Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem akar szót fogadni a...

Miért nem akar szót fogadni a kisfiunk? Folyt. Lenn.

Figyelt kérdés
Három éves, nagyon aranyos okos kisfiú. Az anyukája pár hónapja visszament dolgozni, a nagyszülők vigyáztak rá, majd ősztől jött az óvoda. Örömmel ment és megy, eleinte alig lehetett hazahozni, maradni akart játszani.Elég komoly volt az első 1-2 hét küldött vissza minket, nem érdekelte, hogy ott vagyunk. Az utóbbi időben olyannyira nem akar szót fogadni, különöse az anyukájának, hogy visszabeszél, ráüt, hozzádobja a játékokat és képes fetrengeni a földön, teljesen mindegy hol vagyunk és ki látja. Mindig azt akarja,hogy az legyen amit ő akar. Szépen neveljük, sokat mesélünk, visszük kirándulni, de egyszerüen nem értem mi lehet vele. Mi változtatta meg ennyire, hogy az anyuka visszament dolgozni, az óvodai közösség vagy egyáltalán miért lett ilyen makacs. Amikor a nagyszülőknél van, ők sem hagynak rá semmit, de meg sem próbálkozik azzal,amivel velünk. Tehát nincs vele olyankor semmi probléma. Mit tegyünk? Mindenféle vélemény érdekel!!!

2014. okt. 5. 22:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az apukája vagyok, nem a nagyi. Ezt a történetet azért irtam le, hátha valaki hasonló helyzetben van és tudna valamilyen tanácsot adni, hogy ilyen esetben hogyan cselekedjünk? Úgy látom valamiért az anyukájával már nem olyan bensőséges a kapcsolata, mint régen. Lehetséges azért, mert nincsenek annyi időt együtt? Csalódott a kicsi, mert ott hagyták?
2014. okt. 6. 12:50
 12/13 Medvi ***** válasza:
Lehet, bár a mi példánkból kiindulva azt tudom mondani, hogy a kislányom és a sógoromék fia is amikor kicsik voltak, a nagymamával viselkedtek így(anyósommal). Ennek pedig az volt az oka, hogy ő túlféltette a gyerekeket, ennek következtében mindenért rájuk szólt, mindent tiltott nekik, az embernek az volt az érzése, hogy a nagyi azt szeretné, ha a 3-4-5-6 éves kisgyerek egész nap egyhelyben ülne és semmit nem csinálna csak azt amit ő mond neki. Persze, hogy ettől a gyerekek idegbajt kaptak és csakazért sem engedelmeskedtek neki. Nagyon nehéz volt elmagyarázni anyósomnak, hogy minél többet szekálja a gyereket, az annál szófogadatlanabb lesz. Alapelv, hogy egy gyerekre csak akkor kell rászólni, ha kártékonykodik, vagy ön illetve közveszélyes dolgot csinál, a fölösleges nyaggatás csak dacot vált ki, mert úgy érzi, hogy mindenért belekötnek és a dac meg a hiszti az egyetlen védekezési módszere ebben az életkorban.
2014. okt. 6. 16:57
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is duzzog a kicsi, mert nem érti, anya miért van vele kevesebbet, úgy érzi kevésbé szeretik. Sok türelem, sok szeretet, és minél kevesebb büntetés kell. A büntetéssel csak elmérgesedhet a helyzet. Minél többféle módon éreztetni kell a szeretetet(sok babusgatás, csikizős játék, birkózás, vele töltött minőségi idő, és mondani is hogy "szeretlek")Minden lehetőséget megragadni a dicséretre. Ha szidást kap, akkor nem őt minősítsék vele: ne azt mondjuk: rossz, komisz gyerek vagy! inkább azt: most csúnyán viselkedsz, ezt/azt nem szabad!
2014. okt. 8. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!