Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Növekedési fájdalmakra mit...

Növekedési fájdalmakra mit tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

Van valamilyen praktika, ami nektek bevált?

A gyermekem egyre sűrűbben panaszkodik, hogy fáj szinte mindene. Főleg a lába, ott is a térdénél.

Persze, gondolom ez normális, de a minap már sírt a fájdalomtól. :(

Gyógyszerekkel (Nurofen, stb) nem tömném még. A gyerekorvos meg nem foglalkozik ezzel, mert ez sajnos már csak ilyen.

2014. okt. 2. 12:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én gyerekkoromban rengeteget szenvedtem emiatt.Iszonyatosan fájtak a lábaim főleg lefekvéskor.Éjjel alig bírtam aludni.Apukám éjjeleket ült az ágyam mellett és maszírozta.Az segített.Gyógyszert nem kaptam.
2014. okt. 2. 12:58
 2/11 anonim ***** válasza:

Extra D vitamin+calcium+vas.

Meleg fürdő esetleg.

2014. okt. 2. 13:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám annyiban és kieroszakolnek egy vizsgálatot! Ultrahang, vérkép. Akkor növekedési fájdalom, ha a többit kizartatok.
2014. okt. 2. 14:32
 4/11 anonim ***** válasza:

Előttem íróval nagyon egyetértek. Én sem lennék ennyire nyugodt. Más is lehet a fájdalom mögött, de szívből kívánom, ne legyen!

Ki kell vizsgáltatni. Vérkép minimum, már az sok mindent elárul!

2014. okt. 2. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:

Biztos le leszek pontozva,de én meg azt imádom,amikor szerencsétlen gyereken minden apróság miatt vérvétel,uh, és különböző felesleges vizsgálatot csináltatnak a szülők. :(

Most nem elbagatelizálni akarom a problémádat,csak érdemes előtte pár dolgot átgondolni...a növeledési fájdalom nem állandó...pl. néhány hétig emleget,utána van időszak,amikor nem. ...ha általában csak este fájlalja,akkor is nagy valószínűséggel növekedési fájdalom (áll. olyankor termelődik a növ.hormon). Nálunk a meleg fürdő szokott segíteni...de előttem írta valaki,hogy csonterősítésre Ca+D vitamin. Viszont,ha állandó jelleggel fáj,akkor valóban érdemes megnyugtatásként egy kivizsgálást kérni.

2014. okt. 3. 06:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Előző, azért mert valamiről nem tudsz, az sajnos nem negálja annak a létezését. Kisfiam hematológiai beteg és pont az izületi fájdalommal indult az egész. Nem akartam leírni, mert minek hozzam rá a frászt a kérdezőre, de megteszem, mert erről is érdemes tudni minden szülőnek.

Egy vérvételt azért ki lehet bírni és nagyon sok minden kiderül belőle. Arról nem is beszélve, hogy vannak gyermekkori izületi gyulladások is, amit nagyon fontos, hogy kezeljenek, különben maradandó károsodást okoz.

Egy normális orvos először kizárja ezeket a lehetőségeket, hogy megnyugodhasson mindenki.

2014. okt. 3. 08:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Megértem...és épp ezért írtam,hogy vegye számba,hogy állandó-e a fájdalom. Ijesztő,mikor sír a kisfiam,hogy fáj a térde ...de mint szülő mérlegelnem kell,és nem pánikolhatok be azonnal a legrosszabbra gondolva...megfigyelem,és ha pici gyanú van,akkor nem hagyom magam...bízni kellene a gyerekorvosban,vagy váltani...én megtettem,a jelenlegi hozzáállásával már meg vagyunk elégedve.
2014. okt. 3. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:

6-s válaszoló: ez mit jelent? azért kérdezem, mert az én lányom heti rendszerességgel sír éjszaka, hogy fáj a lába. Figyelgetjük, hogy melyik, de sokszor csak az egyik :( És ugye az van, hogy növekedés fájdalomnál mindkettő láb fáj, ha nem is egyszerre.

Én is rémeket látok már emiatt és én is kértem már vérvételt, de a doktornő majd ősszel akarja.

Mi azt csináljuk, hogy masszírozzuk bő krémmel a lányunk lábát és arra visszaalszik.

2014. okt. 3. 10:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha éjszaka fájna a lába rendszeresen, akkor mindenképpen elvinném ortopédushoz, aki megnézi ultrahanggal. Pláne, ha egyoldali a fájdalom. Ízületi gyulladás gyakori gyerekkorban, amit akár egy vírusfertőzés is kiválthat. Nálunk is vírussal indult (hányás, hasmenés), majd csípőizületi fájdalom, bicegett, sántított pár napig. A Heim Pálban megnézték ultrahanggal, folyadék volt benne. Erre kapott gyógyszert, pihentetés. De sajnos a vírus ráhúzódott a vérképzésre is, lecsökkent a trombocitaszáma és az egyik tip. fehérvérsejt a kritikus tartomány alá esett. Ez a kontrollon derült ki, amikor vért is vettek tőle. Azonnal kórházba kellett vinni.

Azóta a vérképe rendeződött, az ízületi gyulladás még egyszer visszatért.

Ízületi fájdalmat okozhat még ortopédiai eltérés is, gyakran lúdtalp, amit szintén kezelni kell. A hematológián volt egy leukémiás kislány, akinek szintén így indult, ez volt a tünete.

A Heim Pálban pedig egyáltalán nem vették félvárról, amikor bementem, hogy sántít a gyerek. És igazuk is lett. Hozzáteszem, hogy a házi gyerekorvos nem vette nálunk sem komolyan, csak az anyai megérzéseim megnyomták a vészcsengőt.

Természetesen lehet növekedési fájdalom is, de egy vizsgálattal minden mást ki lehet zárni és szerintem ki is kell.

2014. okt. 3. 11:22
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyetértek azzal az anyukával aki inkább a vizsgálatot javasolta!Nem szabad elbagatelizálni a dolgokat és valljuk be az anyai ösztön nem mindíg jót súg!Persze ne képzeljünk be mindíg mindenre rosszat de jobb félni mint megilyedni!

Múltkor a rádióban hallottam,hogy gyakori lábfájás leukémiának jele is lehet de ezt az előtte író anyuka is leírta!

Kérdező:nekünk van egy kimondott izületi fájdalmakra melegítő,kámforos krémünk amit gyerekre is lehet kenni és amikor az én fiam is egy este sírt a fájdalomtól bekenegettem vele és úgy elaludt,neki az egész lába fájt:térde,sípcsontja,bokája!

De!!ha többször is fájlalta volna biztos elvittem volna vérvételre,UH-ra!

2014. okt. 3. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!