Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért hívja mindenki úgy a...

Miért hívja mindenki úgy a kislányok punciját, puniját, hogy nunija?

Figyelt kérdés
Az elfogadottabb? Vagy miért? Nekem furcsa ez a kifejezés. Mi szégyenlősség van ebben? Hiszen minden lánynak ez van. Én úgy tanítom a kislányomnak, hogy az a puncija. Csak úgy elgondolkodam rajta.
2008. aug. 10. 18:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
20%
Mi nem hívjuk sehogy. Szerintem egyik sem olyan szó, amit "illik" egy kislánynak mondani. Én felnőttként sem mondom ki.
2008. aug. 10. 18:16
 2/21 A kérdező kommentje:

Hát elég furcsa nekem amit írtál! Miért ne lehetne tanítani neki, hiszen ugyanolyan mint a keze vagy a lába, vagy a hasa.

Persze van aki nem szeret beszélni róla. De akkor adott helyzetekben mit mondasz ha olyan szituba kerülsz esetleg?

Vagy azt mondod hogy ott lent? Bár igazából ezt a kérdést én inkább kisgyerekeknél értettem! Mert hát csak úgy fogom mondani a kislányomnak hogy töröld ki a puncidat pisilés után. Nem úgy hogy ott alul töröld ki. De mindegy én elfogadom ezt is. Ki ilyen ki olyan.

De amúgy neked van kislányod? Hogy mondod neki? Vagy hogy fogod?

De amúgy ez olyan felnőtteknél, hogy van aki azt mondja hogy elmegyek pisilni, van aki meg azt monja hogy elmegy wc-re, kicsire, nagyra, van aki meg azt mondja csak hogy hol a mosdó mert ki kell mennie.

De engem néha kicsit idegesít ha vki nuninak hívja, ez olyan szégyenlős kifejezés, mindenki olyan gyorsan mondja ki. Nekem ez furi.

2008. aug. 10. 19:13
 3/21 anonim ***** válasza:
59%
Teljesen jogos a kérdésfeltevésed. Hát látod, ilyen ostobák vagyunk mi, felnőttek!
2008. aug. 10. 19:28
 4/21 anonim ***** válasza:
47%
Miért nem tanítod úgy akkor,hogy nemiszev!Nem tök mindegy,hogy punci vagy nuni!
2008. aug. 10. 21:20
 5/21 anonim ***** válasza:
79%
Anyukám puncit mondott mindíg,mi a párommal meg nuninak hívjuk.A kuki is lehet fütyi,fütykös mi kukacnak hívjuk.De hogy miért....Ki tudja,szerintem mindegyik normális és nem közönséges,inkább "aranyos".Az engem is érdekelne,hogy az első válaszoló ,hogy nevezi?(Mindenféle rosszindulat nélkül.)30 hetes pocis
2008. aug. 10. 21:42
 6/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekem a punci "csúnya szó" kategóriába esik, ezen kívül némi szexuális töltettel bír. Ezért én a lányom előtt nunit mondok, ami aranyos, becéző és mindenféle intimitástól mentes. De szerintem ez teljesen természetes, a kisfiúknak sem azt mondják, hogy ez a farkad, péród és még sorolhatnám a durvább változatokat, amik a köznyelvben más fogalommal bírnak, mint a kuki vagy a fütyi. Ennyi...
2008. aug. 11. 07:59
 7/21 anonim ***** válasza:
96%

A tesóm a 2,5 éves kislányának nunit mond, szerintem ez így jó.

Nem értem, hogy miért nem lehet erről beszélni, vagy kimondani? :))

2008. aug. 11. 10:49
 8/21 anonim ***** válasza:
81%
szerintem ez csak család kérdése, éppen kinek mi jut eszébe, de azért arra kiváncsi lennék hogy aki azt irta hogy egyik szót sem mondja a kislánynak, mert nem illik, akkor fürdésnél mit mond? mosd meg azt??vagy hogy fogja felvilágosítani? ezt meg azt összerakod és lesz belőle valami? vagy hogy? egyébként szerintem egyikben sincs semmi különös van aki ez van aki azt mondja.
2008. aug. 12. 12:46
 9/21 anonim ***** válasza:
95%
Igaz, nekem fiam van, de én biztos puncinak hívnám, ha lenne neki, mert nekem is így mondta anyukám. De pl. szomszédom a kislányának nunust mond. Végülis mindegy, a lényeg az, hogy a kislány tudja, melyik részéről van szó, és mondjuk egy olyan szót használjon, amit más is megért, hogy ne nézzék hülyének, ha mondja. Az én számomra a nuni, puni, punci ugyan azt jelenti, gyerek-szó a női nemi szervre. Igaz, én a sajátomat is puncinak hívom. Szerintem az lenne csúnya és kislányhoz nem illő, ha pinát mondana. Mert az már tényleg illetlen.
2008. aug. 13. 20:44
 10/21 anonim ***** válasza:
30%
Bocs, de hogy lehet ilyet mondani a gyerekednek, hogy "töröld KI a puncidat". Lehet úgy is mondani, hogy töröld meg a fenekedet. Én nagyon cikinek tartom, amikor egy gyerek vadidegenek füle hallatára is elkezd puncizni, mert a szülei ezt tanították neki. De egy gyerekkel még nem tudod megértetni, amíg pici, hogy ezt a szót ne használja mások előtt.
2008. aug. 13. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!