Nagyon aktív gyerekek szülei, javul valamikor a helyzet?
jajj ettől a hiperaktív gyanús dologtól én falnak megyek :D
már hogy lehetne ezt egy 2 évesre rámondani? pláne látatlanban? a hiperaktivitás nem túlmozgás, hanem súlyos figyelemzavar!!!
enyém is borzasztóan nagy mozgásigényű :) már picinek is az volt, 7 hónaposan már a földszintről feljött utánam az emeletre :D 2-3 éves kora között volt a leghúzósabb, voltak hónapok mikor hetente jártunk az ügyeletre, de olyan is amikor egy nap 2x mentünk :)
pedig figyeltem rá, nem olyan dolgok voltak amik a figyelmetlenségből adódtak. fejét 2x betörte, száját rendszeresen szétcsapta. képes volt úgy orra bukfencezni a betonba, hogy állt mellettem. csak ugye zizegett, így egymásba gabalyodtak a lábai :)
igazából a fordulópont akkor volt mikor kórházba került egy betegség miatt, nagyon nagy fájdalmai voltak, akkor rakta valahogy össze a képet, hogy egy esés is így fájhat.
de azóta is rengeteget mozog, csak óvatosabb :)
mi próbáljuk kamatoztatni ezt, 4 évesen már gyönyörűen úszott, kosarazik, judozik, néptáncra jár, focizik és ezekben nagyon jó is, élvezi, sikerélményei vannak :)
ajánlom nektek is a sportot majd ha elég idős lesz hozzá :)
ja és a szoba... komódokra cseréltük a szekrénysor, minden fel van fúrva, kilincseket levettük, stb. szóval egyedül lehetett hagyni ;)
És mi a helyzet a tiltással, általában a beszédértéssel? Ha egyébként nem szabsz határt, akkor nem gondolom, hogy annyira gáz, de ha nem fogad szót, akkor a sarkadra kell lassan állni. Különben bajba kerül a közösségben.
A lányom hasonló volt, de ennyire, mint ahogy írtad. Az ovis évek nagyon nehezek voltak, és ezért én erősen korlátozó voltam vele, de bevált. Iskolára nagyon jól jött a sok energiája, ami szabálykövetéssel párosult. Sok sikert.
Sziasztok! Köszi a válaszokat!
A hiperaktivitástól én is falra mászok, szerintem vannak pörgősebb és lustább gyerekek, ennyi erővel lhetne hipoaktivitás is, de arról még sose hallottam... :) Hu, 4-es azért megijedtem a sok ügyeletre járástól... Ott még nem voltunk, de heti egyszer minimum vérzik a szája, állandóan csupa seb, kék-zöld folt... A sportolás már nekem is megfordult a fejemben, de még kicsi hozzá, 3-4 évesen már remélem lesz valami ahova beveszik, és tetszeni is fog neki.
5-ös, természetesen fegyelmezem! De hiába, sarokba állítás helyett a szobájába terelem, mert ha sarokba állítom elkezdi körömmel kaparni a falat, vagy rágni. Iszonyú hisztit csap amikor valamit nem szabad, az az igazi torka szakadtából, fejlilulásig ordító, földhöz verős hiszti, de akkor se engedek neki, mert akkor a fejemre nőne.
Na erre én is kíváncsi vagyok. Kisfiam 2 éves múlt most szeptemberben. Nagyon gyors volt a mozgásfejlődése, 10 hónaposan már a kerítésről kellett leszedni (van egy kis kerítés házon belül, a kutya miatt).
Amikor ébren van, folyamatosan mozgásban van, leültetni lehetetlenség. Mi sokat vagyunk kint, ha esik, ha fúj menni kell vele sétálni. Veszélyérzete egyáltalán nincs, szóval nagyon a sarkában kell lenni, mert nyúlna be kerítésen keresztül a kutyákhoz.
Pont ez a bajom, hogy sétánál szalad. Ha megfogom a kezét, akkor meg ellenkezik, nem hajlandó jönni velem, "kiszalad alóla" a lába. Ha nem sétál szépen, akkor felveszem, de akkor meg rúgkapál. Még nem jöttem rá a megoldásra :( sokszor viszem a babakocsit, aztán ha nem hajlandó velem szépen kézenfogva sétálni, beleültetem.
Itthon is futva közlekedik többnyire, mászik fel mindenre ahova tud. Én is aggódom, de megkérdeztem a védőnőnket. Ő azt mondta, hogy 3 éves koráig normális, hogy inkább a nagymozgásos dolgok érdeklik.
Csak olyan jó nézni a vele egyidős gyerekeket, milyen szépen tudnak sétálni mondjuk (jó, a környezetünkben lévő vele egykorú gyerek mind lány, és ugye a fiúkat nem szabad a lányokhoz hasonlítani).
Mondjuk nálunk legalább az alvás rendben van, a napközbeni alvás 2-3 óra, és este is 9 körül már alszik, szépen végigalussza az éjszakát.
Kedves kérdező, kitartást neked :)
Egyébként a fegyelmezéshez tippekre én is vevő lennék. A sarokba állítás/székre ültetés egyáltalán nem működik, lehetetlenség. Mostanában berakom a kiságyba egy-két percre, ha rosszat csinál (pl. játékokat dobál), de félek előbb-utóbb kimászik. Természetesen mindig elmondom neki, hogy ez most miért van, és miért nem szabad azt csinálni, amit csinált. Máshova meg nem tudom "bezárni".
A kézre/fenékre csapás se tűnik jó megoldásnak.
Most van a dackorszak kellős közepén, és nem igazán van rá jó módszerem, hogy kezeljem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!