Bárányhimlős gyerkőcnél kinél milyen tünteket voltak az elején? Hogy kezeltétek? Otthon tudok maradni vele táppénzen? Vagy kell is mert boltban dolgozom.
A kislányom csoportjában 1 hete lett himlős egy másik kislány. Tegnap este lett lázas 38 körül volt viszonylag hamar lement neki, de hajnalban megint kellett gyógyszert adni. Tegnap még semmi baja nem volt jót játszott evett aludt. Betegségre utaló jel nincs más, nem folyik az orra, nem köhög a torka sem piros csak a láz. Kiütést még nem látok rajta sehol két pici pötty van az arcán de nem tudom milyen így az elején egy himlős pötty, mert azt olvastam hogy később váladékos lesz.
Nem egy beteges hála az égnek így nem tudom hogy megy ez a gyerekkel táppénzen dolog. Előre is köszi a segítséget:)
nagyon ciki, de az én gyerekem 3 napig járt bárányhimlősen oviba :(
hétfőn este vettük észre az első pöttyöt, jó nagy volt, de csak piros. a hátán volt, azt hittem pókcsípés. aztán szerda este volt még egy pötty a hátán, akkor feltúrtam az ágyát, keresve mi csíphette meg megint.
csütörtökön délben telefonáltak az oviból, hogy pöttyösödik a gyerek, csütörtökön estére már vagy 30 pötty volt rajta. viszont az a 2 első pötty csak csütörtökön délutánra lett hólyagos, nem is értem.
még pénteken jöttek ki nála pöttyök, nagyon pici hőemelkedése volt aznap, semmi más. szombaton már elkezdtek száradni, elég hamar le is potyogtak, gond 3-4 pöttyel volt, amik rossz helyen voltak és nem akartak leszáradni, azért kellett még 1,5 hétig otthon maradnia :)
azért írod, hogy boltban dolgozol mert esetleg te fertőzöl? nem, ha te már voltál, te nem fertőzöl, viszont a gyereket 2 hétig nem viheted se boltba, se játszótérre, csak sétálni úgy, hogy semmihez ne érjen és ne találkozzatok senkivel, főleg ne kismamákkal.
én délben vittem ki, akkor nem nagyon vannak az utcán nálunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!