Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom csütörtök este óta...

Kislányom csütörtök este óta bárányhimlős! Mára már mindenhol van neki, még a száján és a nuniján is! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A doktor nénink hintőport ajánlott, és szódabikarbónás vizet. Vettem is kamillásat és nem viszket neki, éjszaka vakarózott egy kicsit. Azért aggódom, mert hőemelkedése van, és rengeteg van rajta, meg se tudom számolni, és gyengébb is, előtte taknyos is volt! Mennyi idő amíg átesik rajta??
2013. dec. 7. 10:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Te nem voltál bárányhimlős? :) Ez a betegség hőemelkedéssel, lázzal jár és mivel himlő, sok van rajta.

Általában 2 hét a gyógyulási idő. Mást nem nagyon tudsz tenni, mint várni amíg meggyógyul. Ügyelj arra, hogy sok folyadékot igyon, és ne nagyon vakargassa magát.

2013. dec. 7. 11:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Én két pöttyel voltam, azért is ijedtem meg, hogy milyen csúnya lett a kislányom! Köszönöm a válaszod!
2013. dec. 7. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Én sem voltam himlős,így én se tudom,hogy milyen az! Oltáson túl vagyok,ha netán a lányomék elkapják...
2013. dec. 7. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Az en lanyom tavaszal esett at rajta, es rengeteg volt rajta, mindenhol, meg sem lehett szamolni, de neki nem volt hoemelkedese sem. Ne aggodj, adjal neki Nurofent ha 38 fole megy a laza. Nalunk 3 napon keresztul csak jottek a pottyok, aztan azok eltartottak 2 hetig. Utanna mar kivihettem az udvarra es lassan le is mentek. Csak nagyon lefogyott, mert a szaja is tele volt es nem tudott enni, erre szamits.

Jobbulast!

2013. dec. 7. 11:54
 5/8 anonim ***** válasza:

mit tegyél? legyél türelmes. nagyon hosszú betegség, 2 napja kezdődött, még nagyon sok vn hátra... pár nap és elkezd leszáradni, onnantól 1-2 hét még mire mind leesik.

fiamnak a fején is volt, jó sok haja van így nem vettük észre, mikor levágtuk a haját a bárányhimlő után egy jó hónappal, akkor vettük észre, le se estek azok a pörkök :/

2013. dec. 7. 11:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Türelem...nálunk kb. 3 hét vagy több is volt,mire minden pötty eltűnt. Ha viszketne,akkor nagyon jó a Fenistil-csepp.
2013. dec. 7. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia!A stabilizált aloe verát is tartalmazó sprayt és krémet használd és gyorsabban rendbe jön, nem fog viszketni, nem vakarja szét magát, ha sebes lenne már azok is gyorsabban gyógyulnak.Egy kis immunerősítés is hasznos lenne ha le van gyengülve. Jobbulást a kislányodnak!
2013. dec. 8. 10:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a Fenistil cseppet elkezdtem neki adni, mert viszketett neki! És még mindig jönnek a pöttyök, remélem hamar vége lesz!
2013. dec. 8. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!