Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális idő, amelyet egy kisgyerek óvodában töltsön?

Figyelt kérdés
3,5 éves a fiam. Két hete kezdte az óvodát. Én a két kisebb testvérével vagyok itthon, akik ikrek. Fél kilencre vinném az oviba, és alvás után, 3-ra mennék érte. Az óvónénik szerint ennyi idő sok neki az oviban, mert még túl kicsi, és nagyon elfáradna, jobb lenne neki, ha ebéd után elhoznám. De én akkor éppen altalom a két kicsit, így nem tudok érte elmenni fél egyre az oviba, ezért gondoltam, hogy jobb lenne, ha 3-ig maradna. Szerintetek is "szívtelenség", hogy naponta 6 órát tölt az oviban egy 3 és fél éves?
2014. szept. 18. 13:10
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
59%

hát nem tudom...az én fiam meg boldogan rohan ki a csoportszobából ebéd után,öleli és puszilja az öccsét,aki szintén öleli az egész délelőtt nem látott bátyját és mondják egymásnak,hogy "szeretlek".

Nekem igenis fontos,hogy itthon aludjon,az öccsével együtt ébredjen,annak ellenére hogy ovis, tudjanak értelmes időt együtt lenni.

És igen,képzeljétek,bár lassan 2 éves a kicsi,de nekem is pont az altatás idejére esik,hogy elmenjek a nagyért,mégis megoldom.

Nem azt mondom,hogy a kérdező most "bűnt" követ el,ha ott hagyja a gyerekét,mert nem,csak nem kell egyből az óvónőknek esni!!!Nem ismerjük az adott csoportot,nem ismerjük a 3,5 éves kisfiút,nyilván az óvónők az ő érdekeit is nézik!!!

(egyik korábbi)

2014. szept. 18. 22:25
 22/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Dehogy szívtelenség 5-6-8 órára oviban hagyni a kisfiad. Nálunk szerencsére nem ilyenek az óvónénik! Sőt! Első nap szólt a vezető óvónéni, hogy legkorábban 15:30-kor menjünk a kislányomért, mert: alvás után ébredeznek, kimennek a mosdóba, uzsonnáznak. Nem lenne jó, ha megzavarnánk a napirendet!

2014. szept. 19. 14:21
 23/23 anonim ***** válasza:

A gyereknek nem fog megártani az óvoda, ez biztos.

De! Azért az óvónőknek sem egyszerű, 25-30 gyerekkel egyedül, akik ráadásul egyre neveletlenebbek, mert sok szülő szerint a pedagógus feladata, hogy megnevelje a gyereket, aki aztán otthon azt csinál, amit akar, így az óvónő munkája nem ér semmit.

És ha rá mer szólni a gyerekre, akkor a szülő fel van háborodva, hogy szegény gyerekét bántják.

Mi külföldön élünk, a lányom ovijában csoportonként 2 óvónő, 1 dadus és 1 tanuló van egyszerre a gyerekekkel, és sírnak, hogy kevesen vannak, mert jövő héten 4 új kisgyerek is jön, és nem tudják, hogy fogják őket így beszoktatni. Ha ebből indulok ki, akkor megértem az óvónőket is.

De ettől a gyerekenek semmi baja nem lesz.

2014. szept. 20. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!