Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális idő, amelyet egy kisgyerek óvodában töltsön?

Figyelt kérdés
3,5 éves a fiam. Két hete kezdte az óvodát. Én a két kisebb testvérével vagyok itthon, akik ikrek. Fél kilencre vinném az oviba, és alvás után, 3-ra mennék érte. Az óvónénik szerint ennyi idő sok neki az oviban, mert még túl kicsi, és nagyon elfáradna, jobb lenne neki, ha ebéd után elhoznám. De én akkor éppen altalom a két kicsit, így nem tudok érte elmenni fél egyre az oviba, ezért gondoltam, hogy jobb lenne, ha 3-ig maradna. Szerintetek is "szívtelenség", hogy naponta 6 órát tölt az oviban egy 3 és fél éves?
2014. szept. 18. 13:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%
Idióta lepontozók.Mi van irigyek vagytok,hogy én nevelem,és foglalkozom a gyerekkel,nem az óvóda???? Így jártatok!De persze szerintetek "ez a gyerek érdeke":...
2014. szept. 18. 14:38
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

Dehogy szívtelenség. Az igenis munka, hogy otthon kettő kicsivel is foglalkozol. Ha 8 körül vinnéd a nagyot és dél körül érte mennél, akkor semmit sem tudnál otthon megcsinálni. Egyébként pedig ha ebéd előtt érte mennél és nem fizetnél ebéd pénzt akkor meg az lenne a bajuk.

Egyébként 3,5 évesnek napi 6 óra ovi nem sok, és "kell" neki, mert kell a közösség és te már nem feltétlenül tudsz vele megfelelően foglalkozni. Nekünk is van itthon mindenféle játékunk, és utána is nézek, hogy miket kellene tudni egy azonos korú gyereknek, még sem elég már.

Az óvonő csak kevesebb munkát akarnak ennyi.

2014. szept. 18. 14:54
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Én teljesen egyetértek 8-assal,nem is értem miért kellett így lepontozni!!!Egy 3-3,5 évesnek még pont elég lenne 4 óra az oviban,főleg ha anyuka otthon van!!!

Valóban,aki dolgozik,annak nincs választása, de aki otthon van az szerintem is törekedjen arra,hogy ebéd után hozza el a gyereket!

Ma napirendünk is borult,mert én is fél 1-re megyek gyalog a nagyért aki most lesz 4 és van egy kisebb,aki még nincs 2,de megoldom,inkább aludjon itthon mint bent,legalább egy fél napot töltsön velünk.Sőt mivel kiscsoportos lehet nem is fogom mind az 5 napon vinni,csak egy héten 4x.az is bőven elég....

És azért az óvónők védelmében is hagy szóljak...ma annyira az a tendencia,hogy minél előbb menjen a gyerek közösségbe, és bizony sok 3 éves sem érett még erre!!Szerintem legtöbbször az óvónők valóban jót akarnak,e mellett nem tudom kinél hogy van,de nálunk eléggé sokan vannak általában a csoportokban,ráadásul vegyes csoportok,én megértem,ha az óvónők szeretik,ha délután már kevesen vannak,hogy a nagycsoportosokkal rendesen tudjanak foglalkozni,akik ugye kezdik a sulit nemsokára.

Nem kell annyira nekiesni mindig a pedagógusoknak!!És el kéne fogadni,hogy ideális esetben igenis jó lenne,ha egy 3-4 évesnek csak napi 4 órát kéne oviban töltenie!!!

2014. szept. 18. 15:20
 14/23 anonim ***** válasza:
73%
nem árt neki:-) ha egyébként nem erőszakkal viszed
2014. szept. 18. 16:27
 15/23 anonim ***** válasza:
60%
Attól, hogy valaki hazaviszi a gyereket aludni még nem fog többet foglalkozni vele, hiszen alszik.
2014. szept. 18. 17:37
 16/23 anonim ***** válasza:
49%

De ha otthon van a szülő és nem dolgozik akkor miért bánja ha a gyereke otthon alszik,vagy otthon van délután?

Az sem mindegy,hogy pl télen egyedül alszik a gyerek egy normális hőmérsékletű szobában vagy télen az oviban 28 fokban esetlegesen tele náthás,taknyolós,köhögős gyerekkel.De nekem tök mindegy ki mit csinál a gyerekével csak szerintem nem kell 8 órát bent hagyni ha nem dolgozik a szülő,egész egyszerűen mert felesleges a gyereknek.A foglalkozások délelőtt vannak!Ha dolgozik akkor más,akkor nincs választás,ez érthető.

Az óvónőket sem tudom mit bántjátok.Igaz,hogy diplomás pedagógus és állít valamit (amit én is) de biztos ő tudja rosszul.Akkora gyülölet van itt a GYÍK-on az óvónőkkel szemben,hogy komolyan nem is értem.Az óvónőket utáljátok,de a gyerek meg azért legyen bent 8-9 órát mert "jó neki" mert "szüksége van rá" . Az óvónő hülye,a gyerek meg legyen vele....érzek némi ellentmondást.Pontozzatok csak nyugodtan,látom erre elégültök ki :)

2014. szept. 18. 17:55
 17/23 anonim ***** válasza:
73%
Én egészen másra elégülök ki (ha már ezt a vulgáris stílust érted csak), de ha figyelmesen elolvasod a kérdést, akkor látod, hogy a Kérdező egy ikerpárt kellene rángasson alvásidőben (gondolom tudod milyen, ha kimarad az a pici babáknál), hogy hazavigye ALUDNI a nagy gyerekét, akinek 3,5 évesen a nagyon okos óvónők szerint fárasztó az oviban ALUDNI. Nekem semmi bajom általánosságban az óvónőkkel, de az ilyen egyértelműen csak a gyerek lerázására tett kísérletek miatt biztosan megkérdezném őket, hogy miért mentek ilyen pályára, ha nem szeretik a gyerekeket.
2014. szept. 18. 18:12
 18/23 anonim ***** válasza:
31%
Ha otthon vagy a kicsikkel megmondom őszintén örülj, hogy eddig maradhatott, mert munkáltatói nélkül, 5 éves korában napi 4 órára is felvehetnék csak. Egyébként szoktasd az ikreket máshogy, tudom, hogy nem egyszerű, de jobb, mintha miattad fújnának a gyerekedre később.
2014. szept. 18. 18:13
 19/23 zabmester ***** válasza:

Jajj, ez csak duma, amit neked nyomnak az óvónők, el ne hidd. Érdekes, aki dolgozik, annak nem nyomják azt, hogy túl sok a gyereknek az óvoda, pedig ők többet is vannak bent, hiszen általában már 8 előtt megérkeznek, és négy előtt ritkán mennek haza, ha mindkét szülő normál munkarend szerint dolgozik.

Az én fiam úgy volt ovis, hogy közben egyetemre jártam, szóval nem dolgoztam, de óráim voltak. Általában fél négyig, szóval négy előtt kicsivel értem oda érte, és sosem volt ebből semmi problémája. Sőt, ha olyan nap volt, amikor kevesebb órám volt, és mondjuk nem négy körül, hanem háromra mentem érte, akkor rendesen meg volt sértődve, hogy hát ő még ki akart menni játszani a többiekkel. Hát még ha ebéd után mentem érte... akkor is mindig az volt, hogy így ő nem fog tudni délután játszani a többi gyerekkel.

Amúgy nem kötelezhetnek rá, hogy hazavidd ebéd után, elvégre nem fél napra vették fel, neki ugyanúgy jár az, hogy délután ott lehessen, mint bárki másnak.

A fiam ovis csoportjában is volt sok olyan gyerek, akinek pici testvére volt, mindegyikért 3-4 körül jöttek, pont azért, mert a kicsik alvásába bezavart volna az oviba menetel és a hazahozás, aztán egyik gyerek se aludt volna. Így viszont a kicsi is, meg a nagy is aludt ebéd után. Hallgass magadra, te tudod, mi a jó a gyerekeidnek, ne engedd, hogy ezzel az ócska bűntudatkeltéssel dróton rángassanak.

2014. szept. 18. 19:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Egy picit az óvónők védelmére kelnék, ugyanis nem mind lusta és nem mind utálja a gyerekeket! Nagyon nem szép ilyeneket írni! Tudom, hogy van olyan is, de mi két óvónénink egy tündér.

Én is itthon vagyok még a 9 hónapos kistesóval, a nagy 3,5 éves. A családlátogatáskor megbeszéltük, ha van kedve a gyereknek ott aludni, aludjon, ha nehézkes a beszoktatás, sírós, akkor ne aludjon, eljön ebéd után. Már a második naptól, önként ott alszik.

Az óvónénik örülnek neki, mert szerintük rosszabb, ha a többiek azt látják, hogy a kispajtásuk, xy megy haza, nekik meg maradni kell aludni. Így mindenki ott alszik.

Azt hittem, én leszek az itthon vagyok-mégis ott alszik gyerekemmel a mumus, aztán amikor 3-ra mentem érte, akkor szembesültem vele, hogy minden anyuka, akinél van kistesó is, háromra jön. Döbbenten toltam be a babakocsit a sorba.

Így nyolcra megy a fiam, délután 3-kor jön.

Imádja az ovit, mert ott egész nap aktív játék van, gyerekek között, barátok között, nagy az udvar, sok játékkal, elmennek a játszótérre stb. Itthon a háztartás és a kicsi miatt nem tudunk egész délelőtt csak játszani, csak játszóterezni. Végre ki tudja rohangálni, kiabálni magát.

Ne hagyd magad, semmilyen hátránya nem lesz a fiadnak a 6 órai ovis létből.

2014. szept. 18. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!