Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a gyermekénél valami miatt ideiglenes hallásromlás történt? Mi okozta, mennyi idő alatt, mitől múlt el?

Figyelt kérdés
2014. szept. 17. 19:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
köszönöm!!
2014. szept. 19. 12:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Szintén savós fülgyulladás, többször is, most kiveszik az orrmanduláját és kap tubust is.

Kedves 6-os válaszadót szeretném megkérdezni, mennyi idő után lökődött ki a tubus? Ezek szerint utána újra fülgyulladása lett?

2014. szept. 20. 08:21
 13/20 anonim ***** válasza:

6-os vagyok

Az egyik tubus kicsivel több, mint 1 év után már teljesen kilökődött, nem is tudjuk mikor, a két kontroll között valamikor. A másik oldalon 3 hónappal később, de nem tudott rendesen kilökődni, csak a külső halójáratáig, onnan kiszedték neki. 1-2 hónap múlva mentünk tympano vizsgálatra, és ott derült ki, hogy megint tele van savóval mind a két füle. Vissza akarták rakni a csövet, de nem engedtem. Mivel pont sérvműtét volt beütemezve a kisfiamnak, így a fül-orr-gégész orvos feljött a sebészeti műtőbe és altatás közben leszívta a füleiből a savót, hátha ... Nem jött be, 1 hónap múlva újra teljesen lapos volt a görbéje. Akkor rendeltem neki a gyógysapkát és vettem az orrballont. Naponta 2-3 alkalommal sapkáztunk és a ballont is többször használtuk, ha nem volt taknyos. 2 hónap múlva az egyik füle majdnem tökéletes volt, a másik is nagyon sokat javult.

2014. szept. 20. 10:25
 14/20 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Szegénykém, hát ez nagyon durva! Hány éves? Én azt hittem, a tubus max. 4-5 hónapig van bent, de akkor ezek szerint hosszabb idő. Füldugót használtatok közben, pl. hajmosás, strandolás stb.? Mennyi időnként mentetek ellenőrzésre? Bocsi a sok kérdésért, de alig tudok erről valamit, kicsit félek tőle :(

2014. szept. 20. 16:18
 15/20 anonim ***** válasza:

5. vagyok, nézd meg ezt

[link]

Én nagyon hiszek benne, a fiamat az ő módszerével gyógyítottuk meg 1 hónap alatt, úgy hogy már szinte teljesen süket volt mindkét fülére.

2014. szept. 20. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:

Most 6 éves, 4 évesen volt a fül- és orrmandulaműtétje.

Azt mondják, a tubus kilökődése nagyon változó, de 1 év körül van.

Csináltattunk neki spéci, méretre gyártott füldugót, ezt használtuk hajmosáskor, strandoláskor és ha pancsolni akart. Egyszerű tusolásnál nem raktam be neki, azért olyan könnyen nem folyik be rajta a víz.

Ellenőrzésre először 1-1 hónap, majd 3 havonta jártunk.

Amikor a csövet kiszedte a doki, odaadta emlékbe. Én elhűltem rajta. Nagyon kicsike és furcsa formájú. Ahol a dobhártyába van ültetve ott csak tűnyi vékony, a két vége szélesebb csak.

Mi is nagyon féltünk a műtéttől, először nem is engedtük meg. Aztán eljutott arra a szintre, hogy totál lapos volt a hallásgörbéje és tényleg nem hallott rendesen. Egy orvos ismerősünk mondta, hogy ez nem játék, mert a savó mindenképpen ki fog jönni. Ha nem a tubuson akkor szétszakítja a dobhártyáját, az pedig nem fog nyomtalanul begyógyulni, mint a lézerrel és mikroszkóppal csinált picike vágás.

2014. szept. 20. 21:39
 17/20 A kérdező kommentje:

5-ös, 15-ös, melyik orrcseppet javasolta, melyik az, amit lehet 1 hónapig lehet használni? És az infralámpázást hogy kellett csinálni, naponta hányszor, hány centire? Erről is mindenki mást mond.

Köszi a válasokat!

2014. szept. 21. 07:07
 18/20 anonim ***** válasza:

5. vagyok, nem 1 hónapig cseppentettünk csak 1 hétig, utána csak lámpa. Neki is már teljesen egyenes volt a vonal a vizsgálaton mindkét fülére. Bemásolom amit egy másik topicban már leírtam:

a következőt javasolta:

naponta 3x5 percig melegítsük infra lámpával az arcát szemből, kb 90 cm-ről. (Közben nézhet akár tv-t is, nem zavarja a szemét.) A lámpázások között minimum 4 óra legyen. Az első héten minden lámpázás előtt és után orrot kellett szívni és Nasivin orrcseppel cseppenteni utána, ezután 3 hétig csak lámpázás. Utána várni kellett még 4 hetet minden teendő nélkül és visszamenni kontrollra, de végül nem mentünk mert teljesen meggyógyult a fiam.

Az előzmény annyi, hogy alig hallott már mindkét fülére, a körzeti fülész már előjegyezte volna orrmandula műtétre és fülfelszúrásra, ha hagyom. Tímár doki azt mondta, hogy semmi értelme, mert nem az orrmandula áll a savó ürülésének útjában hanem a begyulladt orr-melléküregek és ezek gyulladását kell levinni. A felszúrás sem segít, mert a savó folyamatosan termelődik a dobhártya pedig beforr egy idő után, így megint tele lesz, ha nem tud kiürülni az orr-melléküregeken át.

Remélem tudtam segíteni, írj ha valami nem világos.

Ja, és 150 Wattos lámpát javasolt, mi Praktikerben vettük kb 1500 Ft-ért és betettük egy sima nagybúrás olvasólámpába.

2014. szept. 21. 09:38
 19/20 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Ilyen egy hónapos kúrát mi is csináltunk, igaz mi (ha jó emlékszem), Nasonex orrsprayt egy hónapig minden nap 1x, illetve lámpáztunk szintén egy hónapig minden nap. Sajnos nekünk ez nem sokat ért, ugyanúgy ott van a savó a fülében, úgyhogy most a műtétben bízom.
2014. szept. 21. 10:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Infrázás közben nézhetett akár tv-t is???

Nem úgy van,hogy infázásnál be kell csukni a szemét mert az árt a szemnek???

2014. szept. 21. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!