Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek 4 évesnél ez...

Szerintetek 4 évesnél ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

4 éves fiam múlt hét pénteken úgy hoztam haza az oviból hogy a fülét fájlalta!Nem volt lázas,sem hőemelkedés és megnyomogattam neki arra azt mondta nem fáj tehát nem belülről fájlalta hanem kívülről!Akkor azt gobdoltam elaludta,elfeküdte mert közvetlen ébredés után mentem érte!No de annyira sírt h fáj beadtam neki egy fél adag Panadolt.Pár perc múlva jobban is lett nevetgét,görkorizott.

Eltelt 1 hét!

most éjszaka is meg tegnap éjszaka is sírva kelt h fáj a füle!Se láz,se hőemelkedés semmi!

Adtam neki mindkét éjszaka fél adag panadolt és azonnal vissza is aludt!Nappal játszik,eszik,jó kedvű jó étvágyú!!

Mitől lehet ez??

Ha be volna a füle gyulladva kkor lázas de minimum hőemelkedése lenne!De még ha nem is de nappal egyáltalán nem fáj neki még említést sem tesz róla!!!!

Holnap reggel ovi előtt elszaladunk dokihoz természetesen megnézetem de addig is tanácsokat,tippeket,tapasztalatokat várnék mitől lehet ez??

Kicsit úgy érzem mintha pszihésen csinálná ezt mert nemhiszem ha mégis fájna neki hogy a gyógyszer beadása után azonnal elmúlna a fájdalom!!

Azért gondolok pszihés dolgokra mert most van egy olyan is nálla,hogy bepisil pedig már 2 éves kora óta stabilan szobatiszta!Oviba és itthon is bepisil.Óvónőkkel beszéltük lehet most az ovikezdés egy kicsit megviseli mert 2,5 hónapig itthon volt velünk a nyáron(kistesóval vagyok itthon).

Lehet a kettőnek köze egymáshoz??

ha igen mit tegyek??

2014. szept. 14. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak addig fájt a füle, amíg az első adag fájdalomcsillapítót meg nem kapta. Többször is volt ilyen, minden alkalommal középfül-gyulladása volt. Ja, és nem volt hőemelkedése sem. Fülésszel nézesd meg!
2014. szept. 14. 14:20
 2/6 anonim ***** válasza:
fülészetre vinném, simán lehet, hogy középfülgyuszi :( (nem mindig jár lázzal)!
2014. szept. 14. 14:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Lányom egy délután (4 éves volt), oviban mondta, hogy fáj a füle, nyugtalan is volt, adtam neki fájdalomcsillapítót. Másnapra elmúlt, nem is fájlalta, de elég sok fülzsír volt a fülében. Ez gyanús volt, úgyhogy elvittem a gyerekorvoshoz, ő mondta, hogy nem tudja megvizsgálni, mert nem látja jól, másnap elmentünk fülészetre (magán úton, különben sokáig tartott volna). Kiderült, hogy savas középfülgyulladása van, ami általában nem jár lázzal, sőt sokszor fájdalommal sem, viszont hosszú távon akár halláscsökkenést is okozhat. Persze az, hogy az én lányomnak ez volt, nem jelenti, hogy a Te fiadnak is ez van, de mindenképpen érdemes fülészeten megnézetni. Egyébként nagyon sok viszonylag súlyos betegség, gyulladás nem jár hőemelkedéssel sem (volt már szerencsénk pl. láz nélküli, de néha fulladást okozó, hónapokig tartó súlyos hörghuruthoz).

Miután a nagylányom meggyógyult, a kisebbik lányom mondogatta, hogy fáj a füle, és több este is fel kellett rá adni a fülmelegítős sapkát - nála pszichés volt, de nem is sírt egyszer sem a fájdalomtól, csak kérte ő is a sapkát.

2014. szept. 14. 15:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Simán lehet valamilyen fülprobléma, akár fülgyulladás is.

A savós középfülgyulladás nem olyan komoly, mint egy baktérium által okozott középfülgyulladás, tehát nem feltétlenül kell magas láznak, nagy fájdalomnak jelen lennie, viszont hetekig el tud húzódni a helyrejövetele. A fiamnak több, mint 1 hónapig volt savós középfülgyulladása, mert az oviban állandóan beteg volt és egyszerűen nem tudott gyorsabban helyre jönni neki.

Mindenképpen orvos, mégpedig fülészet!

2014. szept. 14. 16:45
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Holnap pont rendel délután a fülorrgégész,elviszem.

De így vigyem holnap oviba reggel???

Ma is szaladgált,jó kedve volt,jól evett stb!!

2014. szept. 14. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a válaszokat, de nekem a fejfájásom szokott fülbe sugározni. Megnézettem fülésszel is, semmi.
2014. szept. 15. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!