Szerintetek is különbek a mostani gyerekek, mint a régebbiek?
Régen a leghülyébb gyerek is megtanult olvasni max. az első osztály végére, de a másodikban már biztosan.
Ma meg hiperaktív, diszlexiás, diszkalkuliás, meg diszkográfiás ( :D ) meg mindenféle gyerekek vannak. Képtelenség megtanítani a gyerekek egy részét az olvasásra a NYOLCADIK végére. Manapság olyan hülyék is vannak, amilyeneket régen cirkuszban mutogattak volna! Méghogy indigó meg kristálygyerek!
Különben meg minden embert csillaggyereknek hívnak, mivel kozmikus anyagból vagyunk!
Bocsánat, utolsó, de nem értek veled egyet. Régen a poroszos nevelési módszernek köszönhetően a legelmaradottabb gyerek is megtanult olvasni kb. másodikos korára. Legkésőbb. Ma azonban egyre több a problémás, akik különleges nevelési eljárásra szorulnak, mivel sokan még olvasni sem tudnak.
Sajnos, ez tény.
Másrészt viszont mindez az oktatás liberalizációjának köszönhető, amelyben számos oktatási módszer között lehet választani, amelyek mind importtermékek. A tanárnak korábban volt tekintélye, ma meg már meg is verik őket. Amerikában meg néhol le is lövik őket.
Régen a kevésbé intelligens gyerekekből is lehetett jó szakmunkást faragni, ma azonban még az intelligensebbek is elkallódnak.
Attól, hogy nem érsz egyet a 14-essel, még igaza van.
Régen is voltak diszgráfiás, diszlexiás gyerekek, sőt olyanok is, akik egyáltalán nem tanultak meg olvasni írni.
A 80-as évek közepén voltam diák, tisztán emlékszem, amikor 7. osztályban új tanárt kaptunk, és olvasni kellett. Két osztálytársam még akkor sem tudott, csak épp "makogtak" valamit. Nekem gyerekként nem tűnt fel addig, hogy ők sosem olvastak, ugyanis a tanárok nem olvastatták őket felső tagozatban sosem (valószínűleg nem akarták kellemetlen helyzetbe hozni őket).
Vagy nézd meg a kommentekben vagy a facebookon, milyen helyesírással írnak az emberek. Most olvastam egy ilyet: "rész véttem a egéssz csalládnak" - 50 év körüli írta, tehát tuti poroszos oktatást kapott. Hát írni tud, valóban, de hogyan...
Férjem tuti diszgráfiás, csak neki még nem volt erre papírja, nem kapott plusz fejlesztést. Mondjuk az is igaz, hogy akkor egyszerűen megbuktatták elsőben és kész. Nem vált hátrányára. Ma már a szülő is beleszólhat ebbe, nem feltétlenül jó döntést hoznak, de akkor is általánosítás, hogy régebben mindenki megtanult írni-olvasni, és csupa jól nevelt gyerekek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!