Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kislányom rengetegszer...

4 éves kislányom rengetegszer mondja, hogy ő nem szeretne felmenni az égbe, illetve kér, hogy beszéljek az angyalkákkal, hogy ő nem akar odamenni. Mi ennek az oka? Hogyan kezeljem? Teljesen megrémít.

Figyelt kérdés
Más gyerekek is vannak így? A családból egy házi kedvencet kivéve senki nem halt meg.
2014. szept. 10. 22:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Utolso vagyok:

Tabletrol irok, a smile veletlen volt

2014. szept. 10. 23:24
 12/15 anonim ***** válasza:
74%

nekem erről a témáról mindig Halász Judit Nem születtem varázslónak dala jut eszembe

annak is egy sora: "s hogy holnap is még veled leszek sajnos nem ígérhetem"

nem ígérheted meg, hogy semmi rossz nem fog történni, csak azt hogy amíg együtt vagytok te vigyáz rá és nagyon szereted

2014. szept. 11. 02:21
 13/15 anonim ***** válasza:
*vigyázol
2014. szept. 11. 02:22
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell tőle túlzottan megijedni, szerintem minden gyerek átél hasonló időszakot, az enyémnél is már elég régóta tart, újra és újra előjön a téma különféle kérdések formájában. Ha te nyugodt vagy és természetesnek veszed ezt, akkor nem fog ő sem félni. Hiszen akik szeretik egymást, azok mindig összetartoznak, akár a földön, akár az égben, én ebben hiszek és így is gondolom.

Ezeket a dolgokat nehéz felfogni, mert nem kézzelfoghatók, ezért rugóznak rajtuk olyan sokáig. Az meg, hogy azt mondja ő találta ki: a lányom mindenre ezt mondja, pláne ha nem emlékszik, hogy honnan jött elő az egész.

2014. szept. 11. 10:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Hasonló korú kislányomat szintén nagyon foglalkoztatja a halál, szerintem ez életkori sajátosság, illetve egyéni érzékenység is. Szerintem fontos, hogy ne érezze hogy megrémülsz, a halál az élethez tartozik,tulajdonképpen természetes. Érdekes, az én kicsimet a fent leszünk az égben kezdetű magyarázat egyáltalán nem nyugtatta meg, ezért én elmeséltem neki, hogy én abban hiszek, hogy újra megszületünk. Ez úgy látom megnyugtatja, azóta kevesebbet merül fel a téma.
2014. szept. 11. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!