6 vagy 7 évesen kezdik inkább az iskolât a gyermekek?
én is azt tapasztaltam, hogy a nyáriakat inkább visszatartják. ők 7 évesen, de az évvesztesek mennek 6,5-közel 7 évesen.
legalábbis ismeretségi körben még nem hallottam olyat, hogy tavaszi-teli gyereket visszatartanak, így 7,5-8 éves is ritka szerintem ahogy a 6 :)
Mivel a fiam szeptember végén született, így 20 nap híján 7 évesen kezdi majd a sulit.
2 unokaöcsém júniusi, mindketten betöltött 7 évesen mentek suliba, 4 évet jártak oviba.
Az én lányom 6 év 2 hónaposan kezdte.
Az átlag valóban a 7-7.5 év.
A lányom 6,5 éves lesz jövő ősszel, de csak 7,5 évesen engedem iskolába. Okok:
- még fejlesztő tornára kell járnunk bizonyos problémák miatt
- szeretném egy jobb iskolába járatni, ahol 8 évig nyugodt szívvel maradhat, nem kell 4. után kivenni
- pedagógusok szinte egybehangzóan azt javasolják, hogy mindenkinek jobb, ha marad még egy évet az oviban
- őszintén szólva kizártnak tartom, hogy egy év múlva meg tudjon ülni egész nap a fenekén, örökösen azt csinálja, amit mondanak és szinte egész nap ne játszhasson
- most kezdi csal élvezni az ovit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!