Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni, hogy a 16...

Mit lehet tenni, hogy a 16 hós kisfiam ne keljen fel éjjelente 6-7 alkalommal?

Figyelt kérdés
Másfél hónapja csinálja ezt. Már együtt alszunk,de így is felkel. Szopizik még.
2014. szept. 6. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Több infóra lenne szükség. Olyankor enni, inni adsz neki? Mitől alszik el és mire ébred? Lehet, hogy éhes, ha este rendesen eszik, éjszaka emiatt nem kellene, hogy felébredjen.
2014. szept. 6. 23:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos volt a babàm, amikor elvàlasztottam. Azóta vègigalussza az èjszakàt. Csak egy gondolat...:)
2014. szept. 6. 23:48
 3/10 Medvi ***** válasza:
Az én 18 hónapos kislányom is ezt csinálja, őt is szopival lehet visszaaltatni. Jönnek a fogai, nagyon rossz az étvágya, nem lehet jól bekajáltatni este, mégsem hiszem, hogy az éhség miatt sír fel. Máskor meg szépen alszik, csak 1-2-szer kel szopizni, de előre nem lehet kiszámítani, hogy milyen lesz az éjszakánk. Én kivárok, majdcsak kibújnak a fogacskái és akkor talán jobb lesz, addigis együtt alszunk, így ki tudom pihenni magam én is.
2014. szept. 6. 23:52
 4/10 anonim ***** válasza:
17%

mindig ugyanolyan körülményeket kell biztosítani elalvás előtt

nem szabad felnőtt segítséggel elaludnia(pl szoktatni kell egy kabalához, bármihez, ami segít neki önállóan elaludni.) fontos, hogy lássa afelnőttben a határozottságot, hogy ezt így kell (a felnőtt választ kabalát, ha nem tetszik, akkor is az lesz)

ajánlatos vele együtt közösen pl rajzot készíteni, vagy légforgót azt a szobájában feltenni.

ha felkel az ágyában de állva kivenni, vigasztalni, bárhogy hisztizik, mindig, egyfolytában folyamatos nyugodt hanggal magyarázni, hogy pl segítek nekem megtanulni egyedül ellaudni, itt lesz melletted a kabalád, elnevezni, pl Pepitod, itt van nézd, a rajzunk is veled, (ha cumizik, többet tenni mellé, ha kiesne, megtalálja)úgy kell otthagyni és kimenni, hogy lássa, hogy egyedül marad, felkelve ne hiányoljon(minden úgy legyen ott elalváskor neki, amit felkeléskor is ott van, ezért nem jó a szülő ha ott van, mert ébredésénél nincs ott)

Aludj jól gyermekem c könyv pdf-ben letölthető

2014. szept. 7. 00:09
 5/10 anonim ***** válasza:

A 4-es válaszát meg ne fogadd, ekkora hülyeséget sem tudom, ki találhat ki.

Ha szoptatod még éjjel, arról kéne leszoktatni, az valószínűleg segítene a problémán. De ne úgy szoktasd le, hogy rácsukod az ajtót, és maradjon csak ott a kabalával, akkor is, ha utálja! Nyugodtan mellette lehet maradni.

Ha sikerülne visszaszoktatni a szobájába, utána megcsinálhatnád, hogy nem mész be azonnal, amint felsír, hanem vársz egy picit, hátha visszaalszik magától. Nem hosszú ideig tartó bőgetésre gondoltam, hanem arra, hogy gyakran előfordul, hogy félálomban nyaffantanak néhányat, de vissza is alszanak rögtön. Ezekre nem kell reagálni.

De az is lehet, hogy a foga jön, túl hideg-meleg neki a szoba (ilyen idétlen időben nehéz eltalálni a megfelelő ruházatot), vagy egyéb, konkrét baja van.

Az én lányom is hasonló volt, nálunk is akkor oldódott meg a probléma, amikor szintén 18 hónaposan teljesen elválasztottam.

2014. szept. 7. 09:42
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

5-ös

el kellene olvasni a könyvet, azután ítélkezni!

2014. szept. 7. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

ha a felnőtt határozatlan, a gyerek is az lesz

ha anyuka össze vissza kérdezi ez jó, vagy ez jó, a gyerek is csak bizonytalankodni fog

egy felnőttnek példamutatónak kell lennie, ha a gyerek azt látja ezt így szoktuk ez a természetes, bízik a szüleiben és igenis menni fog egyedül elaludnia!

2014. szept. 7. 14:20
 8/10 anonim ***** válasza:
34%
és persze ott lehetnek a szülők, csak nem akkor kell kiosonni amikor elaludt, hanem tudnia kell, hogy anya kiment, mert ha felébred mindennek úgy kell lennie ahogy volt elalváskor.
2014. szept. 7. 14:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Cicivel alszik vissza elég hamar. Nem sírva ébred,hanem egyszerűen feltérdel mellém,lököd,hogy keljek fel,és üljünk a fotelbe. (minig ott szopik). Arra már én is gondoltam,hogy esetleg éhes,de nem akar többet enni. Pl. fél virsli,fél szelet kenyér,1,5 dl tej vagy kakaó. Ha tejpépet kap,abból sem eszik meg egy adagot. Nem sovány,mert 11,8 kg. Sírni nem fogom hagyni.
2014. szept. 7. 14:26
 10/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Biztos, hogy nem éhes. Miért ne enne este annyit, amennyit a szervezete kíván? Mivel az elválasztáskor megszűntek az éjszakai ébredések, biztos, hogy nincs köze az éhséghez. Inkább arról van szó, hogy az éberebb alvásszakaszban ha megébred, sokkal egyszerűbb a cicire fordulnia, mint magától visszaaludni. Mikor már tudatosul benne, hogy nincs cici, ezzel az egésszel nem is foglalkozik, max mocorog, helyet változtat, ahogy a felnőttek is.
2014. szept. 7. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!