Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet az oka, hogy 6...

Mi lehet az oka, hogy 6 hónapos baba 5-10 alkalommal felriad éjjelente?

Figyelt kérdés

Nem sír, csak felriad, nyöszög, de nem alszik vissza magától. Ha nem veszem fel visszaringatni, akkor felsírja magát. Szoptatom, de éjjel csak 1 v 2-szer, inkább próbálom csak visszaringatni.

Nincs melege, nem fázik, nem éhes, nem szomjas. Fogzásra sem foghatom, mert ez megy 2 hónapos kora óta.

Milyen ötlet van, mit lehetne csinálni vele, hogy legalább 10 felriadás ne legyen, mondjuk csak 3-4??

2013. ápr. 22. 19:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem cumizik?
2013. ápr. 22. 19:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem sajnos. Mérges lesz tőle.
2013. ápr. 22. 20:06
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez aranyos, hogy mérges lesz a cumitól :).

Tapasztalatom szerint csak túl lehet élni valahogyan ezt az idõszakot, nem könnyü sajnos. Az enyém is csinálta kb. ugyanebben a korban vagy két hónapon keresztül. Én magam mellé vettem ha már nem bírtam a sok kelést, úgy könnyebb volt.

2013. ápr. 22. 20:28
 4/14 anonim ***** válasza:
Csak az ért kérdezem, mert az enyém is sokszor kel, de csak visszadugom a cumit és alszik. De már csak feleannyit kel, mert rájöttem, hogy melege van. Ha már nem lenne más ötletem, áttenném máshova a kiságyat. Lehet, hogy csak babona, de vannak olyan pontok a lakásban, ahová nem szerencsés ágyat tenni, mert rosszul alszol, rosszat álmodsz. Nekünk kiskoromban bevált.
2013. ápr. 22. 20:29
 5/14 A kérdező kommentje:

Együtt alszom vele.

Icipici hálószoba, túl sok lehetőség nincs az ágynak, de legfeljebb átrakjuk a fejünket a másik oldalra :)

Ezt is megpróbálom, hátha segít :)

2013. ápr. 22. 20:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Biztosan eleg neki a szopi?
2013. ápr. 22. 21:44
 7/14 A kérdező kommentje:

Esténként szoktam neki adni 1,5 deci tápszert kb egy hete, ezt elfogadja, utána még szoptatom is, így fekszik le aludni. Ezért nem gondolom, hogy éhes lenne.

A hozzátáplálást tegnap kezdtem el, majd meglátjuk, mire jutunk vele, hátha mégis az éhség az (egyik) ok.

Az a baj, hogy elég felületesen alszik, pl pukizik egyet és már fel is ébred rá...

2013. ápr. 23. 07:44
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Isten hozott a klubban! Az enyém is ezt csinálja, már én is kipróbáltam, hogy adok neki este is szilárd kaját, az enyém 7 hónapos, de nemhogy ritkultak volna az ébredések, inkább sűrűsödtek. Megkérdeztem már a védőnőt is, a dokit is, csak annyit mondtak, hogy vannak ilyen babák, ez anyuka pechje, ha amúgy nem fáradt napközben akkor nincs mit tenni.

2013. ápr. 25. 20:36
 9/14 A kérdező kommentje:

Helló Klubos :)

Hosszú ideig beteg volt, mindig arra fogtam az ébredéseket (kb 3 hónapig). Most elvileg egészséges, de még mindig ébred, most ráfoghatom a fogzásra vagy a gyógyszerekre amiket még szednie kell. Egy foga kijött egy hete, szerintem pár napon belül kijön a második is. Két hét múlva nem kell tovább szednie a gyógyszereket, ettől is várom a csodát.

Ma vettem neki homeós bogyókat a fogzásra, már adtam is neki háromszor, ebben is nagyon bízom :)

Nappal jókedvű, nem fáradt, nem álmos, nem nyűgös. Az éjjelek borzalmasak.

2 hónapos korában aludt utoljára 4 órát egyhuzamban, azóta maximum 2 órát aludt egyben :( de legtöbbször óránként megébred :(

A te babádnak hány foga van? És mióta hozzátáplálod? Szopós vagy tápis baba?

2013. ápr. 25. 20:40
 10/14 anonim ***** válasza:
13 hónapos babám 4 hónapos kora óta ezt csinálja! Nagyon ritka, hogy cici nélkül vissza alszik! Nappal már nem cicizik, csak 1x, alváshoz! Nálunk az ég világon semmi nem vált be, pedig mindent próbáltunk! Most jön az, hogy apa fogja megpróbálni vissza altatni, mert én már hulla vagyok! 8 hónapja nem aludtam egyhuzamban 3 óránál többet és nem bírom már tovább... Sajnos ötletem nincs, csak esetleg annyi, hogy minél előbb próbáld meg valahogy máshogy vissza altatni, mert szerintem ahogy megy az idő csak egyre erősebb berögződés lesz nála a cicivel való vissza alvás! Legalább is nálunk ez a helyzet!
2013. ápr. 25. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!