Tényleg ekkora gáz a nagyobb korkülönbség? Hogyan tudnék reagálni a bunkó beszólásokra, kioktatásokra?
Majdnem 5 éves lesz a lányunk, amikor megszületik a kistestvér. Nem így jött össze, mi terveztük így. Tudjuk, hogy nem ez a megszokott, de nekünk így jó.
Arra viszont nem számítottam, hogy ennyi bántást fogunk kapni. Ismerősök szerint önzőek vagyunk, nem lesznek jó testvérek, most már minek kistestvér egy ilyen nagy gyereknek, nagy lesz a féltékenység, csak szívatjuk mind a két gyereket a saját önzőségünk miatt.
Az eszemmel tudom, hogy nincs igazuk, de mégis - talán a hormonok miatt - annyira bántanak ezek a megjegyzések. Mit lehetne reagálni rájuk?
Ezt a sok buta embert!:D
Nálunk 10 éves korkülönbség van és nagyon jól elvagyok a tesómmal. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan dolog, amit amúgy sem lehet mindig tervezni. Különben is, milyen jó, hogy egyáltalán van testvére!!:) A legtöbb családban már ez sem normális.
Én inkább gratulálok a gyerekekhez!:)
Szia! Pont azt válaszold amit írtál, hogy mert nektek így jó, ti így szerettétek volna és egyáltalán nem ezen múlik, hogy jó testvérek lesznek-e vagy sem.
Nálunk majdnem 6 év a korkülönbség, mi ugyan nem így terveztük, de így sikerült. De mi is 4 évet azért szerettünk volna köztük, mert én egyszerűen alkalmatlan vagyok arra, hogy 2 kicsivel egyszerre ellegyek. Én szó szerint megőrültem volna, úgy éreztem. Így viszont nagyon ideális, a nagy imádja a kicsit és forditva is igaz, nagy segítség a nagy és rengeteget tanul a kicsi a nagytól. Ma se csinálnám másképp. Féltékenységnek még csíráját sem láttam soha, de tényleg. Viszont erre tudatosan készültem. Pl. sosem mondtam a nagynak, hogy te vagy a nagyobb, neked legyen több eszed... tudod mire gondolok.
És mindkettővel külön-külön is töltök időt, sokszor babusgatom a nagylányomat is (8 éves lesz) és mondom neki, hogy olyan nagy segítség vagy anyának , te vagy anya okos nagylánya... ezeket mind szigorúan kettesben, bizalmasan. Hidd el amit a "kedves" ismerőseid mondanak az úgy hülyeség ahogy van!
A mieink közt 10 év van, és nagyon is jó testvérek. Nyugodtan mondd meg, hogy ez nem a korkülönbségtől függ, hanem a neveléstől. :) Én szerencsére nem kaptam ilyen beszólást, talán a hátam mögött pusmogtak. De aki ismeri ismerte a nagyot, nem is gondolhatott ilyet...
A legdurvább az volt: "lesz 2 egykéd!". Na és? Jó testvérek, és szeretik egymást.
Köztem és a bátyám között 5 év van. Nem értem miért olyan nagy probléma ez? Féltékeny típusvolt amikor én voltam csecsemő de rengeteg közös képünk van ahogy a karjában vagyok és örül , vagy 2-3 éves voltam és együtt játszottunk . Jó ha van egy nagy testvér aki sok mindenhez ért , anno segített nekem fizikában , ha a gépemmel van valami most is segít.
Volt egy nagyobb időszak ami elég rossz volt mert rengeteget veszekedtünk ,de már másfél éve nagyon jó a viszonyunk és jól eltudunk együtt lenni , beszélgetni stb.
Amikor kisebb voltam volt hogy amikor össze vesztünk bántott felpofozott ilyesmire kell gondolni nem intenzív verésre de egy lány mégis csak más.
Mi mindig kis korkülönbséget terveztünk mert számomra a tesómmal sok volt a 6 év.Az én gyerekeim 4,2 és a harmadig most fog világra jönni.nekünk így nagyon jó de mindenki engem piszkál ,hogy milyen szemetek vagyunk mert két év korkülönbség kevés és csak kitolunk a gyerekekkel.
Szóval az embereknek semmi se jó:-)Az a lényeg ,hogy nektek ez a megfelelő,más meg élje a saját életét.
Sajnos kár rá reagálni mert akik ilyenek a csillagokat is lemagyarázzák az égről ,hogy nekik van igazuk. :-)nyugodj meg és boldog babavárást kívánok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!