Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ekkora gáz a nagyobb...

Tényleg ekkora gáz a nagyobb korkülönbség? Hogyan tudnék reagálni a bunkó beszólásokra, kioktatásokra?

Figyelt kérdés

Majdnem 5 éves lesz a lányunk, amikor megszületik a kistestvér. Nem így jött össze, mi terveztük így. Tudjuk, hogy nem ez a megszokott, de nekünk így jó.

Arra viszont nem számítottam, hogy ennyi bántást fogunk kapni. Ismerősök szerint önzőek vagyunk, nem lesznek jó testvérek, most már minek kistestvér egy ilyen nagy gyereknek, nagy lesz a féltékenység, csak szívatjuk mind a két gyereket a saját önzőségünk miatt.

Az eszemmel tudom, hogy nincs igazuk, de mégis - talán a hormonok miatt - annyira bántanak ezek a megjegyzések. Mit lehetne reagálni rájuk?

2014. szept. 5. 07:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
ne haragudj, de én az ilyen ismerőst elhajtanám a jó francba.
2014. szept. 5. 08:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Szia! A párom 25 éves, a kishúga 8. A párom imádja, babusgatja, látogatja, viszi magával a kislányt hacsak teheti. A kislány valósággal isteníti a páromat. Engem Legjobb barátnőmnek hív, a páromat Szuper tesónak. Tudom, fura hogy a sógornőm 8 éves én meg 22, de engem nem zavar. Most még átmenetileg ő a mi kis babánk, ameddig nem sikerül a saját.
2014. szept. 5. 09:38
 13/20 anonim ***** válasza:
A testvéreim és köztem 12, illetve 14 év van. Ameddig engem imádnak, és viszont, egymást ölik. Igazából a kis korkülönbség nem jó sem az anyának (akinek nem volt ideje teljesen regenerálódni szülés után), sem a gyerekeknek, mert ilyenkor a "nagyobb" testvér még túl kicsi hozzá, hogy felfogja, a pici nem fogja kitúrni (és innen erednek a hatalmas testvérféltékenységek). Ellenben, ha a tesó nagyobb, akkor érettebb, nem ugyanazok a dolgok érdeklik (tehát nem fognak egy játékon veszekedni), így könnyebb elfogadni a kicsit. Igazából a kis korkülönbség mellett egyetlen érv szól, hogy így az anya egyszerre "letudja" a gyerekeket, és utána nem esik ki többet szülés miatt a munkából... Védőnőként mi úgy tanultuk, hogy MINIMUM 3 évet kéne várni az újabb gyermek vállalásáig, mind az anya, mind a gyerekek szempontjából. Szóval ne foglalkozz a bunkókkal! ;)
2014. szept. 5. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a sok buta embert!:D

Nálunk 10 éves korkülönbség van és nagyon jól elvagyok a tesómmal. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan dolog, amit amúgy sem lehet mindig tervezni. Különben is, milyen jó, hogy egyáltalán van testvére!!:) A legtöbb családban már ez sem normális.

Én inkább gratulálok a gyerekekhez!:)

2014. szept. 5. 11:07
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Pont azt válaszold amit írtál, hogy mert nektek így jó, ti így szerettétek volna és egyáltalán nem ezen múlik, hogy jó testvérek lesznek-e vagy sem.

Nálunk majdnem 6 év a korkülönbség, mi ugyan nem így terveztük, de így sikerült. De mi is 4 évet azért szerettünk volna köztük, mert én egyszerűen alkalmatlan vagyok arra, hogy 2 kicsivel egyszerre ellegyek. Én szó szerint megőrültem volna, úgy éreztem. Így viszont nagyon ideális, a nagy imádja a kicsit és forditva is igaz, nagy segítség a nagy és rengeteget tanul a kicsi a nagytól. Ma se csinálnám másképp. Féltékenységnek még csíráját sem láttam soha, de tényleg. Viszont erre tudatosan készültem. Pl. sosem mondtam a nagynak, hogy te vagy a nagyobb, neked legyen több eszed... tudod mire gondolok.

És mindkettővel külön-külön is töltök időt, sokszor babusgatom a nagylányomat is (8 éves lesz) és mondom neki, hogy olyan nagy segítség vagy anyának , te vagy anya okos nagylánya... ezeket mind szigorúan kettesben, bizalmasan. Hidd el amit a "kedves" ismerőseid mondanak az úgy hülyeség ahogy van!

2014. szept. 5. 11:29
 16/20 anonim ***** válasza:
nekem 3 gyerekem van 2 fiam között 16 hónap van és az elején nem volt egyszerű ,most már nagyok de nem mindig jönek ki egymásal ,illetva van a lányom aki nagy korkülönbségel született,kisebik fiam és a lányom közt 6,5 év van mig a legidősebb fiam és a lányom közt 8 év van imádják a hugukat lányom is oda van fiukért ,tehát nincs gond se kicsi korkülönbségel se a nagyal nekem legalábis .
2014. szept. 5. 12:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim között is majdnem ekkora korkülönbség van, 4,5 év. Minket szerencsére senki nem piszkált emiatt, én és a környezetem is teljesen ideálisnak találta ezt a korkülönbséget (mi is szándékosan ennyit terveztünk, nem hiszem, hogy alkalmas lettem volna kis korkülönbséggel gyerekeket nevelni). Tényleg nagyon bevált, imádják egymást a gyerekeim, nincs köztük féltékenység, nagyon jó testvérek. Ha előlről kezdenénk, akkor sem csinálnánk másként.
2014. szept. 5. 13:06
 18/20 anonim ***** válasza:

A mieink közt 10 év van, és nagyon is jó testvérek. Nyugodtan mondd meg, hogy ez nem a korkülönbségtől függ, hanem a neveléstől. :) Én szerencsére nem kaptam ilyen beszólást, talán a hátam mögött pusmogtak. De aki ismeri ismerte a nagyot, nem is gondolhatott ilyet...

A legdurvább az volt: "lesz 2 egykéd!". Na és? Jó testvérek, és szeretik egymást.

2014. szept. 5. 14:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Köztem és a bátyám között 5 év van. Nem értem miért olyan nagy probléma ez? Féltékeny típusvolt amikor én voltam csecsemő de rengeteg közös képünk van ahogy a karjában vagyok és örül , vagy 2-3 éves voltam és együtt játszottunk . Jó ha van egy nagy testvér aki sok mindenhez ért , anno segített nekem fizikában , ha a gépemmel van valami most is segít.

Volt egy nagyobb időszak ami elég rossz volt mert rengeteget veszekedtünk ,de már másfél éve nagyon jó a viszonyunk és jól eltudunk együtt lenni , beszélgetni stb.

Amikor kisebb voltam volt hogy amikor össze vesztünk bántott felpofozott ilyesmire kell gondolni nem intenzív verésre de egy lány mégis csak más.

2014. szept. 5. 20:28
 20/20 anonim ***** válasza:

Mi mindig kis korkülönbséget terveztünk mert számomra a tesómmal sok volt a 6 év.Az én gyerekeim 4,2 és a harmadig most fog világra jönni.nekünk így nagyon jó de mindenki engem piszkál ,hogy milyen szemetek vagyunk mert két év korkülönbség kevés és csak kitolunk a gyerekekkel.

Szóval az embereknek semmi se jó:-)Az a lényeg ,hogy nektek ez a megfelelő,más meg élje a saját életét.

Sajnos kár rá reagálni mert akik ilyenek a csillagokat is lemagyarázzák az égről ,hogy nekik van igazuk. :-)nyugodj meg és boldog babavárást kívánok

2014. szept. 6. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!