Hogyan neveljem meg a 4 éves kislányomat?
Ha ütöd, csak rosszabb lesz a helyzet. Olvasd el a "Beszélj úgy, hogy érdekelje' c. könyvet. Sok tanácsot kaphatsz. Kommunikálj! TAnulj!
Ha rákeresel a neten, le tudod tölteni simán.
"Sőt van hogy akaratos is, és követel ezt azt (édességet, üditőt rágcsálni valót stb)"
Ilyenkor te mit teszel?
Azt elfelejtettem mondani, hogy azt sem érti meg, hogyha valakivel beszélgetek, akkor ne akarjon közbe vágni, várja ki a sorát türelmesen. Egyébként pedig egy okos kis lány, tanulékony. Az oviba pedig állítólag szó fogadó is.
Kedves 1. Válaszoló!
Amint írtam nem bántottam soha, és nem is akarom. Nem azért szültem, hogy verjem. Én azt nem akarom.cEzért kérdeztem meg, hogy mit csináljak, hogy jó legyen.
Andizsuzsi!
Sajnos az esetek 80% ában engedek. Mert nehéz nemet mondani neki.
"Sajnos az esetek 80% ában engedek. Mert nehéz nemet mondani neki."
Akkor máris tudod a megoldást :) Ha az esetek többségében engedsz, akkor azt erősíted benne, hogy a hiszti jó és hasznos dolog, mert általa eléri, amit akar. Mivel nincs következménye a fittyet hányásnak, viszont van eredménye a hisztinek, hát él vele (pont azért, mert okos, és rájött, hogyan manipulálhat).
Az oviban azért szófogadó, mert ott nem érdemes hisztizni, és nem hagyják rá, ha olyat csinál, amit nem szabad.
Tudom, hogy mondani könnyű, de nincs más választásod: következetesség. Amire egyszer nemet mondasz, az legyen nem, ne változtass rajta a hiszti hatására. Ha meg olyat csinál, amit nem szabad, megfogod, és elviszed onnan. Eleinte nagyon nehéz, mert nem ezt tapasztalta eddig, de ha kitartó vagy, meg lesz az eredménye.
Kedves #5- ös válaszoló, remélem igazad lesz.
Kedves Andizsuzsi, és az utolsó válaszoló, hát akkor a talpamra állok, bár nehéz lesz. Visszafogom az "ezt azt vásárlást is" hiába követeli. Tudom nehéz lesz, de remélem bejön.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!