Mi értelme van ezt csinálni a gyerekkel?
Oltáson voltunk az orvosnál, utána elment valamiért, amíg vártunk rá, a nyitott ajtón át hallottuk a váróból, hang alapján épp beszélni kezdő 1,5-2 éves kislány és az anyja:
- Mit mond a cica?
- Miáu.
- Mit mond a kutya?
- Vau.
- Mit mond a denevér? (itt néztünk egymásra a férjemmel, hogy erre mi se tudjuk a választ)
- Mit mond a cica?
- Miau.
- Mit mond a kutya?
- Miau.
- MONDOM A KUTYA!! (fenyegető hangsúllyal)
- Miau...?
- NEM!!! MIT MOND A KUTYA??!!
Az egész beszélgetésnek egyébként pont olyan kikérdezés jellege volt, mint amikor engem érettségi előtt rajtakaptak, hogy nem tanulok és apám dühében egész délután kikérdezett a tételekből. Be is voltam tojva. Ugyanilyen számonkérő, fenyegető hangnemű volt itt is az anyuka.
Mi értelme van felmondatni egy beszélni alig tudó gyerekkel az állathangokat?
A lányom még csecsemő, de én kérek tarkónlövést, ha 2 év múlva ilyet csinálnék vele.
Nagyon együttműködőnek, nyugodtnak tűnt a kislány.
De az ingerült hangnem csak akkor jött elő, ha tévesztett. Addig mézes-mázos, aztán tévesztésnél felcsattant az anyuka és fenyegető hangnemre váltott. Írásban jobban nem tudtam visszaadni, minthogy nagybetűvel szedtem az érintett részeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!