Balatonon milyen kirándulási lehetőségek vannak?
Szemestől Fűzfő elég messze van...
Komp Szántód és Tihany között van csak, máshol sétahajózni lehet v hajóval átmenni az északi partra.
Boglár ott van nem messze, ott van a gömb kilátó és van bob pálya is. Illetve kalandpark Zamárdiban is van. Az meg ugye ott van Szántód mellett.
Szerintem ne autózzatok 3-szor annyit Fűzfőig...
Balatonszárszón van krokodil zoo.
Ha megy a hegymászás, akkor ott van Badacsony.
Tihanyban kisvasúttal fel lehet menni a templomhoz, a belső tó is szép.
Fonyódon is van 2 szuper kilátó!
Lellén van homokos strand a piciknek:
mi most jöttünk haza Balatonról.
bobpálya bogláron van, nem fűzfőn. mondjuk ha tényleg kirándulni mentek akkor nem ártana ezeknek utána nézni, mert nagyon nem mindegy, hogy autóban töltitek a napot és nem találtok meg semmit... ;)
szerintem a bobpálya miatt nem éri meg utazgatni, mi 2 órát álltunk sorba 1 perc csúszásért ami valójában nem is bob hanem hullámvasút :)
van kalandpark is, ott is sokat kell várni, turnusként mennek az emberek, mi ott nem vártunk mert 4 órát ígértek várakozásnak :D
lellén viszont van vidámpark, este 6kor nyit, egy belépő és mindenre ingyen lehet felülni.
tihanyba is átmentünk, de a családhoz, kirándulni nem mentünk mert gyereknek nagyon unalmas szerintem, én legalábbis gyerekkoromban utáltam, ezért megkímélem a gyerekem :D
szántódról megy a komp, elég messze van, kb 1 óra autóval.
rendes kirándulásra meg nem nagyon szabad menni mert kullancs invázió van, nem ér annyit. egyébként nagyon jó a víz, szuper strandok vannak, mégszuperebb játszóterekkel, mi minden nap máshova mentünk, szerintem balatonra ezért megy az ember, nem nagyon van más látnivaló :)
2-es:
"szántódról megy a komp, elég messze van, kb 1 óra autóval."
HOnnan 1 óra?
Szemes- szántód 14 km. A komp pedig 10 perc alatt átmegy Tihanyba.
2es vagyok :)
na igen, nem tudom hány km, de elég dugós a környék, mi 1,5 hete mentünk boglárról a komphoz, 1 óra volt az út... állt az egész főút, 20.-a körül meg aztán végképp borzasztó dugók vannak a déli parton
köszönöm a válaszaitokat!
Igen mindenféleképpen még itthon előtte utánnanézek és összeírogatom az uticélokat,ezért is tettem fel a kérdést,hogy ne ott akkor keljen kutatgatnunk,keresgélnünk 2 kisgyerekkel az autóban!
Igazából strandolás a cél csak ezeket a kirándulási lehetőségeket azért szedem össze ha nem lesz strandidő!
Még egyszer köszi az infókat!
Jöhetnek még!!
Mi Keszthely környékén voltunk, az egy kicsit messze van, de hátha:
- Rezi Dinó és Kalandpark: [link] Nagyon drága 4000 Ft/fő, de akár egész nap el lett volna bent a kisfiam (3 éves), ha nincs délutáni alvása.
- Keszthely: Vadászati és Vasút Modell kiállítás + Kastéky parkja
- Biciklizés mindenfele (mi vittünk bicikliket)
Jó nyaralást! :)
2-es jaaaa, úgy lehet, h 1 óra :D
Én déli parti vagyok, néha elég gáz a közlekedés valóban arra. :) De szerencsére nem ez a tempó a jellemző.
Szia!
Mi 3 hete nyaraltunk 1 hetet Szemesen.
Elmentünk Balatonboglárra,a Gömb kilátóhoz(ide minden évben elmegyünk),
voltunk Rádpusztán,Szemestől 5 perc autóval.
Elhajóztunk Tihanyba,megy Szemesről közvetlen oda-vissza járat.
Bobpálya Bogláron is van.
Fonyódon is van kilátó.
Mi Siófokon is voltunk,mert a nagyobb fiamnak akkor volt a szülinapja,és mentünk a kalózhajóval.
sziasztok!
Köszi utolsó neked is!
Azóta már hazajöttünk(tegnap)
Voltunk a veszprémi állatkertbe.
Voltunk hajókázni Tihanyba,Csi-hu-huval felmentünk az Apátsághoz.
Voltunk Bogláron a kilátónál és boboztunk is meg a nagyobb gyerek végig ment a kötélpályán is.
Volunk Blellén a vidámparkba(2000 ft a belépő és korlátlanul használhatsz mindent-dodzsem,segők,hullámvasút,lácsergők tömkellege,játszóház,trambulin stb..kánaán volt)
Azon kívül sokat vizibicikliztünk,csónakáztunk,horgásztunk,bicikliztünk!!
Szuper volt annak ellenére hogy nem volt strandidő!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!