Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 20 hónapos lesz a kisfiam,...

20 hónapos lesz a kisfiam, szerintetek egy ennyi idős gyerek megérti, hogy várjuk a Mikulást meg a Jézuskát?

Figyelt kérdés
Tudom még 4hónap,de nagyon kíváncsi vagyok,hogy egy 20hónap köruli gyerek mennyit fog fel ebből az egeszböl? Suthetunk majd pl.egyutt kekszet a Mikulasnak?
2014. aug. 13. 14:09
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja elnézést azt kimaradt,hogy DECEMBERBE lesz 20 hónapos :)
2014. aug. 13. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

van egy 4 évesem és egy 19 hósom

Tapasztalatból írom,hogy egy 20 hós nem fogja fel,hogy vrájuk a Mikulást meg a Jézuskát!

Majd kb 3-3,5 éves korában!

2014. aug. 13. 14:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Éppenséggel süthettek együtt,de nem fogja még megérteni az összefüggéseket. Majd talán jövőre.
2014. aug. 13. 14:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy hiszem, hogy nem fogja még fel, de azért érdemes vele együtt sütögetni (a sütinek biztos örül), meg a csokimikulás is tetszeni fog neki, a karácsonyfáról nem is szólva! Ha nem félős, édes képeket lehet róla csinálni a Mikulással. (Az én lányom 21 hónapos volt a második karácsonyán, és élvezte ezeket a dolgokat - nem magát a várakozást, mert azt nem fogta fel, hogy majd jön a mikulás, hanem amiket írtam. Az ajándékok pl. nem nagyon érdekelték, de a karácsonyfának nagyon örült!)
2014. aug. 13. 14:27
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
Az én lányom 22 hónapos volt, ha kinézett valamit a boltban, akkor azt mondtuk, hogy azt a tündérkének írjuk meg, aki majd szól nekünk, és meglesz a második szülinapjára. Került egy lista a hűtőre, mindig szólt, ha valami fel kellett rá írni. Aztán két-három nappal a szülinapja előtt elkezdtük mondogatni, hogy nemsokára jön a szülinap, ő meg kérdezte, hogy akkor a tündérke beszélt-e velünk, meg, hogy hozza-e a beígért dolgokat. Azóta is azt mondja mindegyikre, hogy a tündér hozta, pedig ez fél éve volt, és ő most már simán a mikulásnak Íratja fel a dolgokat. Totálisan érti, hogy miről van szó, megmutattuk neki a Mikulásos mesekönyvet is, beszéltünk róla, ő kérdezte, hogy apa munkahelyére is jön-e majd megint a Mikulás (azaz emlékszik magától a tavaly decemberre, mert mi nem emlegettük azt a munkahelyi bulit, baromira megijedt akkor a Mikulástól), sőt, azt is kérdezte, hogy most majd ugye nem ad neki puszit, mert az ijesztő volt. Szerintem megérti.
2014. aug. 13. 14:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam 21 hós volt decemberben mikor jött a Mikulás. Nagyon örült és boldog volt mikor meglátta sokat beszélgettünk előtte róla és sok videót néztünk hogy hogy látogatta a gyerekeket az oviban suliban stb. Azóta is néztünk ilyen videót és nagyon várja a Mikulást.Nyugodtan süthettek együtt,de vizuálisan ismertesd meg vele ki az a Mikulás,mert így csak egy fogalom mint a Jézuska.A Jézuskát még nem értik,hogy ki hozza az ajándékokat,ki teszi a fa alá és miért.Még 3 évesen sem nagyon szerintem.
2014. aug. 13. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:

A fiam 14 hónapos volt, amikor elvittük az első Mikulás ünnepségre (anyukám munkahelyére). Az első sorból nézte az előadást, beállt zenélni a Mikulással a többi gyerek közé, egy csengőt kapott, azt rázta, ahogy csak bírta. :) Annyira nagyon élvezte, hogy én még meg is könnyeztem a dolgot. Másnap reggel pedig a csizmában várta az ajándék. Tátott szájjal nézte.

Egy évvel később már a fényképezőgépemmel fotózta a Mikulást az ünnepségen, ismét az első sorból nézte az előadást, amikor megjelent a Mikulás, akkor pedig torka szakadtából kiabálta, hogy Anya, nézd, itt a Télapó!!! Pedig engem nem is látott, mert én hátul álltam. :) Megint iszonyú cuki volt és én megint sírtam rajta. Ekkor már értette, hogy a Mikulás ajándékot hoz, várta is, hogy másnap reggelre ott legyen a csizmában. Este szépen meg is pucolta.

Lehet, hogy csak pillanatnyi élmény lesz a kisfiadnak, de az miért baj?

Mi 1 éves kora óta sütünk kekszet, sütiket együtt, csak úgy is, nem kell hozzá alkalom. Ha nem is érti pontosan, hogy miért csináljátok, akkor is jó móka.

Sokan mondják, hogy ezt, meg azt nem érdemes, mert úgysem emlékszik rá. Szerintem ez butaság. Minden pillanatnyi boldogság, öröm hozzájárul a lelki fejlődésükhöz.

2014. aug. 13. 16:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek!!!! ♡♡♡
2014. aug. 13. 22:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Annyira várom már...
2014. aug. 13. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!