20 hónapos lesz a kisfiam, szerintetek egy ennyi idős gyerek megérti, hogy várjuk a Mikulást meg a Jézuskát?
van egy 4 évesem és egy 19 hósom
Tapasztalatból írom,hogy egy 20 hós nem fogja fel,hogy vrájuk a Mikulást meg a Jézuskát!
Majd kb 3-3,5 éves korában!
A fiam 14 hónapos volt, amikor elvittük az első Mikulás ünnepségre (anyukám munkahelyére). Az első sorból nézte az előadást, beállt zenélni a Mikulással a többi gyerek közé, egy csengőt kapott, azt rázta, ahogy csak bírta. :) Annyira nagyon élvezte, hogy én még meg is könnyeztem a dolgot. Másnap reggel pedig a csizmában várta az ajándék. Tátott szájjal nézte.
Egy évvel később már a fényképezőgépemmel fotózta a Mikulást az ünnepségen, ismét az első sorból nézte az előadást, amikor megjelent a Mikulás, akkor pedig torka szakadtából kiabálta, hogy Anya, nézd, itt a Télapó!!! Pedig engem nem is látott, mert én hátul álltam. :) Megint iszonyú cuki volt és én megint sírtam rajta. Ekkor már értette, hogy a Mikulás ajándékot hoz, várta is, hogy másnap reggelre ott legyen a csizmában. Este szépen meg is pucolta.
Lehet, hogy csak pillanatnyi élmény lesz a kisfiadnak, de az miért baj?
Mi 1 éves kora óta sütünk kekszet, sütiket együtt, csak úgy is, nem kell hozzá alkalom. Ha nem is érti pontosan, hogy miért csináljátok, akkor is jó móka.
Sokan mondják, hogy ezt, meg azt nem érdemes, mert úgysem emlékszik rá. Szerintem ez butaság. Minden pillanatnyi boldogság, öröm hozzájárul a lelki fejlődésükhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!