A státuszvizsgálatnak nem az a lényege, hogy az orvos végigvizsgálja a gyereket?
20 hónapos a lányom, soha nem vizsgálta a nemi szervét, pedig elvileg nekik is kellene.
Sőt, a csípőproblémáját is én vettem észre 6 hónapos korában.
A státuszvizsgálat sajnos csak papíron létezik.
ennyi? jó orvos, nem ártana váltani :)
státuszvizsgálatnak az a lényege, hogy bizonyos betegségeket kizárjanak, megállapítsák, hogy jól fejlődik vagy ha nem, akkor tovább küldjék.
ha kinyitod a kiskönyvet, ott van, hogy miket kéne tudnia adott évesen. ezekből tudják leszűrni, hogy jól fejlődik-e.
azonkívül ha már elmúlt 3 éves, akkor hallás, látás vizsgálat, vérnyomás mérés, kezdetektől súly és magasság mérés, ezek a védőnő feladatai.
orvos meg megnézi a nemiszervét és megnyomkodja a pocakját. kb. ennyi.
ugye ilyenkor nem úgy vizsgálja mint ha beteg lenne, nem kell megnéznie a tüdejét, torkát, fülét, stb de sok orvos megnézi, miénk is nagyon alapos
Nálunk is csak a védőnő van státuszon.A kötelezőket ezután adja be a doki, meghallgatja a tüdejét, torkát megnézi és slussz. Fiamnál is felmerült a here kérdés én kérdeztem rá, hogy jól van-e így, ráadásul tejérzékeny is a kisfiam, persze ezt sem a háziorvos vette észre...
Korábbi lakóhelyünkök a dokinéni végezte a státusz vizsgálatok, alaposan, mindenre kiterjedően, ezt a megoldát tartom normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!