Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A státuszvizsgálatnak nem az...

A státuszvizsgálatnak nem az a lényege, hogy az orvos végigvizsgálja a gyereket?

Figyelt kérdés
Mert tőlem megkérdezte az orvos,hogy meg van-e a heréje? Nem az a dolga,hogy megnézze?
2014. aug. 10. 16:40
 1/7 anonim ***** válasza:

20 hónapos a lányom, soha nem vizsgálta a nemi szervét, pedig elvileg nekik is kellene.

Sőt, a csípőproblémáját is én vettem észre 6 hónapos korában.

A státuszvizsgálat sajnos csak papíron létezik.

2014. aug. 10. 17:01
 2/7 anonim ***** válasza:

ennyi? jó orvos, nem ártana váltani :)

státuszvizsgálatnak az a lényege, hogy bizonyos betegségeket kizárjanak, megállapítsák, hogy jól fejlődik vagy ha nem, akkor tovább küldjék.

ha kinyitod a kiskönyvet, ott van, hogy miket kéne tudnia adott évesen. ezekből tudják leszűrni, hogy jól fejlődik-e.

azonkívül ha már elmúlt 3 éves, akkor hallás, látás vizsgálat, vérnyomás mérés, kezdetektől súly és magasság mérés, ezek a védőnő feladatai.

orvos meg megnézi a nemiszervét és megnyomkodja a pocakját. kb. ennyi.

ugye ilyenkor nem úgy vizsgálja mint ha beteg lenne, nem kell megnéznie a tüdejét, torkát, fülét, stb de sok orvos megnézi, miénk is nagyon alapos

2014. aug. 10. 17:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a védőnőkkel együtt van az orvosi tanácsadás, amikor a státuszvizsgálatot végzik. A védőnő pár szóban beszámol a gyermek fejlődéséről, esetleges problémákról (vele sűrűbben találkozunk), majd a doktornő megvizsgálja. Megmérik a súlyát, hosszát, meghallgatja a tüdejét, mellkasát, életkorának megfelelően megnézi a mozgását, a piciknek a kutacsát, azaz körbenézi. A nemi szervét is mindig megnézi. Úgyhogy szerintem is, dolga lenne. Kicsit lezser a dokid.
2014. aug. 10. 17:35
 4/7 A kérdező kommentje:
A mellkasát meghallgatta és a hasát megnyomkodta, aztán kérdezte,hogy megvannak-e a herék? csak nem értem, miből tartana már azt is megtapogatni? Ő az orvos,nem én.
2014. aug. 10. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi nem is találkozunk státuszvizsgálaton a gyerekorvossal, csak a védőnővel. Talán 1 évesen még igen, de 2-3-4 évesen biztosan nem látta a gyereket. (mennyi idős a fiad? gondolom, ha fürdeted, csak tudod, hogy megvannak -e heréi? De igen, kisgyerek mellett fel kel készülni sajnos az anyai orvoslásra és tünetkeresésre is.)
2014. aug. 10. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
nálunk csak a védőnővel találkozunk évente egyszer státuszvizsgálaton .
2014. aug. 11. 07:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak a védőnő van státuszon.A kötelezőket ezután adja be a doki, meghallgatja a tüdejét, torkát megnézi és slussz. Fiamnál is felmerült a here kérdés én kérdeztem rá, hogy jól van-e így, ráadásul tejérzékeny is a kisfiam, persze ezt sem a háziorvos vette észre...

Korábbi lakóhelyünkök a dokinéni végezte a státusz vizsgálatok, alaposan, mindenre kiterjedően, ezt a megoldát tartom normálisnak.

2014. aug. 11. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!