Mennyire onállo 5 és fél-6 év koruli gyereked? Gondolok itt a mosakodásra, fogmosásra, oltozkodésre, játékok elrakására, stb.
ne viccelj, már a 3 évesek is szépen mosnak fogat az oviban :) 6 éves meg tuti tudna, max te nem hagyod ezért nem is erőlteti magát. nem lusta ő, hanem azzá teszed :)
enyém 5 éves, egyedül fürdik, fogat mos, hajat mos, öltözéssel vannak gondok, szereti ha öltöztetem, persze csak akkor ha sietünk valahova, segítek neki, ha ráérünk akkor egyedül öltözik....
1 hónap múlva lesz 5 éves a fiam.
3 éves korától egyedül mos fogat, kb. 1 éve egyedül fürdik és hajat mos. Öltözni is ritkán segítek neki, max. ha nagyon kell sietnünk, vagy ha gombos valami, azzal még nem boldogul, de a cipzárral igen.
Játékokat elpakolja, hiszen nálunk az az elv, hogy addig nem vehet elő új játékot, amíg az előzőt el nem rakja, így nincs is kupi a szobájában.
Ő porszívózza a szobáját (persze arra még rásegítek), port törölget.
Nálatok te rontod el a dolgokat, mert mindent ráhagysz és megcsinálsz helyette, pedig meg tudná csinálni ő is.
Hát azért fürdeni, fogat mosni engedhetnéd egyedül a lányodat. Gondolom nem szellemi fogyatékos, meg tudná ezt csinálni egyedül.
Amiket írsz, azokat mind egyedül csinálja a lányom, persze a pakolás miatt mindig rá kell szólnom.
Öltözködni vannak ruhák, amiben segíteni kell, amik ilyen bonyolult sok gombos nyári ruhák (amiktől én mellesleg agyvérzést kapok)
Fenekét ki tudja törölni egyedül, de finnyás, emiatt jobb szereti, ha én csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!