Hogy magyarázzam meg az egy éves gyermekemnek, hogy
valamit nem szabad?
Figyelt kérdés
Például adok neki babakekszet, készül arra, hogy ledobja a földre. Mondom neki, hogy nem szabad, rám néz és eldobja. Később adok neki másikat, de megismétli ugyanezt. Egyébként értelmes, mert egyszerűbb utasításokat megért, de azt, hogy nem szabad, nem veszi figyelembe. Hogy érjem el azt nála, hogy ha mondom a tiltást, megértse?
2014. aug. 7. 08:56
1/8 anonim válasza:
Sehogy :D
Nagyonis megèrti hogy mit kérsz tőle, csak kezdi feszegetni a hatàrait. Lassan üdv a dackorszakban :)
2014. aug. 7. 08:57
2/8 anonim válasza:
Sehogy. Mondod, hogy nem szabad és kész.
Esetleg csinálhatod azt, hogy elmondod mi lesz a következménye, ha rosszat tesz, és ahhoz tartod magad. Pl. én ilyen esetekben, ha látom a gyerkőcön, hogy készül kiszórni a kekszet a földre, megmondom, hogy ha megteszi, megy az összes a kukába. Ha kiszórja (márpedig ki szokta :D ) hozom a seprűt, közösen összesöpörjük és kidobjuk a kukába. Igaz, hogy közben üvölt, de hát magának kereste a bajt :D
2014. aug. 7. 09:00
3/8 anonim válasza:
Én nem adnék másikat. A leírt szituban pl. megmondanám neki, hogy ha ledobja, nem kap másikat (a kimondott ok-okozatot még nem biztos,. hogy megérti, de a szituból majd világos lesz neki), és tartanám is magam ehhez.
Itt már szerintem sem a nem értésről van szó, hanem a csakazértisről. :))
2014. aug. 7. 09:03
4/8 anonim válasza:
Megmondod, hogy nem szabad (pl a kekszet ledobni) - ledobja - erre te NEM ADSZ neki másikat.
Ebböl megérti, hogy ha ledobja, akkor NINCS.
Ha újat adsz, akkor mi értelme van a tiltásnak?
2014. aug. 7. 09:03
5/8 anonim válasza:
4! Egy 1 éves gyerekről beszélünk, nem fogja megérteni még, kicsi hozzá..
2014. aug. 7. 09:26
6/8 anonim válasza:
DE, egy EGY ÉVES is megérti a helyzetet.
A nevelésnek éppen ez a lényege, hogy már pár hónapos baba is észrevesz összefüggéseket a különbözö történések között.
(És mielött kötözködsz, VAN gyerekem!)
2014. aug. 7. 11:52
7/8 anonim válasza:
Bocsi, nem tudtam, hogy a te gyereked zseni, gondolom 14 évesen már érettségizik, 20 évesen meg átveszi az orvosi diplomáját!
2014. aug. 7. 12:04
8/8 anonim válasza:
Szia! Hát az én kisfiam már másfél éves de még mindig előszeretettel csinálja az ellenkezőjét annak amit kérek tőle. Javulni javult valamit a helyzet de még mindig vannak csatáink. Amit én szoktam csinálni ilyenkor, hogy megmondom, hogy ha ezt vagy azt csinálja akkor elveszem amivel játszik. Adott esetben szólok neki, hogy ha ledobja a kekszet nem kap többet és ha földön landol a kaja akkor elteszem a többit és nincs több nasi. Előfordul, hogy üvöltés kíséretében megy a hiszti ilyenkor de ne add meg magad mert akkor azt fogja hinni, hogy ő diktál és igaza is van. Türelem, következetesség és valamennyit javulni fog a helyzet de a hiszti-és dackorszak arról szól, hogy feszegetik a határaikat és ha engedsz akkor elveszted a csatát. Szóval kitartás! :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!