Nagyon anyás 3 éves - hogy segítsek neki, hogy minél kevésbé viselje meg?
ELsősorban ne érezze rajtad az izgalmat, hanem természetesnek vedd az egészet, így ő is annak fogja venni.
Ha rágörcsölsz, ő jár rosszul.
Elmagyarázod, aztán vagy felfogja vagy nem és te elmész szülni és ott leszel pár napot.
Ő ellesz, anyuddal vagy pároddal vagy bárkivel, hidd el, hogy nem fog 4 napig ordítani. Ha hazaérsz a babával, lehet hogy nagyon fog örülni, vagy épp napokig még el fog téged kerülni, mert mérges lesz rád.
De ha te kellő türelemmel és nyugalommal vagy, akkor ő is megbékél majd.
3 gyerekem van, nekem is nehéz volt otthon hagyni őket, mikor szülni mentem, de nem erre fókuszáltam, és nem is lett semmi baj. Főleg a 2. nagyon anyás volt, mikor a 3.at szültem, de nem volt semmi, sőőőőt jót tettem vele, hogy "leléptem" pár napra, mert kb mondhatni akkor szerette meg az apját. Ekkor volt 2 éves.
Most is voltam kórházban egy hétig (ezúttal nem szülni), féltem mi lesz a 3. gyerekkel (21 hós), de megint jól sült el, mert előtte sose aludt el az apjával, mindig értem ordított, de míg a kh-ban voltam, nem sírt, simán elaludt az apjával és azóta is nagyon szereti az apját :)
Úgyhogy nálunk jól jöttek ki ezek a kórházasdik.
Sok sikert, türelem és nyugalom :)
Előző vagyok, szerintem ne magyarázd túl. Szülés előtt pár nap mondd el neki kb 2-szer, aztán jól van.
Ha elmondod neki ezerszer, akkor ő ezerszer lesz ideges.
Ha csak kétszer mondod el, akkor csak kétszer.
A lényeg, hogy tudjon róla, hogy elmész pár napra, de ne rágd le a csontot teljesen.
Neked is nagyon köszönöm a választ!
Remélem igazad lesz és nekünk is sikerül gond nélkül átvészelni azt a néhány napot. Igazad van, ha próbálom többször elmagyarázni neki, akkor tényleg nem nagyon akarja hallani, próbál más megoldást keresni, hogy ki más vigyázzon majd a kórházban a kistesóra. Tegnap este is próbáltam beszélni róla, mivel az unokatestvérei (nővérem gyerekei) a szüleimnél aludtak és ő erről beszélgetett este. Gondoltam ezen keresztül felvezetem neki, de most sem akart hallani sem róla, hogy egyszer majd nélkülem aludjon. Úgyhogy hagytam inkább. Néha felhozom neki, de mindig hárít. Van még pár hónap, addig hátha...még ő is nagyobb és okosabb lesz. Egyébként érdekes, mert eddig minden ilyen szokatlan helyzetben nagyon ügyesen viselkedett. Jobban, mint reméltük. Bizakodom, csak nekem is nehéz nem görcsölni rajta.
én addig is tartanék próbát!
Egy este menjetek el apával vacsizni vagy moziba ő meg aludjon mamánál,sajnos muszály szoknia,sajnos el kell fogadnod,hogy sírno fog de én tuti nem akkor csinálnám "élesbe" a dolgot mikor szülni megyek mert az borzasztó lenne nekem is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!