Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 évesnek muszáj aludnia ebéd...

6 évesnek muszáj aludnia ebéd után?

Figyelt kérdés
6 éves lesz a kislányom oktoberben és itthon ő már nem alszik ebéd utàn, sőt az oviban se nagyon szokott már aludni csak fekszik pihen a többiekkel. Most nyáron sokat vigyáznak rá anyósomék, pár napra el is vitték magukhoz de a lányom 2 nap után hazajött. Azt mondta többet nem.szeretné ha a mamàék vigyáznànak rá, mert anyós àllandóan eröszakoskodott vele hogy ebéd utàn aludnia kell és ő hiàba mondta hogy nem akar berakta az ágyba és sokszor sirva aludt el. Hónapok óta ezen csámcsog állandóan anyós hogy miért nem alszik a gyerek ebéd után mikor mekkora szüksége van rá. Nem fogja fel hogy ő nem akarja már az alvást, van mikor ledőlünk itthon ebéd után de olyankor olvasok neki, de nem szokott aludni. Anyós szerint én vagyok a hibás mert lusta vagyok elaltatni, és erőszakosnak kellene lenni vele. Szerinte egy 6 éves gyereknek 3-4 óra alvásra van szüksége. Ti gyereketek hány éves koràig aludt?
2014. júl. 22. 07:58
1 2
 1/12 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Nem! Nem kell aludnia!

Sok gyerek már 5 évesen sem alszik.

6 évesen már mehet iskolába, mit gondol az anyósod, azt hiszi, ott is altatni fogják? Mondd ezt el neki és azt is, hogy ne erőszakoskodjon, árt vele a gyereknek.

2014. júl. 22. 08:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szeptemberben lesz 6 éves a kisfiam, lassan 2 éve, hogy nem alszik ebéd után. Eleinte én is erőltettem, de semmi értelme nem volt, így már nem is fektetem le. Csendes pihenő van, a szobájában játszik, olvas, kirakózik, mindegy hogy mit, csak csendben, mert a kistesói alszanak még olyankor.

Oviban van bajban, mert ott sem akar az ágyban pihenni, az óvónők meg nem engedik meg, hogy fent legyen. Fekszik, de nem marad nyugton, sokszor rá kell szólni.

2014. júl. 22. 08:06
 3/12 anonim ***** válasza:
66%
Sok gyerek idővel megkísérli elkerülni a délutáni alvást, legtöbbször akkor, amikor az már terhet jelent a számára. A gyermekek rendszerint érzik, hogy mennyi pihenésre van szükségük, azonban arra mindenképp figyelj oda, hogy az éjszakai alvásidő megfelelő hosszúságú és pihentető legyen számukra.
2014. júl. 22. 08:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Èjszakai alvással nincs semmi gond mert este 9-kor legkésőbb ágyban van, és reggel 8-ig alszik. Ha oviidő van akkor 8-kor megy aludni és reggel 7-ig alszik.
2014. júl. 22. 08:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Jobb, ha ebben a korban már nem alszik délután. A délutáni szieszta a kisgyerekek és a nyugdíjas öregek sajátossága, mindkét - egymástól drámai távolságra levő- korosztály sajátossága, hogy nincs "dolga", nincs "felelőssége", nincsenek "kötelességei",az egyiknek még nincs, a másiknak már nincs(nem rúghatják ki, mert nincs honnan, nem buktathatják meg, mert nincs hol,stb.).

Na az iskola nem erről szól.

A gyerek este feküdjön le időben(legeslegkésőbb 9-kor már legyen ágyban),és akkor aludja ki magát.9-től reggel 6-ig az kilenc óra,annyi elég lehet egy átlagos gyereknek, de ha neki ez is kevés, akkor le lehet fektetni korábban.

De nem szabad délutáni sziesztát beiktatni. Az iskolában napközben felelni kell, dolgozatokat kell írni, felsőben és gimiben egy nap 3-4 dolgozat, felelet, szóbeli és írásbeli vizsga is megesik, hogy van, azt meg nem lehet úgy letenni, hogy éjjel nem alszik eleget, napközbeni sziesztázásra meg akármennyire is jól esne az ebéd után, nincs lehetőség.

De persze ha majd kikerül az iskolapadból, és munkahelyre megy, dolgozni, ott se lesz - és az most tökmindegy, hogy mérnök lesz belőle(képzett, művelt, iskolázott ember), vagy éppen csak egy épp egy szakmunkást(vagy még azt se) letenni tudó tetőfedő.

2014. júl. 22. 08:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyerekek többsége 4-5 éves korban már nem alszik délután.
2014. júl. 22. 08:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem kell neki aludni délután, az meg főleg nem helyes, hogy anyósod "erőszakoskodik" vele. Az én fiam már 4 - 5 évesen sem aludt az óvodában, volt pár ilyen gyerek, az óvónők ezt úgy oldották meg, hogy feladatlapot adtak neki, amit kitölthetett, hogy ne zavarja a többieket. Igen, a gyerek érzi, hogy mikor mennyit kell aludnia, és ha kényszerítik, hogy kiessen a természetes ritmusából, az több kárt csinál, mint hasznot.
2014. júl. 22. 08:57
 8/12 anonim ***** válasza:
kisfiam 4 éves korától nem alszik délután. Oviban is 2 havonta 1x ha elalszik, mert ugye csendbe kell lenni.
2014. júl. 22. 09:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod egy tahó.
2014. júl. 22. 09:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen kell, ez tőle függ. Hisz nemsokára sulis lesz, ott nem fog tudni aludni.

Nekem a 8 éves lányom, ha itthon van, alszik délután is, de a 7 évesem nem.

2014. júl. 22. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!