Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekvédelmi támogatásnál...

Gyermekvédelmi támogatásnál mennyi lehet az egy főre jutó összeg?

Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy állítólag emeltek az összegen,és több lett az egy főre jutó jövedelem.Eddig 39 ezer körül hallottam.Tényleg változott az összeg?
2014. júl. 21. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Kinek állapítható meg a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága?

A gyámhivatal annak a gyermeknek állapítja meg a jogosultságát,

- akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140 %-át (2014-ben 39.900,- Ft) ha

- a gyermeket egyedülálló szülő, illetve más törvényes képviselő gondozza, vagy

- a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos, vagy

- a nagykorúvá vált gyermek esetén, ha megfelel az egyéb feltételeknek vagy

- a fentiekbe nem tartozó esetekben annak a gyermeknek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegétnek 130 %-át (2014-ben 37.050,- Ft) feltéve,

hogy a vagyoni helyzet vizsgálata során az egy főre jutó vagyon értéke nem haladja meg a törvényben meghatározott értéket.

2014. júl. 22. 05:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Azt ne felejtsd el, hogy jovedelem a GYES,GYED, TGYAS, gyet, tappenz, munkaber, csaladipotlek, nyugdij, rokkantnyugdíj, ápolási segély, arvaellatas es a tartasdij is.
2014. júl. 22. 06:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen..akkor én is jól tudtam.Csak sajnos kósza hírként kaptam ezek szerinte a bizakodó híreket,miszerint felemelték az összeget,ami egy főre járna.
2014. júl. 22. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!