Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 12 kilós kisfiamnak 12 csepp...

12 kilós kisfiamnak 12 csepp cataflamot adtam.15 perce és még üvölt a fájdalomtól. Adjak még? Mit csináljak?!

Figyelt kérdés
2014. júl. 20. 15:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Locoid lipocream -e kapott, szteroidok...
2014. júl. 20. 16:12
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

1. A Cataflam cseppről tudni kell, hogy nyírja a gyomrot! Tehát ha valakinek olyan erős gyulladásos betegsége van, akkor indokolt adni, más esetben meg még ha orvos is írja fel, de látja az ember, hogy a gyereke nem bírja, mert bizony az is okozhat erős hasfájást, akkor abba kell hagyni és kíméletesebb lázcsillapítót adni, illetve helyileg kezelni a popsiját.

2. Evett egy fél palacsintát??? Ilyenkor diétáztatni kell, amibe a palacsinta nagyon nem fér bele. Háztartási keksz, ropi, főtt krumpli, párolt rizs, pirítós. Ezeket lehet enni. Különben a nem diétás ételek leterhelik a gyomrot (a palacsintában is ott van a liszt, az étolaj, ami minden, csak nem diétás, kifejezetten nehéz a gyomornak), így nem kell csodálkozni, ha nem múlik a hasmenés vagy fáj a hasa.

Adj inkább lázcsillapítónak Panadolt, mert az gyengébb a gyomorhoz és probiotikumot! Illetve sok folyadékot. Az nem baj, ha 1-2 napig nem nagyon eszik, azért adj neki ropit, kis kekszet, vagy ha szereti a kukorit, kukit, ki hogy hívja azt a bizonyos rágcsálni valót és rengeteg folyadékot! Az a lényeg ilyenkor, nem is az evés. Természetes, hogy ilyenkor nincs étvágya, nekem sem szokott lenni.

2014. júl. 20. 17:39
 13/25 anonim ***** válasza:
Ámen
2014. júl. 20. 17:41
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszi. Panadolt és a nurofent kihanyja legtöbbször, a kúpot bele kell erőszakolni mióta fáj a popsija. Akkor vetetek kukit, ropit és kekszet. Nem szoktak ilyet enni, de hátha... normaflort kapott tegnap és ma is.
2014. júl. 20. 17:52
 15/25 anonim ***** válasza:

cataflam az belsőleges gyulladáscsökkentő, én pl. mellhártya gyulladásra kaptam, de mondjuk fájó fogra is jó. külsőleges fájdalomra inkább kívülről kéne kezelni.

szerintem betadine krémmel kenhetnéd, az nagyon jól fertőtlenít és gyulladás csökkentő is, nekünk bevált.

palacsintát meg ne adj neki, igencsak hashajtó, hasmenéses gyereknek palacsintát adni elég nagy baki, pláne ha már ordít a fájdalomtól, legközelebb inkább ropit meg kukit, kekszet, pirítóst rágcsáljon, de a főtt répa is remek!

2014. júl. 20. 17:59
 16/25 anonim ***** válasza:
Ne adj neki most! Legalább 15 perc a hatóideje. A fiamnak télen volt mandula gyulladása,amitől gennyes foltok lettek a torkában, szájában, szájpadlásán és üvöltött szó szerint! a fájdalomtól. Arra kapott Cataflamot,hogy legalább inni bírjon és pár falatot enni tudjon. Én is csodálkoztam,hogy milyen soká hat, de hatott!!! Háromszor egy nap 10 cseppet kapott 10 kilósan. Elég ez a 12 a fiadnak is, csak várni kell sajnos!! Kitartás!!
2014. júl. 20. 19:19
 17/25 A kérdező kommentje:
Tegnap délután óta nem volt rajta pelus. Kentem felvaltva sodromból, canestennel és amit a doki kiirt. Éjszaka is szabadon volt, inkább takarítom a kakit. Most adtam rá pampers prémium caret. De már folyik a vér a bőrén lévő sebből. Mit csináljak?! Valaki sós!!!
2014. júl. 21. 10:00
 18/25 A kérdező kommentje:
Kamilla?
2014. júl. 21. 10:02
 19/25 anonim ***** válasza:
Ungeutum infantum nálunk csodaszer volt, vényköteles popsikrém egyébként, de én visszavinném a dokihoz.
2014. júl. 21. 10:46
 20/25 anonim ***** válasza:
házi disznózsírral kend be
2014. júl. 22. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!