Anyukák, mikor kezditek el az állatokkal való normális viselkedésre oktatni a gyerekeket?
Az enyém már totyogóként tudta, hogy nem szabad odamenni idegen kutyákhoz, mert a kutya megijedhet. Ha a gazdi mégis felhatalmazott (vagy legtöbbször rábeszélte) a simogatásra, akkor is mindig résen voltam, magyaráztam, hogy a szemébe, szájához, orrához nem nyúlunk, farkát nem húzgáljuk.
(Ebben az általánosító formában elég bántó a kérdésed.)
Nekem kutyám és gyerekem is van, aztán ha megyünk sétálni minden anyuka azt gondolja,h a gyereke kedvére kutyázhat kutyámmal,tépheti, mert ugye vszeg gyerekkompatibilis...
Néha még ok, de elég idegesítő hogy 5percenként megállítanak, kezd elegem lenni, főleg, ha sietünk. Akkor akadtam ki legjobban, amikor egy totyogós gyerek odarohant hátulról és szó szerint ráugrott a kutyámra, leterítette a földre. Hát megmondtam a szülőnek, hogy marha nagy szerencséje van, h a 25 kg-os kutyám többszörösen vizsgázott, gyerekekhez szokott eb, mert egy átlag kutya simán támadásnak vagy játéknak veszi és ő dönti le a 10 kilós gyereket a földre, ha vadabb esetleg oda is kap.
A férjemnek is elege van, ha rossz napja van, akkor már mikor látja,h kérdezés nélkül jönnének oda, akkor hívja a kutyát, h Gyilkos, gyere:D ( A kutya nem csak a nevére, hanem kézjelre is odajön, úgyhogy közben mutatja neki és így reagál, mintha a neve lenne). Úgy ugranak tőle vissza, mintha visszapattannának:D
A kérdésed simán felvethetne egy másik kérdést, hogy "Vajon egy kutya ha megharap valakit, ki a hibás?"
Nálam rendszeresen nyúlkálnak be és simogatják őket. Írjam ki, hogy kutyát simogatni tilos? Nem magától értetődő, hogy nem nyúlkálunk be? Ha nincs kutya, akkor sem nyúlkálunk be. Akkor főleg nem. Miért olyan nehéz? Kérdésedre válaszolva: NEM NYÚLUNK KUTYA SZÁJÁBA, MÉG AKKOR SEM HA MAGA KÉRI! Tudom, hogy ha leharapta volna a gyerek fél csuklóját, Te lennél a hibás.
Legalább is egyesek szerint. Ugyanúgy ahogy nem tesszük a kezünket darálóba, fűrészgép alá, nem fekszünk mozgó autó alá, nem játszunk a síneken, nem megyünk át,ha piros a lámpa a zebrán, sőt a busz kerekei alá sem fekszünk, ha úgy ítéljük meg, hogy nem akar már felvenni, mert elindult. Ezért egy vadidegen kutya szájából sem rángatunk ki semmit, legyen az csont, vagy bot, vagy labda, vagy bármi,. mert az az övé, Ő meg valaki másé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!