Két éves gyermeketek miket tud? (beszéd, öltözködés.
Stb)
Figyelt kérdés
Júniusba töltötte a két évet a kisfiam!
Tegnap a játszótéren felfigyeltem, hogy minden vele egykorú kisgyerek már összefüggően beszél! Kisfiam meg csak szavakat mond! Minden mást ügyesen csinál! Mondjuk az eddigi szép önálló évest most felcserélte a tányérból ivás, kézzel éves! És ha elveszem tőle a tányért hisztizik, ha kanalat adok a kezébe eldobja!! Remélem elhagyja mert a párom anyja szerint nem nevelem meg rendesen de nem érti meg hogy nagyon akaratos!! Állandóan azzal jön hogy más unokája már ezt meg ezt tudja! Lassan eléri, hogy bűntudatom legyen..
Mondjátok, hogy nem csak az én kicsi fiam ilyen makacs és ilyen szűkszavú!!!
Válaszokat előre is köszönöm!!
2014. júl. 14. 08:46
1/10 anonim válasza:
ugye tudod h baromságot kérdeztél?
Minden gyerek más és más. Hülyeség összehasonlítgatni gyerekeket, tudtommal eddig még minden gyerek megtanult járni,beszélni, enni, inni, nem az ágyba szarni stb.
Az h valaki azzal henceg h az ő gyereke már miket tud és ezzel lenézi más szülő gyerekét az meg már a dedó.
Meg egyébként is...ha most így feltetted ezt a kérdést és valaki benyögi h az ő fia már verseket mond, akkor a te gyereked is tudni fogja? Szerintem nem.
Szóval hülyeség ilyennel foglalkozni. 15/l
2014. júl. 14. 09:05
2/10 anonim válasza:
Az én fiam is júniusban lett 2 éves. Most már egyre többet beszél, már rövidebb mondatokat mond, szavakat már nem számolom, igazából mindent megnevez. Egyedül eszik kanállal és időnként villával, de van, hogy lusta és etetni kell. Nem kell egyébként azzal foglalkozni, hogy melyik gyerek mit tud, mert a gyerekek eltérően fejlődnek, a tiéd is teljesen tökéletes.
2014. júl. 14. 09:31
3/10 anonim válasza:
Ja, öltözésnél segít, de természetesen még öltöztetni kell. Akaratos ő is, de igyekszem ezt kordában tartani. A hisztiknek nem engedek.
2014. júl. 14. 09:32
4/10 anonim válasza:
Kisfiam májusban volt 2 éves, pár hete kezdett el mondatokban beszélni, de még nem mindig érteni, hogy mit mond, viszont mozgásban nagyon ugyes, szépen eszik kanállal. Sogoromék kisfia julius elején volt 2, már rég beszél mondatokban és nagyon tisztán beszél, tobb honapja felismeri a szineket, viszont mozgásban nagyon lassu, nem ugrál, nem motorozik, nem mászik fel a mászokára, szoval minden gyerek másképp fejlodik és ilyenkor még nagyon nagy kulonbségek vannak a gyerekek kozott.
2014. júl. 14. 11:37
5/10 anonim válasza:
Mikor azt irjatok hogy szepen eszik kanallal azalatt mit kell erteni: levest eszik vele vagy mondjuk valami vastagabbat mint pld. puding joghurt, stb. Kislanyom augusztusban lesz 2 eves csak villaval eszik szepen kanallal a levest meg nem tudja enni csak a tormorebb eteleket...beszed teren nagyon be van indulva, mindent megnevez, elmeseli kikkel jatszott, tudja a nevet mondani megmondja hany eves, tudja hogy hivjak a szuleit, nagyszuleit, szoval mar ott tartunk, hogy "elbeszelhetunk"...az enyem is nagyon akaratos, de nem hagyok utana...
2014. júl. 14. 11:50
6/10 anonim válasza:
En irtam, hogy szépen eszik kanállal-már szinte mindent, persze a levesnek néha kicsit mellémegy a leve.
2014. júl. 14. 11:58
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! :)
2014. júl. 14. 12:10
8/10 anonim válasza:
2. vagyok. A fiam a levest is szépen eszi kanállal, persze folyik néha mellé a leve, de minimális mennyiség.
2014. júl. 14. 12:20
9/10 anonim válasza:
Kisfiam 27-èn lesz 2 èves mondatokban mèg nem beszèl , de elèg sok szòt hasznàl, bàr mèg sokat halandzsàzik ès elèg pösze is. Ha akar tud szèpen is enni , de àltalàban elbohòckodja az ètkezèst. Szerintem ne aggòdj minden gyerek màs.
2014. júl. 14. 14:45
10/10 anonim válasza:
Szia! Kislányom jövőhónapban lesz 2 éves. Ő sem beszél még összefüggően, de mindent megért. Kb. 15 szót tud és folyamatosan mondogatja. Egyébként ő is nagyon akaratos és hisztis. Már segít az öltözködésben, nyújtja a lábát meg a karját. Szerintem annak az az oka, ha egy kisgyerek akaratos és hisztis, mint például a mieink, hogy én is, és gondolom, hogy te is túl sok mindet engedtél meg neki. Ismerős a helyzeted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!