Kisgyerekes anyukák, szoktatok nagybevásárlást tartani havonta?
Arra gondolok, hogy havi nagybevásárlás Auchanban, Tescóban, Spar, Aldi, Lidl és társai. Ilyenkor mennyit költötök? Szerintetek, ebből felmérhetö egy család anyagi helyzete?
Csak mert mi tegnap voltunk bevásárolni a 1,5 éves lányunkkal. Összefutottunk a pénztárnál a volt osztálytársammal, aki látta, hogy mennyit fizettünk. Aztán megjegyezte, hogy milyen jól megy nekünk stb.
Tényleg ekkora luxus egy havi nagybevásárlás?
Mi kb 15-20 ezerért szoktunk Auchanban, de ez csak a naggyja. Még Rossmannba is megyek, meg néha a közeli Pennybe is.
Az a baj, hogy nem tudom rendesen felmérni, és összeírni, mi kell egy egész hónapra.
15 hós a fiam.
én heti bevásárlást szoktam tartani,sokkal jobban betudom úgy osztani a pénzt!
A volt osztálytársad meg egy p.raszt már bocs,gondolom nem sürűn futtok össze és azért ilyen beszólást nem engedhetne meg magának...
Nem igazán mérhető le az összegből az anyagi helyzet. Mert lehet, hogy valaki havonta elkölt egy nagy bevásárlás alkalmával pl. 40 ezer forintot. De utána már nem nagyon kell költenie semmire, csak friss kenyérre, zöldségre.
Van aki meg egy héten többször elmegy vásárolni és minden alkalommal fizet 5 ezer körül.
Abból azért lehet következtetni, hogy milyen termékeket vesz, milyen árkategóriájút, mennyire hétköznapi termékeket, vagy sok olyat, ami nem létszükséglet.
MI hetente járunk, szerintem is sokkal jobb így beosztani a pénzt.
Heti bevásárlásnak az az elönye, hogy hétközbe max kenyérért mész le a pékségbe, és csak ritkán veszel mást.
Egy hét alatt se a hús(föleg hogy fagyasztani is lehet), se a zöldség se a tejtermék nem romlik meg, így biztosan annyit veszek amennyi elfogy, és ha elfogy még is tudunk pár napot várni míg péntek vagy szombat lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!