Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes anyukák, szoktatok...

Kisgyerekes anyukák, szoktatok nagybevásárlást tartani havonta?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy havi nagybevásárlás Auchanban, Tescóban, Spar, Aldi, Lidl és társai. Ilyenkor mennyit költötök? Szerintetek, ebből felmérhetö egy család anyagi helyzete?

Csak mert mi tegnap voltunk bevásárolni a 1,5 éves lányunkkal. Összefutottunk a pénztárnál a volt osztálytársammal, aki látta, hogy mennyit fizettünk. Aztán megjegyezte, hogy milyen jól megy nekünk stb.

Tényleg ekkora luxus egy havi nagybevásárlás?

2014. júl. 12. 19:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Persze szoktunk. Újabban a Tesco házhozszállítását vesszük igénybe. Igy nem kell fél napot az áruházat járni és cipekedni. A volt osztálytárs nem lehetett valami intelligens , ha ilyet megjegyez.
2014. júl. 12. 20:01
 2/15 anonim ***** válasza:

Mi kb 15-20 ezerért szoktunk Auchanban, de ez csak a naggyja. Még Rossmannba is megyek, meg néha a közeli Pennybe is.

Az a baj, hogy nem tudom rendesen felmérni, és összeírni, mi kell egy egész hónapra.

15 hós a fiam.

2014. júl. 12. 20:03
 3/15 anonim ***** válasza:

én heti bevásárlást szoktam tartani,sokkal jobban betudom úgy osztani a pénzt!

A volt osztálytársad meg egy p.raszt már bocs,gondolom nem sürűn futtok össze és azért ilyen beszólást nem engedhetne meg magának...

2014. júl. 12. 20:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem igazán mérhető le az összegből az anyagi helyzet. Mert lehet, hogy valaki havonta elkölt egy nagy bevásárlás alkalmával pl. 40 ezer forintot. De utána már nem nagyon kell költenie semmire, csak friss kenyérre, zöldségre.

Van aki meg egy héten többször elmegy vásárolni és minden alkalommal fizet 5 ezer körül.

Abból azért lehet következtetni, hogy milyen termékeket vesz, milyen árkategóriájút, mennyire hétköznapi termékeket, vagy sok olyat, ami nem létszükséglet.

2014. júl. 12. 20:13
 5/15 A kérdező kommentje:
Évente 1x , ha összefutunk. Nem szó szerint ezt mondta, de ez volt a lényeg. Mi most 40 ezret fizettünk. De ebbe benne van minden. Élelmiszer, üdítők, tisztálkodási szerek, pelus, háztartási dolgok.
2014. júl. 12. 20:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem, nem luxus, normálisnak kellene hogy legyen. Mi is a Tesco házhozszállítását használjuk az utóbbi időben. Pelenka, pipere, hús és zöldség kivételével ők hoznak majdnem mindent. Tejet veszek hóközben meg felvágottat, sajtot, kenyeret-kiflit sütöm. Pelenkát, vegyi cuccokat a dm-ben veszek meg, előre eltervezve, kuponokkal felszerelkezve.
2014. júl. 12. 20:27
 7/15 anonim ***** válasza:
Mi gyerek nélkül is otthagyunk 4-6 hetente 40-50ezret a Metro-ban. Innivalók, takarító-, mosó-, tisztálkodószerek, kaják, stb. Csak pékárut, zöldség-gyümölcsöt, tejterméket veszek pluszban, minden mást itt intézünk. Én pont azokat nem értem akik autóval nagybevásárolnak pl. nálunk a lakóparkban a sarki Spar-ban, sokkal drágább minden.
2014. júl. 12. 20:28
 8/15 anonim ***** válasza:
25-30.000-ért vásárolunk egy hónapban a pennyben.A kisboltban kenyeret,tejet veszünk,esetleg 1-2 apróságot.
2014. júl. 12. 21:00
 9/15 anonim ***** válasza:
mi a lidlbe, tescoba megyünk bevásárolni. hetente 15 ezer forintot költünk.
2014. júl. 12. 21:12
 10/15 anonim ***** válasza:

MI hetente járunk, szerintem is sokkal jobb így beosztani a pénzt.

Heti bevásárlásnak az az elönye, hogy hétközbe max kenyérért mész le a pékségbe, és csak ritkán veszel mást.

Egy hét alatt se a hús(föleg hogy fagyasztani is lehet), se a zöldség se a tejtermék nem romlik meg, így biztosan annyit veszek amennyi elfogy, és ha elfogy még is tudunk pár napot várni míg péntek vagy szombat lesz.

2014. júl. 12. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!