Hogyan készül az ovis paradicsomleves?
Sziasztok!
Ti hogy készítitek a paradicsomlevest ovis gyermeketeknek? Én mindig megkapom, hogy nem olyan, mint az oviban. Aki tudja a tuti receptet (vagy legalább egy olyat, amit, szívesen megeszik a gyermeke) leírná nekem.
Előre is köszönöm
Ami hasonlít, de az sajna utánozhatatlan. Legalábbis én így szoktam:
- pálmazsírral csinálok rántást (azért ezzel, mert nincs utóíze, az olajnak meg igen)
- paradicsom püré
- víz (0,5 l sűrítményhez 7 dl víz)
- babérlevél
- egy fej hagyma
- kicsi só vagy delikát
- bors
- a végén édesítőszer (vagy cukor)
A tésztát, rizset mindig külön vízben főzöm.
rántás- rá a paradicsomlé, vízzel felhúzod (csak kicsit, hogy azért sűrűbb maradjon), dobsz bele egy egész hagymát (pucolt), felforralod, takarékra veszed, megcukrozod és beleteszed a betűtésztát és egyből lezárod :)
hagyod kicsit hűlni, addig a tészta megpuhul, kicsit sűrűsödik. én így készítem, elég menzás ízű így :D
de a legeslegjobb úgy, ha rendes paradicsomból csinálod- megpucolod, párolod, majd botmixer- ezután rántásra teszed, bazsalikomot, oregánót, cukrot teszel bele, de még turmixolás előtt újhagymával vagy póréhagymával is párolhatod, attól kicsit pikánsabb lesz :)
és a végén kicsire vágott mozzarellát teszel bele :)
jajj de megkívántom :D
ennek semmi köze a menzaihoz, de egyszer próbáld ki, iszonyú finom :)
Fél liter vizet forralok, benne egy fej vöröshagymával, kb 5 percig. Rá kb 1 liter házi paradicsompüré, cukor, kevés bors. Főzöm kb 10 percet. Bele a rántás, utána a tarhonya, vagy más tészta, rá fedő, elzárom rögtön, és párolódik magában.
Van, aki Sió paradicsomlével készíti, mert elég sűrű hozzá, szerintem érdemes kipróbálni!
Köszönöm az utolsó választ is.
Nem az ovi konyháján főznek, központi ételelosztó van. A konyhásbnénik is csak találgatnak.
ne haragudj,segíteni nem tudok receptbem (egyébként,ha tippelnem kellene,akkor kevés paradicsomot és sok rántást meg vizet használj,nálunk ilyen volt a finom menzás leves :) ) de egy jó sztorim van ezzel kapcsolatban: szomszéd kisfiú ovis volt,sosem ette meg otthon a tejbegrízt,mert az nem olyan,mint az oviban. anyuka többször is volt receptért az oviban,soha nem sikerült olyanra a gyerek állítása szerint. egyszer megunta,bement grízt enni az oviba,mikor az volt. és kiderült,h. a jó gríz CSOMÓS :D
egyébként az is eszembe jutott,h. a menzán nekem azért volt még a rosszabb étel is finomabb,mert sokkal éhesebb voltam,mire ebédhez jutottunk, nem állt felettem senki és kérdezgette,h. éhes vagyok-e már,hanem délben ebéd és pont.
A cukor, a zellergumó belefőzése a titok :)
Én úgy csinálom, hogy házi (!) paradicsomlét öntök lábosba, sózom, cukrozom, borsozom, vizezem, és rántást csinálok bele.
Semmi cica, semmi különleges fűszer, hisz a menzán se tesznek bele :) szórok bele fokhagyma granulátumot, meg van hogy az elején beledobok egy egész hagymát (pucolva).
Viszont mi sűrűbbre főzzük, mert húsgombócot, vagy töltött paprikát teszünk bele :) nyami.
Oké, akkor még ezt a zellergumót kipróbálom. Mert természetesen ma sem lett olyan. De azért megette. Már ez is valami.
Viszont a kicsinek ízlett. Két babaadagot megevett belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!