Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves múlt a fiam egy szót...

2 éves múlt a fiam egy szót se beszél még, akinek így volt hova fordult?

Figyelt kérdés
Egyetlen értelmes szót se tudok felfedezni a beszédjében, már nagyon aggódom a védőnő hónapok óta csak azt mondja, hogy majd megszólal egyszercsak...hát erre meddig várjak?
2010. jan. 4. 17:02
 1/10 A kérdező kommentje:
Szeretném kiegészíteni: nem azt értem "nem beszélésen" hogy van neki 5-10 szava vagy akárcsak egy is, hanem NEM beszél, nincsenek szavai! Hangsorokat persze ad ki de ezek nem köthetők semmihez.
2010. jan. 4. 17:06
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! Az én fiam 3 évesen se beszélt értelmesen.Sokszor azt hittük előbb beszél japánul mint magyarul.(mert ha beszélt is valamit olyan volt mintha japánul magyarázott volna)Amikor óvodába ment nagyon hamar elkezdett rendesen beszélni,és utolérte a vele egykorú társait.Igaza van a védőnőnek ki fogja nőni...
2010. jan. 4. 17:08
 3/10 A kérdező kommentje:

na PONT ez van nála is, olyan mintha beszélne, csak vmi idegen nyelven..

A kis állatainak is ezen a "nyelven" magyaráz meg nekünk is, persze nem értjük mit akar.

És akkor ti hogy értettétek meg 3 éves koráig hogy mit szeretne?

2010. jan. 4. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Az en tesom sem beszelt 3 eves koraig, pedig o lany (a fiuk amugy is altalaban lassabban kezdenek el beszelni), es o is ertelmetlen nyelven magyarazott mindig. Aztan 3 eves kora korul szinte egyik naprol a masikra folyekonyan, hibatlanul elkezdett beszelni rendesen mondatokban. Ezt meseltek a szuleim.
2010. jan. 4. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Az egyik ismerősöm gyereke is valami fura nyelven beszélt ők elmentek a nevelési tanácsadóba, de ott a gyerek 3 évesen nem volt szobatiszta sem.
2010. jan. 4. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.Én úgy próbáltam megérteni a fiamat,hogy mindig visszakérdeztem."Kakaó kell? játszani szeretnél?"stb.Ha már végképp nem tudtam mit akar akkor egyszerűen rámutatott,vagy elvette ami kellett neki.Van egy előnye ennek is,hisz miatt már 2 évesen önállóbb volt mint más gyerek.A fiam például gyedül öltözködött 2 éves kora óta(segíteni néha kellett csak),és hamar magától ivott pohárban,és evett..De nem aggódtam,mert amikor óvodába került,napok kérdése volt,és érthetően beszélt...

Csináld azt amit én csináltam.Kérdezz vissza,ha ez sem megy akkor fogd meg a kicsi kezét,és kérd meg mutassa meg mit szeretne...be fog válni valamelyik.

2010. jan. 4. 19:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Már egész pici kora óta rákérdezek hogy mit szeretne de jelenleg mindenre bólogat ott tartunk :) Vagy semmit se csinál rá,csak ideges lesz ha nem értem mit akar.

Szobatisztaságtól messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől, örülök ha jövő nyáron megkezdhetjük a dolgot.

2010. jan. 4. 19:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam sem beszél, ő most lesz 2 éves nemsokára. Csak mutogat mindenre, dünnyög hozzá, vagy halandzsázik a saját nyelvén. Van olyan vele egykorú kis "barátja", aki már a nevét kiabálja neki a játszótéren, hogy menjen oda játszani, ő meg még meg sem szólal "magyarul". Nálunk ez sajnos genetika. A férjem, az anyósom, a dédnagyapa (tehát a férjem és felmenő rokonai) mind csak 3 évesen kezdtek el beszélni. De akkortól kezdve egyik napról a másikra folyamatosan. A férjem például rögtön egy 4 szavas mondattal kezdett :-), előtte meg még csak magánhangzókat dünnyögött. Hát sajnos ez van, ki kell várni. De aggódni nem kell, minden kisgyerek megtanulja, ahogy a járást is, csak idő kérdése. És az, hogy későn beszél, egyáltalán nem ezt jelenti, hogy nem fog majd olyan jól beszélni, sőt! Sokszor éppen ezek a gyerekek beszélnek majd beszédhibák nélkül, szép tisztán, érthetően rögtön.
2010. jan. 5. 16:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Nincs gond még, de ha 3 éves kora után se beszél, akkor orvoshoz kell fordulni.
2010. jan. 7. 14:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit ajánlani tudok az a baba jelbeszéd. Az interneten rengeteg anyag van róla, és könyvek is kaphatók a témában. Amíg nem beszél, legalább meg tudja magát értetni. Nagyon gyorsan elsajátítható egy alap "szókészlet". Egy próbát megér. 2,5 éves kor a határ, amíg normális, ha nem beszél a gyerek.Ne aggódj, csak már ütemben fejlődik.
2010. jan. 7. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!