15 hónapos a kisfiam. Az első fogacskák megjelenésétől kezdve mossuk a fogát, mostanra már kész rémálom. Üvölt, kapálózik közben. Ma ebéd után a taknya-nyála egybefolyt, úgy kikészült a fogmosáytól. Dm-es pici fogkefével mosom, többször próbálkoztam azzal, hogy a kezébe adom, de olyankor csak kiszedegeti a sörtéket, kirágja, és nincs mosás. Ti hogyan csináljátok? Nem akarom, hogy elmenjen a kedve az egésztől, de a fogmosásból nem engedek, mert sajna genetikai örökségünk a rossz fogsor.
2014. jún. 19. 12:26
1/6 anonim válasza:
ez nekünk is nagy dilemma. 14 hónapos, 5 hónaposan kapta az első fogkeféjét,mert akkor már kint volt 2 foga. ha a kezébe adom,rágcsálja,imitál valamit,de az semmire nem elég. nekünk nem hagysja,h. mossuk. nem erőltetjük,mert félünk h egyx életre megutálja. még nem jöttünk rá a megoldára. jó lenne,ha valaki elmondaná a titkot :)
2014. jún. 19. 13:06
2/6 anonim válasza:
Én a kádban szoktam neki, de csak este. (a fogkrémen is az áll, hogy 2 éves kortól kell kétszer). Közben beszélek hozzá, és mondom neki, hogy mutassa meg a fogkrémen lévő egérkének, hogyan kell fogat mosni. Egyes napokon egész jól működik, máskor alig megy, de mindig próbálom.
A másik, hogy egyikünk szintén fogat mos, hogy lássa. Egyedül ő sem tudja még, csak a szájába veszi a fogkefét, de sikálás nem lesz belőle. (16 hónapos)
2014. jún. 19. 13:15
3/6 anonim válasza:
1 évesen én még csak 2x mostam.
azt olvastam a fogásztaton, hogy 1 éves korig napi 1x, 2 éves korig napi 2x, utána 3x ajánlott.
reggel inkább bohóckodás volt, este viszont fürdés után betekertem a fürdőlepedőjébe, így nem tudott szökni, kapálózni és alaposan megmostam a fogát :D
egyébként ez a bebugyolálós módszer azért is jó, mert megnyugtatja a kicsi gyereket :)
2014. jún. 19. 13:23
4/6 anonim válasza:
2 éves a kisfiam, mi lefogjuk és gyorsan megmosom neki, csak pár másodperc az egész, sajnos másképp nem megy, de meg kell neki mosni, mert nagyon édesszáju. Kislányomnál is így csináltuk, o most 5,5 éves, nem szeret fogat mosni, de szépen kinyitja a száját és én megmosom neki.
2014. jún. 19. 14:22
5/6 anonim válasza:
nekem kezdetekben szépen engedte,aztán kezdte megmakacsolni magát.nálunk a játékos megoldás vált be.beraktam a kedvenc plüssállat kezébe a fogkefét és így érdekes mód egyből megengedte.utána mikor megszokta,már én is jó voltam:)de nálunk mindenre ez vált be.gyógyszer,orrszívás,csepegtetés,stb...
2014. jún. 19. 21:34
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor úgy látszik, nem járunk annyira tévúton ezzel a fogmosással:-) Nektek is fontos már ilyen pici gyerekeknél a szájhigiénia. A játékos módszereket mi is meg fogjuk próbálni. Ki tudja, egyszer pedig talán a fogmosáshoz is kedvet kap a kisfiam. Mint ahogyan ma gondolt egyet, és elkezdett próbálkozni a kanalazással, este vacsoránál pedig a villát próbálta használni. Azt hittem, megzabálom:-) Jó éjt mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!