Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyermeketek üt, csapkod...

Ha a gyermeketek üt, csapkod titeket, vissza szoktatok ütni?

Figyelt kérdés

18 hónapos a lányom.Nagyon hisztis,dacos.Ha valami nem úgy történik,ahogy ő akarja,akkor üt,vág,csapkod.Legtöbbször engem,de van,hogy a bútorokat,van hogy ami a keze ügyébe akadt,azt dobálja szét,mindezt üvöltve,kiabálva.

Szóval,hogy lehet ezt kezelni?Első baba,fogalmam sincs,mi lenne a helyes viselkedés?!Adnátok tanácsot?Köszönöm!

2014. jún. 13. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Amíg csak ütött, addig nem. ELmondtuk, hogy nem szabad, anyának ez fáj, stb.
2014. jún. 13. 12:04
 2/10 anonim ***** válasza:
igaz, az én kisfiam még csak 13,5 hónapos, de már nála is előfordul, hogy rám csap, megüt, ha valami nem tetszik neki, vagy felmérgeli magát vmin, próbaképpen egyszer-kétszer ilyenkor én is meglegyintettem (!!!!, csak legyintés volt, nem ütés) a kezét, de ezt ő úgy értékelte, hogy játszunk és folytatta a csapkodást, mivel ez nem jött be, így mondom neki, hogy nem szabad, fáj anyának, simi van, fogom a kezét és megsimogatom vele az arcomat, erre néz rám nagy bociszemekkel, megsimogat és megy tovább, eddig ez bejött, hogy mi lesz később azt nem tudom...
2014. jún. 13. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

ha visszaütök akkor csak azt tanulja meg hogy lehet verekedni hisz anya is csinálja!

Agresszióra agresszió a válasz???Hát sztem ez a legnagyobb butaság!

megfogni a kezét,leguggolni hozzá,szemébe nézni és határozottan mondani hogy nem szabad!Ha kell 100x!

Türelem,türelem de az anyaság már csak erről szól!!

2014. jún. 13. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:

En azt csinalom hogy amint hiszti megy a "duhongobe" (kinyithato kis racsosagy), en meg kimegyek, es csak akkor jovok vissza ha abbahagyta.

Igy szepen rajon hogy hisztivel nem er el semmit.

2014. jún. 13. 13:22
 5/10 anonim ***** válasza:

Miènk is ennyi idös.HIsztis alaratos,dühös stb.

VIsszaütni semmi kèp nem szabad.

Nàlam az vàlt be,pl ha valamit akar de nem lehet,ès elkezd hisztizni:elmegyek onnan,csinàlom a dolgom...szinte rögtön màr nem is èrdekli az a dolog ès màs utàn nèz.

Ha mègsem,akkor felveszem ès elviszem onnan,èpphogy leteszem màsho a lakàsban màr màs èrdekli.

Mondjuk èn mindig kèrdezem töle:Mèrt vagy mèrges?Ne mèrgelödj stb...

2014. jún. 13. 13:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Szégyenlem, de én volt hogy visszaütöttem. Pl. amikor direkt arcon ütött, pedig elötte többször rászóltam. Már nem ütök, mert elkezdte, hogy odacsap nekünk, és mondja közben hogy "rossz voltál, ilyet nem szabad" Szóval megfogom a kezét ha kell, és addig nem engedem amíg látom hogy folytatni akarja, és normális de határozott hangon elmondom hogy nem szabad, és miért nem. És így sokkal jobban megérti.
2014. jún. 13. 14:39
 7/10 Medvi ***** válasza:
Ne üsd meg, még túl kicsi hozzá, nem is értené, hogy miért bántod. Viszont ne hagyd, hogy téged üssön, fogd le a kezét, érezze, hogy te vagy az erősebb. Ha tör-zúz, hagyd ott, ne is foglalkozz vele, persze arra figyelj, hogy ne legyenek ott törékeny tárgyak amikben kárt tehet, és magában se tegyen kárt. Ilyenkor legjobb lenne gumiszobába zárni őket. Ez ilyen korszak, majd kinövi, addig is ne felejtsd el mindig megőrizni a nyugalmadat, érezze, hogy te mindig a helyzet magaslatán állsz.
2014. jún. 13. 23:05
 8/10 anonim ***** válasza:

A visszautes azert nem jo, mert jateknak fogja fel.

Nyilvan nem utsz erobol, ekkor ugy veszi hogy jatszol vele, es nevetgelni fog.

Ha erosebben utsz, akkor legfeljebb elkonyveli hogy ez nem jo jatek, sirni fog, de nem fogja megerteni mit akartal neki mondani.

Hisztire egyetlen dolog mukodik: a teljes es kovetkezetes figyelmen kivul hagyas.

2014. jún. 15. 11:25
 9/10 A kérdező kommentje:

Értem!Akkor én leszek a nagy és okos felnőtt!

Igyekszem nyugodt maradni,de sokszor kihoz a sodromból... :/

De bántani sose szoktam!!

2014. jún. 15. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:

"Igyekszem nyugodt maradni,de sokszor kihoz a sodromból."

Pedig még hol van az igazi brutális fetrengős dackorszak.....

2014. jún. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!