Ha a gyermeketek üt, csapkod titeket, vissza szoktatok ütni?
18 hónapos a lányom.Nagyon hisztis,dacos.Ha valami nem úgy történik,ahogy ő akarja,akkor üt,vág,csapkod.Legtöbbször engem,de van,hogy a bútorokat,van hogy ami a keze ügyébe akadt,azt dobálja szét,mindezt üvöltve,kiabálva.
Szóval,hogy lehet ezt kezelni?Első baba,fogalmam sincs,mi lenne a helyes viselkedés?!Adnátok tanácsot?Köszönöm!
ha visszaütök akkor csak azt tanulja meg hogy lehet verekedni hisz anya is csinálja!
Agresszióra agresszió a válasz???Hát sztem ez a legnagyobb butaság!
megfogni a kezét,leguggolni hozzá,szemébe nézni és határozottan mondani hogy nem szabad!Ha kell 100x!
Türelem,türelem de az anyaság már csak erről szól!!
En azt csinalom hogy amint hiszti megy a "duhongobe" (kinyithato kis racsosagy), en meg kimegyek, es csak akkor jovok vissza ha abbahagyta.
Igy szepen rajon hogy hisztivel nem er el semmit.
Miènk is ennyi idös.HIsztis alaratos,dühös stb.
VIsszaütni semmi kèp nem szabad.
Nàlam az vàlt be,pl ha valamit akar de nem lehet,ès elkezd hisztizni:elmegyek onnan,csinàlom a dolgom...szinte rögtön màr nem is èrdekli az a dolog ès màs utàn nèz.
Ha mègsem,akkor felveszem ès elviszem onnan,èpphogy leteszem màsho a lakàsban màr màs èrdekli.
Mondjuk èn mindig kèrdezem töle:Mèrt vagy mèrges?Ne mèrgelödj stb...
A visszautes azert nem jo, mert jateknak fogja fel.
Nyilvan nem utsz erobol, ekkor ugy veszi hogy jatszol vele, es nevetgelni fog.
Ha erosebben utsz, akkor legfeljebb elkonyveli hogy ez nem jo jatek, sirni fog, de nem fogja megerteni mit akartal neki mondani.
Hisztire egyetlen dolog mukodik: a teljes es kovetkezetes figyelmen kivul hagyas.
Értem!Akkor én leszek a nagy és okos felnőtt!
Igyekszem nyugodt maradni,de sokszor kihoz a sodromból... :/
De bántani sose szoktam!!
"Igyekszem nyugodt maradni,de sokszor kihoz a sodromból."
Pedig még hol van az igazi brutális fetrengős dackorszak.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!