Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Láznál ez normális?!

Láznál ez normális?!

Figyelt kérdés
Másfél éves kisfiamnak éjjel 38,5 volt a láza. Adtam neki cataflam cseppet lázcsillapításra. Reggel szintén 38 körül volt. Fél 9-kor kelt fel, ivott vizet és adtam neki Germicidet. De azóta még mindig alszik. Amúgy csak egyszer szokott ebéd után. De most nagyon megviseli a láz, még nem láttam ilyen levertnek. :(

2014. jún. 9. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:

normális, bár elég durva gyógyszereket adsz neki, ki is ütöd ezzel őt.

sokan azt mondják, hogy 38,5 fölött kell csak csillapítani, én 39 fölött adok germicidet, a cataflamot meg csak akkor veszem elő, hogy nagyon magas, szinte csillapíthatatlan, tehát 39,5 fölötti a láza.

ilyen éppen csak lázra adj neki szuszpenziót, panadolt vagy nurofent :)

alvás közben gyógyul, örülj neki :)

2014. jún. 9. 11:13
 2/8 anonim ***** válasza:

Sokat kell itatni!

Ha enni nem is akar, inni adj neki!

Tényleg erősek ezek a gyógyszerek neki. Panadol, vagy nurofen sirup.

2014. jún. 9. 11:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Felénk ezeket ajánlja a házi orvos lázra. Ez is alig vitte le neki, remélem estére jobban lesz.

2014. jún. 9. 11:22
 4/8 anonim ***** válasza:
38,5 foknál kell elkezdeni csillapítani, a cataflam lórúgás, teljesen kiütöd vele a kicsit. Vegyél Nurofen és Panadol szuszpenziót, azokat adhatod 4 óránként felváltva, erre elég. 38 fokra kell levinni, nem 36-ra, a cataflam és a Germicid mennyire vitte le, ha azt írod nehezen ment le?
2014. jún. 9. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Az én 4 éves fiamnak még csak 1x írt a doki Cataflamaot mikor mandula és fülgyulladása volt egyszerre majd 40 fokos lázzal!

A te 1,5 évesednek ez nem kis adag volt!Én is csak azt tudom mondani hogy Panadol vagy Nurofen meg kúp felvátva 4-6 óránként!

ha meg nehezen megy le a láza,bármily kelletlen is felkelni az éjszaka közepén de akkor hűtőfürdő!

2014. jún. 9. 14:32
 6/8 anonim ***** válasza:

első vagyok. az elkerülte a figyelmemet, hogy 1,5 éves.

ilyen alacsony lázra ne adj neki cataflamot, túl erős ez egy ekkora gyereknek! azt csak akkor, ha 39,5 fok fölé megy.

38-re meg tényleg csak egy kis szuszpenziót, az nem láz, hanem hőemelkedés, gyerekeknél 38,5-től láz.

nem baj ha lassan megy le, hisz a szervezete a lázzal védekezik, nem árt kicsi 38 körül tartani, hogy megölje a vírusokat

2014. jún. 9. 14:37
 7/8 A kérdező kommentje:
38 fok körül van a láza egész nap, eléggé megviseli, sokat alszik. Este kap hűtőfürdőt, aztán holnap elviszem orvoshoz.
2014. jún. 9. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:

"38 fok körül van a láza egész nap"

Akkor ne csak este hanem napközben is hűtőfürdőzheted!Most jó meleg is van nem fog megfázni!

38-ra ne adj még se szuszpenziót se kúpot!Akkor soha nem fog tudni védekezni az immunrendszere a vírusok ellen mert megcsinálja helyette a gyógyszer!

A mi orvosunk 25 éve praktizál,egy kitüntetéésel a háta mögött csak 38,5 fölött javasol gyógyszert!

2014. jún. 10. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!