3 éves gyereknek nyári tábor? (Nem bentlakásos. )
Én két évvel ezelőtt elvittem a 3 évesemet napközis táborokba. Pontosabban már három és fél éves volt akkor, januári gyerek. Fél éve járt már oviba (januártól ugye), előtte egy évet bölcsibe. Félénk, visszahúzódó természet volt, ennek ellenére mindenhova hamar beszokott, így hát bevállaltam a táborokat. Ma már merésznek tűnik számomra, de akkor nem éreztem ezt olyan nagy cuccnak, a lányom nyugodt, alkalmazkodó gyerek volt. Rögtön három táborba is beirattam.
Az egyik egy balett-tábor volt egy családi napköziben. Fél éve járt már előtte balettozni oda, úgyhogy azt a helyet nagyjából ismerte, bár a megszokott balettoktatója csak az órákon volt jelen, a nap nagy részében számára idegenek vigyáztak rá. Jól érezte magát, bár máig emlegeti, hogy aludni nem volt jó ott.
A másik tábor szintén egy családi napköziben volt, ahová még két éves korában jártunk párszor. Talán halványan emlékezett a helyre, ha egyáltalán emlékezett még, a gondozónők pedig vadidegenek voltak. Ennek ellenére ott is jól érezte magát, igaz, ennél kicsit húzta a száját, de megbarátkozott a helyzettel.
A harmadik egy úszótábor volt. Ezt ma már nem értem, hogy vállalhattam be. Vadidegen oktatók, vadidegen gyerekek, forgalmas szabadtéri strand (Dagály), és a háromévesem, aki még életében nem tette be a fejét a vízbe. És szuper volt! Nagyon élvezte, persze totál kifáradt, de hatalmas élmény volt neki! Azóta is oda jár úszni.
Szóval szerintem egy kellően rugalmas három évest simán el lehet vinni napközis táborba. A szülőnek kell tudnia, hogy bírná-e a gyereke. Szóval ha te úgy látod, hogy jó lenne neki, nyugodtan vidd el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!