Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős volt a gyermeked...

Mennyi idős volt a gyermeked amikor meg tudta mondani a nevét, ha kérdezték?

Figyelt kérdés

Egyenlőre csak a keresztnévre gondolok,nem a teljes nevére.

Az én lányom 20 hónapos,és ha kérdezik,hogy hívnak,akkor válaszol,hogy Blanki (Blanka),a vezetéknév még nem megy neki.Jól van ez így?Mikor fogja tudni az egész nevét elmondani?

2014. jún. 1. 11:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Teljesen jól van ez így. Az enyém 2 éves és kb. 3 hónapja mondja a nevét. A vezetéknevet ő sem tudja. Gondolom ovira lesz elvárás, hogy tudja a nevét.
2014. jún. 1. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mikortól kezd el beszélni. Van, aki 4 éves koráig meg se szólal-láttam már ilyet. Aki másfél évesen már folyékonyan beszél, az már másfél évesen tudja-ilyet is láttam. Lányom meg kábé 3 éves korától mondja a nevét, meg a mi nevünket. Mikor én gyerek voltam-nem sokat törődtek velem-kuka voltam, nem tudom, mikor kezdhettem el mondani a nevem, de kábé 4-5 éves koromtól. Pedig tudtam beszélni már 2 éves koromtól azt mondták, hogy akár mindent mondtam, csak ritkán szólaltam meg.
2014. jún. 1. 11:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Kislányom későn kezdett beszélni, így későn is mondta, 3,5 éves kora körül. A vezetéknevét még nem mondja érthetően, 4 éves lesz.
2014. jún. 1. 11:53
 4/12 anonim ***** válasza:

A fiam nagyon előre haladt a beszédével, nála nagyon korán jött a beszéd. 22 hónapos kora óta beszél összetett mondatokban.

20 hónaposan már a fiam is megmondta, hogy hogy hívják, még korábban is kicsit.

És 2 évesen már a teljes nevét vezetéknévvel, sőt, a mi nevünket is vezetéknévvel, illetve, hogy hány éves és hogy hol lakik (település, utcanév). De ő még egyszer elmondom, hogy nagyon előrehaladott volt beszédfejlődés terén. Mert ez azért a ritkábbik eset.

Illetve a fiam az a tipikus, kíváncsi természet, hogy minden érdekli és ez miért van így, az miért van úgy. Egész nap kérdezgetett, kérdezget, én meg válaszolok neki, benne pedig egy csomó minden megragad.

Szóval nem kell aggódni, nagyon ügyes a kislányod.:)

2014. jún. 1. 12:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Másfél évesen, amikor bölcsibe ment, akkor már tudta mondani a teljes nevét. Meg apáét, meg anyáét. De ő akkor már elég szépen beszélt, szóval nem is csoda. Most 3 éves, a bölcsis társai nevét is tudja vezeték névvel együtt. Na persze nem az összeset, de elég sokat. Néha behidaltam tőle, mert pl van Édelkraut vezetéknevű kisfiú, és azt is tudja a lányom. De ő ebben nagyon ügyes, mozgásban meg szerintem kb mint egy másfél-2 éves.
2014. jún. 1. 13:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Másfél éves kora óta beszél, egyre szebben. A keresztnevét szinte rögtön tudta, kimondani is, meg értette, hogy az az ő neve. vezetéknevéhez kicsit több idő kellett, azt olyan 20 hós kora körül már tudta.
2014. jún. 1. 13:48
 7/12 A kérdező kommentje:

Akkor jó,nem vagyunk elkésve vele :)

Ő is sok szót ismer már,beszélni is tud ügyesen.

Érdeklődő kislány,és igen fogékony.

Remélem mire bölcsibe megy,2 évesen,az egész nevét fogja tudni.

2014. jún. 1. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
A kisebb gyerek kb másfél éves kora körül tudta már a teljes nevét. De nagyon sokat számít, hogy a nagynak be nem áll mellette a szája, így ragad rá is minden. Nagyon hamar kezdett beszélni is. A nagyom később mondta a nevét is de Ő később is kezdett beszélni.
2014. jún. 1. 15:05
 9/12 anonim ***** válasza:
kb 20-21hós kora óta tudja mondani a keresztnevét.
2014. jún. 1. 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:

Lányom 15 hónaposan nmegmondta a teljes nevét, vezetéknévvel és keresztnevekkel.

Fiam 23 hónapos most nemhogy a nevét nem mondja, hanem az össz szókincse talán 5-6 szó:)

2014. jún. 1. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!