Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki mindenképp akar 2. (vagy...

Aki mindenképp akar 2. (vagy akár 3. netán 4. ) gyereket, az miért gondolja úgy? Miért kell mindenképp testvér?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy kérdés, ahol azt akarta tudni a kérdező, hogy miért csak 1 gyereket akar, aki úgy dönt, hogy nem vállal be testvér.

Én szeretném ismerni az érem másik oldalát is!

2014. máj. 24. 13:18
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Nekünk 3 gyerkőcünk van,terveztük mindet,és szóba került a 4. is. A kapcsolatunk hajnalán,már leszögeztük,hogy minimum 2 lesz,aztán majd meglátjuk hogy alakul az anyagi helyzetünk...nem mondom hogy gazdagok vagyunk,de van amennyi kell,így jött a 3. gyerek is. Hazudnék ha azt mondanám imádtam terhesnek lenni,mert annyi bajom volt mind a 3x,hogy többet voltam kórházban mint itthon.Ez megviseli a családot is,nehéz 8 hónap volt,mind a 3 gyerek 8 hónapra született. Szóval igazából teher volt a kihordásuk,de vágytunk Rájuk,imádjuk Őket,és lehet belevágnánk negyedjére is.Az anyagiak tartanak kicsit vissza. Az egészségemmel(hanyag és felelőtlen módon) most sem törődöm,majd csak kibírom valahogy negyedjére is,érzem...(mind a 3 császár volt!!) Imádják egymást! A lányunk már 11 éves,szoros és bensőséges kapcsolatban vagyunk,mer kérdezni,rengeteget tudunk már beszélgetni.Nem buta,hall szófoszlányokat,ha az apjával beszélgetünk a jövőről... a minap elém állt,és közölte ő nagyon örülne még egy tesónak,szeretne egy kis hugit.Érdekes.. a legtöbb gyerek inkább ellene van a tesónak,hallom nap mint nap,jól esett,hogy az enyém (pedig lassan kamaszodik) nem bánná ha négyen lennének. Úgy gondolom ez minket igazol a férjemmel,hogy valamit jól csinálunk,és elégedettek,és nem ,,terhesek,, egymásnak.Kertes házunk van,hitel se házon,se kocsin semmin. A jövő....majd az eldönti.Még 5 év múlva sem késő bevállalni négyeskét. :)
2014. jún. 12. 13:50
 22/24 anonim ***** válasza:
Utolsó, nagyon szépen leírtad, hogy miről (kellene) szól(nia)az igazi testvéri kapcsolat(nak). Szeretik egymást, és ha néha ölre is mennek, de mindig számíthatnak egymásra. És igenis örülnek az újabb tesónak. Én is sokszor hallom, hogy alig merik elmondani a kistestvér érkezését, mert félnek a nagy reakciójától, nálunk ennek épp az ellenkezője igaz. A legnagyobbak még csak 7 évesek, és már 4 kistesójuk van. A napokban fogjuk elmondani nekik, hogy érkezik a 7. gyerek a családba, pont a 8. szülinapjukra. Szerintem örülni fognak. Hát szerintem ezért KELL testvér.
2014. jún. 13. 17:53
 23/24 anonim ***** válasza:
A páromnak és magamnak gyermeket vállalok, ezzel a kislányomnak testvért. Magamnak; mert szeretném még egyszer átélni azt a csodát, hogy kisbabát hordok, szülök, szoptatok nevelek. A kislányomnak pedig azért hogy élje át annak a szépségét és persze a nehézségeit is, hogy testvére van.Remélem, hogy egyszer sikerülni fog.
2014. jún. 13. 22:40
 24/24 anonim ***** válasza:
Szeretném átélni a terhesség csodás,izgulós,várakozós,kiváncsi hónapjait,magát az öröm teli pillanatot amikor elfolyik a magzatvíz,magát a szülés nehéz,fájdalmas óráit!!... Nem utolsó sorban szeretnénk kis tesót a fiunknak ! Nekem és a hugomnak 2,5éve meghalt az anyukánk(apunk hamarabb) és milyen jó volt hogy volt/maradt egy személy az életeünkben akivel számíthatunk egymásra! Ha nem lett volna a hugom,becsavarodtam volna..szóval a testvér maga az élet csodája,legnagyobb kincse az embernek a gyerekein kívűl! 22/N 9hónapos fiú anyukája
2014. jún. 13. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!