Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Aki mindenképp akar 2. (vagy...

Aki mindenképp akar 2. (vagy akár 3. netán 4. ) gyereket, az miért gondolja úgy? Miért kell mindenképp testvér?

Figyelt kérdés

Tegnap volt egy kérdés, ahol azt akarta tudni a kérdező, hogy miért csak 1 gyereket akar, aki úgy dönt, hogy nem vállal be testvér.

Én szeretném ismerni az érem másik oldalát is!

2014. máj. 24. 13:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A 2 év ideális, hiszen jól össze tudnak szokni a tesók. :)
2014. máj. 24. 14:54
 12/24 anonim ***** válasza:

Igen,mi is úgy voltunk vele,hogy nem túl nagy,de nem is túl kicsi a 2 év korkülönbség.Hiszen a "nagy" már nem olyan pici,kezd önállósodni,sokkal több mindent megért mint egy 1-1,5 éves, viszont még csak 2 éves, jobban feldolgozza a tesó érkezését,hamar összeszoknak.

Persze ez csak a mi kis elképzelésünk,nyilván másnak más a jó,nekünk ez így bejött:)

2014. máj. 24. 15:01
 13/24 anonim ***** válasza:

Mi 3-at vállaltunk - magunk miatt!!

MIkor született az első, és még a második is, érzetem a lelkem mélyén, hogy nekem még egyszer kell szülnön, mégegyszer akarom a terhességet a szülést és legfőképpen a végeredményét - a kisbabát!! Akartuk őket mind. 2év különbséggel születtek. :))

Nekünk így a jó. Másnak máshogy.... :)

2014. máj. 24. 16:40
 14/24 anonim ***** válasza:
Én most várom a 2. babát, kislányom 2 éves. Én mindig is több gyereket szerettem volna. Igazából 3-at, de valószínűleg anyagi okok miatt nem lesz 3. Részben azért szerettem volna több gyereket, mert mi is ketten vagyunk a tesómmal és el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet testvér nélkül. Én is kíváncsi vagyok rá, hogy mennyire lesznek egyformák/különbözőek. Szóval valamilyen szinten bennem is az van, hogy ne egyke legyen a gyerekem, de nem úgy várom a második kislányom, hogy akkor az elsőnek jön a testvére, hanem, hogy lesz még egy kisbabám! 3-at is azért szeretnék, mert az igazán jó játékhoz jó lett volna még egy tesó! :-)
2014. máj. 24. 19:41
 15/24 anonim ***** válasza:

En nem tudnam pontokba szedni miert szeretnek tobb gyereket (ketto van most, 2 ev korkulonbseggel). Sok minden kozrejatszik: mi 3-an vvagyunk testverek, nagyon jo gyerekkorral, a mai napig nagyon kozel vagyunk egymashoz, kozos barati korunk is van, nem csak sajat. Mivel koztunk is kicsi a korkulonbseg, egyszerre ertunk az elet ugyanolyan szakaszaba, kb egyszerre hazasodtunk, egyszerre szuletnek a gyerekeink, igy nem csak mi hanem a gyerekeink is osszenonek. Szerintem ez szuper). Szoval egyetertek, igenis lehet "testvert" szulni, amikor az a szeretet hajt, hogy ezt a fantasztikus lehetoseget megadjad a gyerekeidnek. A belso indok: en egyszeruen egy gyerek utan meg nem ereztem "teljesnek" a csaladot. Akarmennyire imadtam a nagyobbikat, hianyerzetem volt. Szeretem a hangzavart magam korul, ha elet van, szoval ez meg az onzo indok, egyszeruen baromi tarsas leny vagyok, jo a nyuzsi nekem. :)

Aztan a kulso indok: egyszeruen a neveltetesemben is a tobbgyerekes csaladmodell van benne, es nyilvan ez is hat.

De sose neztem ufokent azokra, akik csak egy gyereket vallalnak (ahogy azokra sem, akik egyet sem), szoval a tobbgyerekesseg nem minosegi elvaraskent epult belem, hanem egyszeruen eletformakent.

2014. máj. 25. 21:30
 16/24 anonim ***** válasza:
Ja, es en is szeretnek meg egy gyereket meg :)
2014. máj. 25. 21:33
 17/24 anonim ***** válasza:
Nekem furán hozta az élet,az exférjem egyke,anyuja nevelte csak,nekem van tesóm,nemigazán szeretjük egymást,de az igény emiatt az volt bennem h ha lesz gyerekem,legyen testvére.Nem azért mert "ha mi meghalunk,ne legyen egyedül a"
2014. máj. 26. 00:52
 18/24 anonim ***** válasza:
"világban",hanem h amíg gyerek,legyen pajtása,barátja,társasága.Aztán a férjem a 2.terhességem alatt lelépett,nekem duplán nehéz,a figyelem is másképp oszlik mintha 2szülőjük élne velük,de látom mennyire kötődnek egymáshoz,szeretik
2014. máj. 26. 00:55
 19/24 anonim ***** válasza:
Egymást és nem unatkoznak,más lesz a személyiségük mint egykeként és nagyon nem bántam meg,h van a kicsi.Tényleg tréfamókakacagás így velük,vidám a ház,ha csak a nagy lenne,én lehúznám szerintem.2év itt is a korkülönbség.
2014. máj. 26. 00:58
 20/24 anonim ***** válasza:
34%
Én nem értem a kérdést, hiszen az ember biológiailag a több gyerek kihordására/felnevelésére van determinálva. Tehát azért (általában véve) nem kell semmit tenni, hogy legyenek testvérek. Akarni azt kell, hogy ne legyen:-) Gondolj bele, ha minden párnak csak 1 gyereke lenne (tehát fejenként fél utód), szép lassan kihalna az emberiség...
2014. máj. 27. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!