Mennyi a max életkor egy kisfiunál, hogy ne piszkáljuk orvosilag? Fütyije letapadt, és késlekedni sem, elkapkodni sem szeretném!
Olvasni olyat is ,vannak kinek 5 6 éves kort mondott orvos..
Arra lennék kiváncsi volt e akinél ilyen esetben megszünt a letapadás,hogyan???
Ftorocort kenöcs,huziga fürdésnél vagy hogy?
A fiamnak nagyon le volt tapadva, de urológus és a háziorvos szerint 3-4 éves koráig érdemes várni. Aztán 2 éves korában begyulladt neki, a sebészetre kerültünk, ahol felrántották neki, mert enélkül nem tudták kezelni. Ott lecsesztek, hogy miért nem csináltunk eddig semmit, már 2 éves. A "kezelés" után még 3 nap múlva is fájt, akkor a Heim Pál urológiára mentünk. Ott megint lecsesztek, hogy ki volt az a barbár, aki ezt tette a gyerekkel, nem akarták elhinni, hogy orvos volt. Meg miért engedtem. Amikor 2 hét múlva kontrollra mentünk, akkor szintén a Heim Pálban egy másik orvos szerint, viszont helyesen cselekedett a doktornő, aki felrántotta, már rég meg kellett volna csináltatni, kvázi miattam gyulladt be szegénynek...
Szóval orvosa válogatja.
Mi amúgy használtuk a krémet is, de felrántás előtt semmit sem ért. Utána is használtuk egy pár hétig, akko sokat lazított rajta.
Sehogy. Magától megoldódik. Ha sebészhez viszed, vagy urulógushoz, tuti, hogy vágni akar... Ja, és ha nő a doki, akkor is biztos, hogy elküldi sebészhez.
A mi szuper háziorvosunk (kiváló, tapasztalt férfi) azt mondta: míg szép sugárban, gyufaszál vastagságban jön a vizelet, semmit nem kell csinálni vele, a gyerek húzogatha természetesen, de senki más ne nyúljon hozzá. Persze az más kérdés, ha fáj neki, és piros, de az valamilyen gyulladás.
És baromság ez a szöveg is: "de hát azt a fehér váladékot ki kell pucolni, ahhoz meg fel kell húzni a bőrt" Annak funkciója van, ún. kenést szogálja a bőr és pénisz között. Ennyi.
Én csak azt tudom leírni,ami velünk történt,történik.3 éves a fiam.Születése óta csak azt hallottam a védönötöl,házi orvosunktól,hogy ráérünk még.Hozzáteszem 80%-os letapadása van.Erre pár hónapja új védönöt kaptunk,aki azt mondta legkésöbb nyáron meg kell csináltatnom,hogy "felrántsák" neki.Egyböl a házi orvosunk is ezen a véleményen volt,szinte letolt a lábamról,hogy már réges rég meg kellett volna csinálni.
Kerestem egy nagyon elismert gyerekorvost,aki 3 hét múlva megcsinálja neki.És ö is csak a fejét csóválta,hogy ezzel elöbb kellett volna foglalkozni,mert így gond adódhat a kukija fejlödése során.
A berakodott baci, hugy...a kenèst szolgàlja....
ez jó :D:D:D:D
2es. nincs fiad, ugye? egyrészt letapadás miatt nem vágnak, az a fitymaszűkület...
másrészt nincs olyan orvos aki azt mondja, hogy ne nyúlj a 2-3 éves fiad fütyijéhez. kenést szolgálja a kosz???
ekkora baromságot, már ne is haragudj :)
fél-egy éves koráig élettanilag van letapadva, azt szokták mondani, hogy ennyi idős korig inkább ne nyúljon hozzá anya, csak mossa, mert ha túlhúzza, bereped, akkor abból lesz a fitymaszűkület és ahhoz már vágni kell....
na mindegy, csak bántotta a szemem az írásod.
kérdező, én fiamnak a 2 éves kori státuszon hátrahúzta a gyerekorvos a fütyijét. abban a pillanatban fájt neki, és 2 napig csípte a pisilés. kamilla teát tettem a fürdővizébe, az megnyugtatta, 4. napon már nem is volt semmi. gyorsan túl voltunk rajta, azóta is minden rendben :)
4,5 éves kisfiú anyukája
nemtudom egy kicsit tanácstalan vagyok én is ezügyben.
4 éves fiamnak egy picit még le van tapadva(kb még 1-2 mlméter kell hogy a makk alá menjen a bőr)viszont őneki már 3 évesen teljesen feljött(a körömvirágkrémtől)Ahogy olvasgattam ez is itthon ilyen paratéma,külföldön 4-5 éves korig nem is foglalkoznak ezzel a témával.
Nézd meg itt a 4-es válaszát:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
vagy nézd meg ezt(és itt egyben meg is jegyezném hogy nem is mondott akkora butaságot a 2-es akit jól lehurrogtatok)
vagy olvasd el itt a 7 válaszát aki egy felnőtt férfi és tapasztalatból írja hogy nem túl jó hatással lett a nemi életére az hogy 2 évesen felrántották neki!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Szóval javaslom mindenkinek a téma ALAPOSSABB körüljárását mielőtt osztja itt az észt amit ő esetleg "csak" egy embertől(védőnő,doki)hallott!
Hát mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszát, különben a linkeket!!!
Orvos ,védönö,de még a ”beteg ”is mást mást ir..ezügyben körbeolvasgattam,viszont egyre biztosabb vagyok abban hogy a mi helyzetünk olyannyira semmiképp sem vészes hogy körülmetélésbe belemenjek valaha is,söt ...
Sem gyulladás,sem pisigond nem állt fenn eddig,csupán annyi hogy mikor merev neki látom feszül a bör,ezért ejtett gondolkodoba a dolog,és vittem magánsebészhez,aki egyböl ftorocort kenöcs utáni kudarc esetén a fityma eltávolitásra célozgatott,és beparáztam..:(
Körömvirág krémet eddig nem ajánlottak viszont,mindenesetre ki fogom azt is probálni,veszteni nem vesztek vele..
Azért továbbra is várom véleményeiteket ,tapasztalaitokat,linkjeiteket,amit elöre is nagyon köszi mindenkinek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!