Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Húgyúti fertőzés kislányodnál?...

Húgyúti fertőzés kislányodnál? Hogyan zajlott? Minden érdekel.

Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nekünk 2szer is volt!egyszer 8 hósan. És 4 évesen.

kicsinek rosszabb volt akkor lázas is volt hányt egy párszor de szerencsére nem került kórházba és otthon volt másodszorra sem volt nagyon rosszul csak gyenge volt kapott antibiotikumok és szépen rendbe jött. Mi érdekel pontosan?és nektek is az van most?

2014. máj. 14. 21:25
 2/13 anonim ***** válasza:

2 kislányom van, mindegyiknél jelentkezett.

Nagyobbik kislányom 1,5 éve, 1,5 évesen belázasodott. Semmi tünete nem volt, csak a magas láz. Leoltásnál kiderült, hogy coli van a vizeletében. Antibiotikum. Megszűnt a láza, de mihelyst a kúra lejárt újra belázasodott. Pár nap szünet és újra leoltás. Újra coli, újabb antibiotikum. A lejártával a szitu teljesen ugyanaz, mint előtte, annyi változással, hogy a coli mellett már egy másik baktérium is kitenyészett. Ekkor már adtam neki tőzegáfonyát és elvittem homeós orvoshoz és urulógushoz is. A 4. AB kúra előtt már kapta a homeós bogyókat, és alatta is végig. Lejárt a 10 nap, a gyerek nem lázasodott be, leoltáskor nem volt semmi a vizeletében. 1-1 hónap elteltével 3x megismételtette a gyerekorvosunk, de mind negatív lett.

A másik kislányom vesetágulattal született. Ez miatt havonta csináltattak neki leoltást. 3 hónaposan colit találtak nála. Kapott antibiotikumot, de nem vitte el. Mivel nem okozott nála problémát, így nem kapott másik gyógyszert. 5 hónaposan bekerült a kórházba más miatt, és amikor ez kiderült kapott vénásan antibiotikumot 5 napig, majd itthon szájon át még 10 napig. Ezután is pozitív lett. Megint bekerült más miatt a kórházba, újra kezelték ezzel is, de nem használt. Most megint gyógyszert szed, Zinnatot. 5 napig 2*2,5 ml, majd 1 hétig csak este, mellette minden pelenkázásnál betadinnal végig kell mosnom, este pedig Bactroban kenőccsel bekenni. Vele is voltam uh-n, másik orvosnál is, de még olyan pici (7 hónapos múlt), hogy nem kaphat semmit.

2014. máj. 14. 21:30
 3/13 anonim ***** válasza:

Én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, illetve azokról, amit hallottam.

Nálam elég kellemetlen volt, égő, csípő vizelés, vér a vizeletben, állandó vizelési inger, még ha csak pár csepp jött is, vagy egyáltalán semmi... : /

Rokonom kislányának volt és elég nehezen múlt el, vagyis inkább azt mondanám, hogy gyakran visszatért, pedig tényleg vigyáz magára az ember, főleg ha már egyszer előfordult, de elég makacs betegség.

Antibiotikum kell rá, illetve más, kiegészítő kezelés, ami a flórákat helyreállítja.

2014. máj. 14. 21:42
 4/13 anonim ***** válasza:
magas láz miatt kórházba kerül, ott derült ki, hogy miről van szó. A kórházban kapott antibiotikumot is, ezt itthon még két hónapig folytatni kellett. Közben folyamatosan kellett járni vizeletvizsgálatra.
2014. máj. 14. 21:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Nekünk visszatérő húgyúti fertőzésünk van 5 éves lányomnál,szeptembertől mostanáig ez a 4. vagy 5. nem tudom.azt mondta a dokink h erek falán kerül bélbaktérium a vizeletkiválasztó rendszerhez...Jelenleg antibiotikumot szed ha vége újra leoltás.És ha még egyszer jön akkor nefrológus,ami ahol lakom nincs.Tünete mindig csak halszagú vizelet és hogy nem tudja pisit tartani..Dokink azt mondta,hogy tükrözés lesz,félek,féltem és van egy 7 hónaposom is ha kórházba kerülnénk nem tudom hogy lesz :-(
2014. máj. 14. 21:48
 6/13 anonim ***** válasza:

2evesen volt eloszor, magas laza volt napokig, masodjara egy ev mulva lett ismet fertozott.meg laza sem volt hasfajasra panaszkodott es hanyingere volt.Zinnatot es Augmentit kapott ra.

Egyenlore jol van, remelem igy is marad.

2014. máj. 14. 23:03
 7/13 anonim ***** válasza:

Nálunk ez egy nagyon hosszú történet sajnos. Itt leírtam:

[link]

Gyógyulást! :(

2014. máj. 15. 09:15
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is sokadjára tér vissza. 3 éves a lányom. Mi most fogunk először menni nefrológiára. Remélem mondanak valami okosat.:(
2014. máj. 28. 17:20
 9/13 anonim ***** válasza:
ez nagyon érdekes. Minket már az első után küldtek, és állandóan kell vinnünk a mintákat is.
2014. máj. 28. 17:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Minket most utaltak nephrológiára,de az én kérésemre.a doki még nem akart :-( 13-án megyünk,megyeszékhelyen lakunk,itt is van de nincs gyerek és ezért Pestre megyünk
2014. máj. 29. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!