Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves lányom heti rendszere...

3,5 éves lányom heti rendszerességgel bepisil éjszaka. Mitől lehet ez? Nagyon szeretjük őt, vidám, kiegyensúlyozott gyerek.

Figyelt kérdés

még nincs 3,5 majd lesz, óvodába szeptembertől megy.

2,5 évesen lett szobatiszta, nagyon hamar 1 hét alatt, nem volt semmi erőltetés, csak úgy. Nem szídjuk le ha bepisil, vagy napközben kicsurran a bugyijába.

szerintetek?

ugye nem lelki probléma?

:(

2014. máj. 13. 08:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

attól, hogy heti egy éjszaka bepisil, már nem szobatiszta éjjel? miért, ha szobatiszta, akkor időnként nem pisilhet be?

a 7 éves unokatestvére is nagyon néha bepisil éjszaka, akkor ő sem szobatiszta?

akkor hogy is van ez? akkor csak 7-8 év után lehet azt mondani, hogy a gyerek ágytiszta? addig meg ha ezt állítják, akkor az hazugság?

2014. máj. 13. 10:25
 12/16 A kérdező kommentje:

de hogy adok rá pelenkát.

most heti egy nap miatt adjak rá? szerinte mez butaság

2014. máj. 13. 10:26
 13/16 A kérdező kommentje:

Felhívtam az előbb a gyermekorvosomat, hogy most tisztázzuk a dolgokat. Azt mondtam, hogy az ágytisztaság nem azt jelenti, hogy a szobatisztaságra szoktatott kisgyerek nem pisil be soha többé. Ennek az ideje 5-7 éves kor között jön el. Addig be fog pisilni, de nem kell megijedni.

A lányom szobatiszta éjjel is, és nem kell rá pelenka. Az hogy éjszaka felkel és az ágya mellett lévő bilibe pisil, az is nagyon jó.

szóval nem kell aggódnom, mondom, ez nem történik megy gyakran, mert mondjuk 7 napból 5 éjszaka nem kel fel, se be nem pisil. Ha sok üdítőt iszik, akkor történik ez.

Majd kevesebb üdítőt, vagyis este már nem adok neki csak vizet..

Köszönöm a válaszokat

2014. máj. 13. 10:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezt akartam írni, úgysincs semmi szükség az üdítőre. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, akkor úgy kellett volna írnom, nem TELJESEN ágytiszta még. Azért mégiscsak rendszeresen bepisil, szerintem ez barátok közt is kimeríti a "nem teljesen ágytiszta" kategóriát. De semmi értelme szavakon lovagolni. Amúgy hogy oldod meg, van gumilepedője, vagy folyton mosod a matracot?
2014. máj. 13. 10:46
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

éjjel még nem ágytiszta :)

ezen ne sértődj meg, nagyon ügyesek vagytok, most már tudod, hogy ha nem iszik sokat este, akkor nem kell pelus, mert kibírja reggelig. de ahogy írtam és az orvos is mondta, majd később fog eljönni az az idő, amikor már ha sokat iszik se pisil be, na akkor lesz ágytiszta :)

2014. máj. 13. 12:12
 16/16 anonim válasza:

A lányom 3 éves koráig nem volt szobatiszta, aztán egy hét alatt sikerült neki. Viszont néha bepisilt még éjjel, de nem akart pelust estére sem és én sem akartam, hogy visszaessen. Ezért éjfél körül felébresztettem pisilni. Majd egyre rendszertelenebb időpontban, amikor én is felkeltem. Semmi gondja nem volt ezzel. Finoman a vállamra fektettem, ráültettem a bilire és szinte aludt közben, amig pisilt.

Aztán magától kezdett szólni nekem az éjszaka közepén, ha kellett neki. Minden este az volt az utolsó mondatom hozzá, hogy: Mit csinálsz, ha pisilni kell? és akkor okosan válaszolt, hogy Hangosan szólok anyának :) Még amikor aludt, akkor is mondtam neki a füélbe halkan, hogy szóljon, ha pisilni kell.

És egy kis terror anyámtól. Elmeséltem neki, hogy ha én bepisiltem éjszaka, akkor anyukám megverte a fenekem és mondtam neki, hogy én nem akarok vele ilyet tenni soha. És azt is hozzátettem, hogy ilyesmit manapság már csak a rossz gyerekekkel csinálnak, akik direkt pisilnek be, mert lusták szólni.

Sok sikert a kicsinek és neked! Remélem, valami beválik!

2014. jún. 2. 06:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!