Milyen játékai vannak az 5 éves fiadnak amit igazán szeret?
Köszi hogy ilyen sokat irtál. Nálunk is hasonló a helyzet sok az autó meg a Lego a mindene hazat, autókat stb épít legtöbbször. Na meg a kinti játékok homokozó stb.
De én most azon akadtam ki, hogy amikor közösségben van kb ez ciki, mert neki nincs olyan játéka ami félelmetes öldöklős vagy amit te is irtál gormiti figura. (na én még a nevét se tudtam) Ez most tényleg gáz egy ekkora gyereknél ha nem ilyenekkel játszik?
Szivesen felfrissítem a játékait na de valóban ezek a menők? Te hogy látod a környezetetekben?
Várom mások válaszát is.
Szerintem minden gyereknek az a "menő", amivel ő szívesen játszik. Nem kell azért öldöklős játék egy 5 évesnek, mert a többiek azzal szeretnek játszani... Játsszon, amivel szeret, és ne foglalkozz azzal, hogy mi lenne a menő.
Az én kisfiam 4 és fél éves. Imád gyurmázni, és a főzős játékokat is szereti, van is egy teljes konyhaszettje (és nem akadok ki rajta, hogy jaj, ez lányos, ha ezt szereti, hát hagy játsszon ilyet). Szeret építeni is, többfajta építőkockája van. Az autókat is szereti, főleg ütköztetni meg versenyeztetni. Szereti a szerepjátékokat is (pl. ő kalóz, vagy vásárló és boltba megy stb.) - ezekhez nem is kell kimondottan játék. Rajzolni, festeni is szeret. Na és a kinti játékokat is szereti, homokozás, "fűnyírás" és társai. Remélem, tudtam segíteni.
#2 vagyok
Szerintem egyáltalán nem ciki, ha nincs öldöklős játéka. Szerencsére az én fiam sem játszik ilyenekkel, én egyáltalán nem is vettem neki ilyet, ami van puskája, kardja, azokat másoktól kapta ajándékba, de nagyon-nagyon ritkán kerül elő, amikor katonásat, kalózosat játszunk. De figurában alig van ilyen, azok is a doboz alján. A Gormitiről én sem hallottam régebben, ezt nyereményként kapta, emiatt büszke rá. Mikor bevitte az oviba megmutatni a társainak, 1-2 gyerek szaladt oda, hogy az milyen típusú figura. A fiamnál lecsengett ez is néhány nap alatt, mikor mindenkinek megmutatta, hogy mit kapott, de nem játszik vele egyébként. :) A többiekről nem nagyon tudok, szerintem az oviban is "tudatosan" nincsen agresszív játék, ott amikor látom a srácokat, építenek, vonatoznak, vagy valamilyen készségfejlesztő játékkal játszanak (kirakó). Igazából nem merült fel ez más anyukákkal (annyit nem beszélünk), ismerőseim körében sem azt hallom, hogy ilyenekkel játszanának. Úgy vagyok vele, hogy próbálom úgy intézni a dolgokat, hogy a fiamnak ne legyenek ilyen játékai, inkább mással próbáljuk lekötni. Ha mindenki másnak lenne harcos figurája és azzal játszanának, az enyém pedig nem, én akkor sem cikinek érezném, hanem inkább örülnék, hogy őt nem érdeklik. :) Azt gondolom amúgy, hogy biztos lesz ilyen időszak is, mivel ha több gyereknek ez lesz a menő, akkor biztos, hogy ő sem akar majd kilógni a sorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!