Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Másnak is van "önvesz...

Anyukák! Másnak is van "önveszélyes" gyereke? Aggódok. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Másfél éves. Mászik mindenre és elég kajla. Felmászik a kanapéra, örül neki, h feljutott és nevetgélve a legszélére ül, meg feláll rajta. Én meg félek, hogy leesik és kitöri a nyakát. :( Másnak is van ilyen "őrült" gyerkőce? Csinál vad dolgokat? Mivel még pici, meg sem tudom értetni vele, h nem szabad így viselkedni. :( :(
2014. ápr. 22. 22:49
 1/6 anonim ***** válasza:
92%

A lányom ugyanilyen, most lesz 17 hónapos.

Én nem mondanám ezt "őrültségnek", örülök neki, hogy érdeklődő, mozgékony, kíváncsi gyerek, hiszen így fejlődik.

Mindig van rajta hol kékfolt, hol pukli, de ez a korszak erről szól.

A fél szemem mindig rajta van, hagyom, hagy fedezze fel a világot ésszerű keretek közt.

2014. ápr. 22. 22:51
 2/6 anonim ***** válasza:

azért önveszélyesnek, őrültnek nem neveznék egy kisgyereket azért mert a kanapé szélére ül vagy feláll. nem túlzod el egy kicsit? ha ennyire félted akkor rávetíted és majd megmozdulni nem mert és ebből lesz majd az igazi nagy baj...

enyém is kiült a kanapé szélére meg fel is áll, sőt le is esett. és nem a nyakát törte ki (ahhoz azért több kéne), hanem megtanulta, hogy legközelebb bentebb üljön. a kanapén felállásból meg megtanult páros lábbal ugrálni, azóta is napi rendszerességgel műveli pedig már 4 éves ;)

2014. ápr. 22. 22:59
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ongyilkosjeloltek:-) en a 90 kilom ellenere mp toredeke alatt tudok ott lenni pld a szoba egyik vegebol a masikba, mikor epp meg kell menteni oket. De van olyan is, hogy latom, fejest ugranak a franciaagyrol, de tudom, h nem erek mar oda. Akkor egyszeruen vegignezem, mi lesz a vege. Majd kinovik.
2014. ápr. 22. 23:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Jaaajj csajok, idézőjelben volt a őrült és az önveszélyes.

Csak az aggódásom fokát akartam érzékeltetni.

Nem érzem úgy, h túlaggódok vagyis magamban lehet, de ő ezt nem érzi, egyfolytában csak nevet és vigyorog.

Nem egy betoji kis mozdulatlan csávó az biztos.

:)

2014. ápr. 22. 23:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyi idősen a gyerekek többsége ilyen. Egyik gyerekem "kinőtte", kis óvatos lett ovis korára, másik még mindig ilyen vadóc.
2014. ápr. 23. 08:39
 6/6 Snapette ***** válasza:

Igen, egy rettenetesen mozgékony, kíváncsi és mellesleg jó erős kislányom van, most három éves, de nincs az az akadály, amin ne menne át, nincs az a magaslat, amire ne mászna fel.

Egyébként másfél évesen is megérti, hogy ne üljön a szélére, csak többször kell elmondani neki.

A lányom tizenegy hónaposan kezdett járni, és kb egy hónappal azelőtt tanítottam meg, hogy a kanapéról ne fejjel előre próbáljon lejönni, hanem lábbal. Kétszer mutattam meg, és megtanulta.

Az is igaz, hogy esniük kell, a legbiztosabban az tanítja meg őket mindenfélére, és ne félj, nem törik ki a nyaka, csak kicsit odaveri magát.

2014. ápr. 23. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!