Mennétek dolgozni 2 ovodás kisgyerek mellett, ha megtehetnétek, hogy otthon maradjatok?
Én biztos nem mennék dolgozni, ha megtehetném. Indokaim:
1. Imádok a gyerekemmel foglalkozni, utálom hogy későn tudunk menni érte a bölcsibe (még bölcsis), akkor viszont ő lehetne az első akit hazahoznak, és utána még lenne idő arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt családilag, nem pedig csak a mindennapos rohanás lenne.
2. Utálom a munkámat, mindig is utáltam, pedig jó vagyok benne, viszont ahányszor akartam váltani sosem jött össze.
én most épp egy mókuskerékben vagyok. segítségem nincs, férjem csak hétvégén van itthon.
dolgozom, majd sétálunk, játszóterezünk majd bevásárolunk vagy az ebédszünetemben vásárolok ha szoros a délután. aztán főzni, rendet rakni, gyerekkel játszani, fürdetni, olvasni, stb.
nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz, biztos más lenne ha a férjem nem este 10kor esne haza hanem 5kor, megosztanánk a feladatokat, de így minden rám marad.
megélni megélnénk akkor is, ha nem dolgoznék, de azért egy színvonalat szeretnénk, ezért lelkesen dolgozom. ha ez a színvonal meglenne csak a férjem fizetéséből is, akkor szívem szerint itthon maradnék és szülnék még 2 gyereket, mert 3at szeretnénk a szívünk mélyén, de ahhoz a 2 fizu is kevés számunkra. és majd dolgoznék akkor ha a 2 nagy iskolás, gondolom az már megint más szituáció lenne :)
szóval igen, én maradnék ha olyan lenne :)
Igen, vissza is mentem, ahogy a kislányunk betöltötte a 3. évét. Szeretem a munkámat és megőrülnék, ha egyedül kéne itthon lennem.
Bármi történhet a férjed munkahelyével, akkor pedig gond lesz, ha Neked nincs munkád. 2 kisgyerekkel, több évnyi kihagyás után szinte lehetetlem gyorsan munkát találni. Ha úgy érzitek, hogy nektek ez így jó, akkor ne érdekeljen, hogy ki mit csinálna.
Én maradnék ha tényleg megtehetnénk anyagilag és ez alatt azt értem,hogy ehhez ne Apukának kelljen napi 12 órát lehúzni mert akkor xart se ér a pénz ha nincs igazi kerek család!
Tehát ha pl lenne egy vállalkozás amibe Apukának is csak napi pár órát kellene dolgozni és mandjuk hazahozna kb 400 e ft-ot akkor nem mennék vissza dolgozni főleg hogy szívből gyülölöm a főnökasszonyom(akit mellesleg mindenki utál tehát nem az én gépezetemben van a hiba)
Én meg csinálnék itthon valami hasznosat a háztartás,főzés mellett.pl konyhakertet amiből a család szépen ehetne és akkor nem a bolti zöldséget gyümölcsöt kellene ennünk ami ki tudja milyen vegyszerekkel van kezelve,főzném a lekvárokat,befötteket raknék el,tartanánk állatokat:csirkét,kacsát,malacot és szintén nem a bolti xart kéne megvenni stb stb:Én eltudnám ütni itthon az időt és persze a gyerekeimmel délután minőségi időt tudnék tölteni és nem csak a rohanásból,taposó malomból állnék munka után abban a pár órában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!