4-5 éves gyereked hogy köszön a szomszédoknak, időseknek, óvónőknek? Mennyire várható el, hogy máshogy köszönjön embereknek?
Ennyi idősen az ember örül, ha köszön a gyereke, nem hogy el tudja dönteni, hogy hogyan köszönjön.
Nálunk az oviban is szát köszönnek a gyerekek.
Most lesz 6 éves a lányom, mostanában kezdi használni a csókolomot. (és ennyi idősen már tudja, hogy kinek mit köszönjön)
a lányom 6 éves lesz nyáron, gyakran semmit nem köszön
a fiam 4 évesen mindenkinek hangos sziát mond
egyformán neveltük, tanítottuk nekik, hogy köszönni kell
az iskolaérett gyerekeknél várható el egyébként, hogy már disztingválni tudjanak ,hogy kinek lehet sziát és kinek kell csókolomot vagy jó napotot köszönni
nálunk szerencsére lehet az oviban is sziázni mindenkit
Én mindig úgy tanítottam őket, hogy akinek én sziát köszönök, azoknak ők is nyugodtan mondhatják, akiknek meg jónapotot, annak meg azt... Így csak arra kellett figyelniük, hogy én mit mondok (mert azt viszont megköveteltem, hogyha én köszönök, akkor nekik is KELL).
Mostmár 5,5 éves a lányom és 4 éves a fiam, és mostanra már mindketten tökéletesen képesek mérlegelni, hogy kinek mit illik köszönni. Megy a szia fialtabbaknak/közeli családtagoknak, csókolom a hölgyeknek, jónapot az uraknak stb.... sőt, a fiam pár hete elkezdett arra figyelni, hogy hölgyeknek a sima csókolom helyett kezicsókolmo-ot mond :) nagyon kis cuki, meg hát dörzsölt is: tetszik neki, hogy bezsebelheti a pillantásokat + mosolyokat érte...
4 éves fiam az idős néniknek csókolomot köszön, de tegezi őket. Óvodában is úgy köszönnek délután, hogy Csókolom, sziasztok! De úgy beszél az óvónénivel, hogy Jutka néni gyere már...
Reggel: Jó reggelt kívánok, szervusztok pajtások!
Ő boldog boldogtalannak köszön az utcán is, hogy csókolom. Ovistársak szüleivel van gondban, mert hát ugye neki ők is idősek, de azért egy 30-35 éves nő nem mindig veszi jó néven, ha Csókolomot köszönnek neki.
Most próbálom rávezetni, hogy a férfiaknak Jó napot kívánjon, mert azért egy kisfiú ne csókolomozza a férfiakat, de az még nehezen megy.
Ismerősöknek, dédijének sziát köszön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!