Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, Ti mit tesztek, ha a...

Anyukák, Ti mit tesztek, ha a 2 év körüli gyerkőcötök földhöz vágja magát az utcán/boltban és hisztizik? Van valami bevált tipp?

Figyelt kérdés
Itthon remekül tudom kezelni a helyzetet, mert otthagyom, és átmegyek egy másik helyiségbe, szinte mindig meg tudom oldani a szitut. De ha kimegyünk, akkor az én drága 21 hónapos kisfiam mindig a legforgalmasabb helyeken szokta ezt a műsort előadni, és ugyebár ott nem tehetem meg, hogy magára hagyom, sőt, gyakran arrébb se nagyon tudok menni, mert annyira forgalmas helyekről van szó. PRóbáltam nem tudomást venni róla, úgy tenni, mint akinem látja, elővettem a telefonom stb....de komolyan annyira kitartó, 10 percig is ott állunk ilyenkor a főutcán :D Mit tehetek ilyenkor? Vagy van esetleg módszer a hiszti megelőzésére is, nem csupán a kezelésére? Előre is köszi!
2014. ápr. 9. 13:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Vagy beszéld meg vele, vagy kicsit lépj arrébb és integess, hogy szia én elmentem... (nekem ez válik be a legjobban) vagy egyszerűen vedd fel és kezdj el vele elindulni, én repülőzni, vagy "gólyalábazni" (lábamra teszem a lábát úgy sétálunk), próbálok a felemeléssel bohóckodást csinálni... egyrészt nem ripakodok rá, csak mondom, mielőtt felemelem, hogy nem szép dolog amit csinálsz, és menni kell... és felveszem! Abban a korban vannak, amikor próbálgatják a korlátaikat, akár a magukét, akár azt, hogy velünk mit tehetnek meg! Kell legyenek szabályok, de letörni, amikor a saját akarata van nem szeretném a szarvát, pláne nem megalázni sok ember előtt... mert ugye pl. én sem örültem (mindenki emlékezhet rá) mikor az anyukája rákiabált, "megrángatta" arrébb húzta őt az utcán... okosan, célratörően, határozottan, és akár játékosan... :) nekem ez a filozófiám! A lányom 25 hónapos, beválik! :)

2014. ápr. 10. 14:46
 12/13 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem valószínű, hogy a hiszti hátterében valami családi konfliktus van. Amíg ez nem oldódik meg, addig hisztizni fog,akármit teszel, később a lelkivilága is sérülhet.
2014. ápr. 10. 21:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Semmi családi konfliktus nincs nálunk. Ideális családi körülmények vannak. A hiszti teljesen természetes a gyerekeknél, ki jobban, ki kevésbé hisztizik. Ne haragudj, kedves utolsó, de nem értek veled egyet.
2014. ápr. 14. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!