Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvagyok keseredve, segítenél?...

Elvagyok keseredve, segítenél? Miért fél minden este ennyire? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

2 éves,pár hete kezdődött,hogy este folyamatosan azt hajtogatja,hogy fél,fél és fél. ha kimegyek a szobájából 1 perc múlva már rohan utánam,hogy fél és látszik rajta,hogy remeg és tényleg fél. ha kérdezem mitől,akkor mondja,hogy néni meg néha papa(de szereti a papáját.)

3 hetes kora óta úgy alszik este,hogy jóéjt puszit adok és kijövök a szobából,nagyon szépen magától elaludt mindig.Tegnap már odáig jutottunk,hogy keservesen sírt,hogy fél és ne hagyjam magára,szorított,szinte remegett,2 óra múlva aludt el,úgy,hogy fognom kellett a kezét. Már nagyon elvagyok keseredve,hogy miért csinálja ezt. Egyébként nagyon okos,mindent megért,minden mond már.Jól szocializált család vagyunk.

2014. ápr. 8. 13:14
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
És azt megtudnád mondani kedves utolsó,hogy kb meddig tart,mert nagyon rossz érzés,hogy állandóan azt mondja,hogy fél és nemtudok neki segíteni,ez a 2. este,hogy csak akkor aludt el,ha ott ültem mellette.
2014. ápr. 8. 21:09
 12/16 anonim ***** válasza:

El fog tartani egy darabig, picit korábban jelentkezett nála, mint az átlagnál. Nem folyamatos félelem ez, hanem időszakos. Emlékezze csak vissza a te gyerekkorodra. Amikor megijedtél éjjel egy árnyéktól, vagy valami zajtól, vagy a hold játékától az ablakban. A gyerek egy időben beleképzel mindenbe valamit, valami élőt, illetve éjszaka jönnek elő azok a félelmek, melyek nappal történnek vele és valamennyi szorongást okoznak. Ha nagyobb lesz, könnyebb lesz vele ezeket megbeszélni, de eltart még egy darabig:)

Barátnőm 5 éves kisfia éjszakai wc fóbiában szenvedett, ezért ha akkor kellett pisilnie, mindig roham tempóban tette és szaladt vissza szobába lehúzás nélkül. Az volt a fantáziája, hogy magával ragadja a lefolyóvíz:)

Én egy időben mindig csontvázat "láttam" az ágy alatt. Ilyen pici korban meg tényleg a nappali élmények jelenhetnek meg szorongásként éjjel. Mellette kell lenni, tölteni, beszélgetni eljátszani a félelmeket, de egy picit hagyni is küzdeni.

2014. ápr. 8. 21:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Szia! Egy időben a lányom is félt mindentől. Szó szerint :(

Az estéket úgy tudtuk megoldani, hogy egész éjjel ég egy kislámpa ( régebben volt neki egy macis, ami 1 óra múlva kikapcsolt), van "szopija", rakatnyi plüss, varázstakaró, nem használt. Végül egy ismerős ajánlotta a "szörnyűző" spray-t... ( ők légfrissítővel csinálták). Fogtam egy félig üres deómat, és körbefújtam a kiságyat... Közben még varázsigéket is mormoltam neki :D Egy ideig bevált, aztán már csak mókából mondta, azért, hogy bohóckodjak neki.. :D

2014. ápr. 9. 01:09
 14/16 A kérdező kommentje:
Hajnali 3kor is feriadt,nagyon sírt és mondta,hogy fél,nemtudtam megnyugtatni,ezért köztünk aludt.De érdekes ,mert most is alszik és szó nélkül elaludt a szobájába.
2014. ápr. 9. 12:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Én nem szoktatnám rá a köztünk levő alvásra, mert leszoktatni nagyon nehéz lesz. Maradjon a kis helyén és menj át te hozzá, ülj az ágya mellé, amíg elalszik. Ez fárasztó, de meg lesz hozománya, ne aggódj.
2014. ápr. 9. 13:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk is előfordul ilyen, bár nem ilyen súlyos. Most 4.5 éves, és romlott kicsit a helyzet, rovaroktól fél éppen nagyon. Amit lehet tenni: éjjeli fény, nyitott ajtó, beszélgetés arról, hogy mindenkivel előfordul hogy fél, te is tudod ez milyen rossz érzés, de ő tudja elűzni a félelmet azzal, hogy nem arra koncentrál amitől fél. Gondoljon vidám dolgokra, amiket szeret. Segíthet a gyógyító mesék kötetből: az Egy két hár nem félsz már mese,mi most ezt olvasgatjuk, de két évesen lehet hogy még nem értené. Lányom mesét hallgat cd-ről míg el nem alszik, meselemez is jó, én felvettem diktafonnal meséket amiket én olvasok fel, ez nagyon jól le tudja kötni. Végső esetben én nem a saját ágyamba rakom, hanem egy matracra az ágyam mellé (képtelen vagyok aludni mellette, mert nagyon mocorog, és beszoktatni sem szeretném a mi ágyunkba). Idővel javulni fog.
2014. ápr. 11. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!