Elvagyok keseredve, segítenél? Miért fél minden este ennyire? Mit tehetnék?
2 éves,pár hete kezdődött,hogy este folyamatosan azt hajtogatja,hogy fél,fél és fél. ha kimegyek a szobájából 1 perc múlva már rohan utánam,hogy fél és látszik rajta,hogy remeg és tényleg fél. ha kérdezem mitől,akkor mondja,hogy néni meg néha papa(de szereti a papáját.)
3 hetes kora óta úgy alszik este,hogy jóéjt puszit adok és kijövök a szobából,nagyon szépen magától elaludt mindig.Tegnap már odáig jutottunk,hogy keservesen sírt,hogy fél és ne hagyjam magára,szorított,szinte remegett,2 óra múlva aludt el,úgy,hogy fognom kellett a kezét. Már nagyon elvagyok keseredve,hogy miért csinálja ezt. Egyébként nagyon okos,mindent megért,minden mond már.Jól szocializált család vagyunk.
El fog tartani egy darabig, picit korábban jelentkezett nála, mint az átlagnál. Nem folyamatos félelem ez, hanem időszakos. Emlékezze csak vissza a te gyerekkorodra. Amikor megijedtél éjjel egy árnyéktól, vagy valami zajtól, vagy a hold játékától az ablakban. A gyerek egy időben beleképzel mindenbe valamit, valami élőt, illetve éjszaka jönnek elő azok a félelmek, melyek nappal történnek vele és valamennyi szorongást okoznak. Ha nagyobb lesz, könnyebb lesz vele ezeket megbeszélni, de eltart még egy darabig:)
Barátnőm 5 éves kisfia éjszakai wc fóbiában szenvedett, ezért ha akkor kellett pisilnie, mindig roham tempóban tette és szaladt vissza szobába lehúzás nélkül. Az volt a fantáziája, hogy magával ragadja a lefolyóvíz:)
Én egy időben mindig csontvázat "láttam" az ágy alatt. Ilyen pici korban meg tényleg a nappali élmények jelenhetnek meg szorongásként éjjel. Mellette kell lenni, tölteni, beszélgetni eljátszani a félelmeket, de egy picit hagyni is küzdeni.
Szia! Egy időben a lányom is félt mindentől. Szó szerint :(
Az estéket úgy tudtuk megoldani, hogy egész éjjel ég egy kislámpa ( régebben volt neki egy macis, ami 1 óra múlva kikapcsolt), van "szopija", rakatnyi plüss, varázstakaró, nem használt. Végül egy ismerős ajánlotta a "szörnyűző" spray-t... ( ők légfrissítővel csinálták). Fogtam egy félig üres deómat, és körbefújtam a kiságyat... Közben még varázsigéket is mormoltam neki :D Egy ideig bevált, aztán már csak mókából mondta, azért, hogy bohóckodjak neki.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!