Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akiknek másfél év...

Anyukák, akiknek másfél év körüli a gyereke, hogy oldja meg a süteménykészítést sz ünnepekre?

Figyelt kérdés

Én már elterveztem miket csinálok, már van ami megvan, mert eláll. Ezt bersze akkor csináltam meg mikor a gyerek bölcsibe volt. De mostmár itthon van és van olyan amit egy két nappal fogyasztás elött kell elkészíteni. Szívesen bevonnám a gyereket is, de félő, hogy eszik a nyersanyagból. És én ezt nem szeretném, pláne ha tojás is van benne.

Ti hogy oldanátok meg? A párom dolgozik végig, rá nem számíthatok a napokba.

2009. dec. 19. 09:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Sztem ha nem házi a tojás,nulla a valószínűsége,h bármi baja lesz.Nálunk imádnak gyurmázni a tésztával,kiszúrni a formákkal,és percenként megnézni a sütőben,h megsültek-e már.:))(A kicsik is lassan 4 évesek,úgyh nekik már szabad a sütőt kinyitni)Esetleg neki csinálj egy kis adagot tojás nélkül,és azt add oda neki,hadd gyúrja.:))
2009. dec. 19. 09:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Én mindennap a gyerkőccel főzök, sütök, úgyhogy már kialakult a kis rendszerünk. Előveszi magának a sok-sok edényt a konyhaszekrényből és ő is főz mellettem játszásiból. Olyan jól elfoglalja magát, hogy nem is kell külön arra figyelni, hogy mikor nyúl az én munkámhoz. Ha egy kicsit már unja, valamivel feldobjuk az ő főzését, például adok neki oda igazi almát, sárgarépát, ezt-azt, hogy azt főzze meg. Persze kiszolgálja ő is a konyhában magát, csak úgy cserélgeti a fakanalakat, tálakat a főzéséhez. De nincs vele gond, nem nyúl az enyémhez. Ha végleg megunta, akkor felültetem a konyhapultra és mutatok neki mindent, amit csinálok. Így lassabb ugyan a munka, de rettenetesen érdekli. Hamar megtanulta, hogy ha forró a sütő, vagy a tűzhely, akkor távolabb kell mennie. Kóstolót ha kér, adok neki, de nyers tojásost nem. Megérti, legfeljebb kap valami kárpótlást helyette.
2009. dec. 19. 10:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk valahogy sokkal jobban megy a sütés, mint a főzés.

Mint az előző válaszolónál, nálunk is tesz-vesz a konyhában, míg én dolgozok. Ha elunja, elkezdek neki magyarázni, hogy mit csinálok épp, akkor azt figyeli. Néha neki kell adni, ami nálam van, addig nem hagy békén, így mindig kicsit több kanállal, tálkával dolgozunk. Sajnos nagyon szereti a konyhagépeket is, néha azt is engedem neki, hogy nyomogassa,ki-be kapcsolgassa, persze csak kihúzva.

2009. dec. 19. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!