Hogy oldjátok meg a 15 HÓS gyereketek pelenkázását?
Bírkózunk, ordít, de mindig én győzök. Bivalyerős kissrác és a mozdulatai olyanok, mint egy profi cselgáncsosé. Ja és már 20 hónapos. Szóval a technikám:
Melléülök, őt lefektetem. (Ő felugrik, elrohan, visszahozom :-)))
Leveszem róla a gatyát, pelust, és a fél lábamat aláteszem az ő lábainak - miközben ő 5x-6x fejberúg - és a másik lábamat felülről teszem rá a kinyújtott és persze lefogott két lábára. Szorosan összeszorítom a két lábamat, közte az övéit is. Ordít, kalimpál, de a lábait nem tudja kihúzni, így gyorsan letörölgetem, pillanatok alatt bekrémezem, rá a pelus, és kész is.
A férjem is csak neveti, olyan, mint amikor a rendőrök egy bűnözőt befognak. Ki vagyok erősödve :-)
Hú,akkor nem csak nálunk katasztrófa a pelenkázás és az öltözés!Pedig mi még csak 8 hónaposak vagyunk!Mi lesz később,ha már szalad?!
Előre félek!
Nálunk úgy visít,mintha nyúznám és fájna neki,na meg pörög-forog,elmászik,felül!Már a pelenkázóra fel sem rakom,csak a földön csinálom,félnék,hogy leugrik!
Ha sétálni megyünk,általában én szoktam előbb felöltözni,de most fordítva teszem,mert mire mindent ráadok leizzadok!
Aranyosak a válaszok :)
Sajnos nálunk is ez van, ötször utána kell mennem, mert elmenekül, vagy közben szökik meg. Rugkapál, ficánkol, nyúlkál a popihoz, közben visít. Ráadásul én most még nagy pocakkal is vagyok, szóval duplán nehezített a helyzet.
19 hónapos.
Nálunk egy időben működött a telefon/kulcs/stb-trükk, de mostanában már nem. MOst egyszerűen rákiabálok, akkor kicsit megszeppen és nyugton marad, amíg végzek. Remélem, lassan felfogja majd (mire jön a bili)hogy az ő érdeke, hogy tiszta legyen a pelus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!